Сирний бісквіт в духовці
Сирний бісквіт в духовці готується максимально просто. На відміну від своїх побратимів текстура цього пирога виходить щільною. Але деякі люблять і такі десерти. Бісквіт в подальшому можна використовувати для приготування торта, але якщо немає часу, достатньо його прикрасити і пригощати домочадців.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукровий пісок – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Оцет столовий 9% – 10 гр.
- Сіль – щіпка.
- Сода харчова – 5 гр.
- Цукрова пудра – для прикраси.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Варення – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Сир і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно. Підсолити.
Крок 2. Свіжий перевірений сир складіть в іншу посудину, і розімніть вилкою, при бажанні перетріть через сито.
Крок 3. Яйця збийте в об’ємну миску. Скориставшись міксером або віночком, перемішайте в гладку субстанцію. Електроприладом вийде швидше. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте збивати.
Крок 4. Збиту яєчну масу вилийте в перетертий сир. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і введіть до яєчної субстанції. Сюди ж погасите харчову соду оцтом. Розмішайте.
Крок 5. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуючи ложкою. Важливо, щоб у тісті не залишилося грудочок. Поки тісто набухає, розігрійте духовку.
Крок 6. Густе тісто перекладіть у форму, дно якої присипте манною крупою. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть в духовку. Запікайте бісквіт протягом 40 хвилин. Через 40 хвилин проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.
Крок 7. Гаряче сирне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі. Потім обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Десерт прикрасити цукровою пудрою або розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Можете за бажанням промазати коржі варенням. Насолоджуйтеся ніжним частуванням! Приємного апетиту!