Бісквіт для торта – 10 простих рецептів пишного бісквіту з покроковими фото

Лимонний бісквіт в домашніх умовах

Лимонний бісквіт в домашніх умовах підкорить серце всіх любителів цитрусових. Пиріг виходить вологим і надзвичайно ароматним. Приємна легка кислинка чарівно поєднується з легким повітряним тестом. Соковита випічка здивує вас і залишиться в пам’яті назавжди!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • цукор – пісок- 150 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Досить великий лимон обдайте окропом, обсушити, наріжте часточками, видаліть кісточки. Можна подрібнити блендером.

Крок 2. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну чашку. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в гладку субстанцію. Електричним приладом вийде швидше. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте збивати.

Крок 3. Сюди ж просіяти пшеничне борошно. Для підстраховки насипте розпушувач. Об’єднайте, перемішавши електроприладом.

Крок 4. В пишну масу введіть підготовлений лимон. Перемішайте лопаткою. Розігрійте духовку.

Крок 5. Форму, де будете випікати десерт, вистелити фольгою. Дно і борти змастіть вершковим маслом кімнатної температури. Ароматне тісто вилийте у форму. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть лимонне тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин.

Крок 6. Потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність пирога. Лимонне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.

Крок 7. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Після охолодження розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся соковитим десертом! Приємного апетиту!