Лимонний бісквіт в домашніх умовах
Лимонний бісквіт в домашніх умовах підкорить серце всіх любителів цитрусових. Пиріг виходить вологим і надзвичайно ароматним. Приємна легка кислинка чарівно поєднується з легким повітряним тестом. Соковита випічка здивує вас і залишиться в пам’яті назавжди!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- цукор – пісок- 150 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Досить великий лимон обдайте окропом, обсушити, наріжте часточками, видаліть кісточки. Можна подрібнити блендером.
Крок 2. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну чашку. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в гладку субстанцію. Електричним приладом вийде швидше. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте збивати.
Крок 3. Сюди ж просіяти пшеничне борошно. Для підстраховки насипте розпушувач. Об’єднайте, перемішавши електроприладом.
Крок 4. В пишну масу введіть підготовлений лимон. Перемішайте лопаткою. Розігрійте духовку.
Крок 5. Форму, де будете випікати десерт, вистелити фольгою. Дно і борти змастіть вершковим маслом кімнатної температури. Ароматне тісто вилийте у форму. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть лимонне тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин.
Крок 6. Потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність пирога. Лимонне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.
Крок 7. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Після охолодження розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся соковитим десертом! Приємного апетиту!