Хачапурі на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Хачапурі – традиційне грузинське блюдо, яке представляє собою корж з тертим сиром. Рецептів приготування хачапурі досить багато: вони відрізняються набором інгредієнтів, способом приготування і видом тіста. Кожна господиня вибирає той варіант, який їй найбільше подобається.

Ледачі хачапурі з сиром на сковороді

Дослівно слово «хачапурі» перекладається як «хача» – «сир», «сир» і «пурі» – «хліб», «коржик». Звичайно, головним інгредієнтом страви є сир – бринза і сулугуні. Давайте приготуємо ледачий хачапурі, інгредієнти якого змішуються в сирому вигляді. Це значно спростить нам завдання.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир 200 гр. напівтвердий
  • Кефір-1 склянка
  • Борошно-1 склянка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за бажанням
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати хачапурі на сковороді? Натираємо на дрібній тертці сир (напівтвердий сорт) прямо в тарілку з плоским дном.
  2. Тепер займемося тестом. У миску з глибоким дном наливаємо кефір (можна замінити інгредієнт молоком або кисляком). Вбиваємо до кефіру одне яйце. Підсолюємо масу за смаком і злегка збиваємо виделкою до з’єднання продуктів.
  3. Просіваємо стакан муки у миску з яєчно-кефірної масою. Перемішуємо інгредієнти, паралельно розбиваючи грудочки.
  4. Додаємо в тісто тертий сир і перемішуємо. Маса повинна вийти середньої густоти: не дуже густий і не занадто рідкою.

  5. Промиваємо зелень, яку ви хотіли б додати в тісто для хачапурі. Позбавляємося від зайвої вологи, струшуючи пучок. Дрібно нарізаємо інгредієнт і додаємо в тісто.
  6. Наливаємо в сковороду олію. Після розігріву його на плиті обсмажуємо хачапурі: можна обсмажити у вигляді цілої коржі або сформувати кілька коржів поменше. Обробляємо заготовки з обох сторін, а потім перекладаємо їх на блюдо і подаємо до столу гарячими.

Приємного апетиту!