Бісквіт для торта – 10 простих рецептів пишного бісквіту з покроковими фото

Сирний бісквіт в духовці

Сирний бісквіт в духовці готується максимально просто. На відміну від своїх побратимів текстура цього пирога виходить щільною. Але деякі люблять і такі десерти. Бісквіт в подальшому можна використовувати для приготування торта, але якщо немає часу, достатньо його прикрасити і пригощати домочадців.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Оцет столовий 9% – 10 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Варення – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Сир і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно. Підсолити.

Крок 2. Свіжий перевірений сир складіть в іншу посудину, і розімніть вилкою, при бажанні перетріть через сито.

Крок 3. Яйця збийте в об’ємну миску. Скориставшись міксером або віночком, перемішайте в гладку субстанцію. Електроприладом вийде швидше. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте збивати.

Крок 4. Збиту яєчну масу вилийте в перетертий сир. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і введіть до яєчної субстанції. Сюди ж погасите харчову соду оцтом. Розмішайте.

Крок 5. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуючи ложкою. Важливо, щоб у тісті не залишилося грудочок. Поки тісто набухає, розігрійте духовку.

Крок 6. Густе тісто перекладіть у форму, дно якої присипте манною крупою. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть в духовку. Запікайте бісквіт протягом 40 хвилин. Через 40 хвилин проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 7. Гаряче сирне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі. Потім обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Десерт прикрасити цукровою пудрою або розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Можете за бажанням промазати коржі варенням. Насолоджуйтеся ніжним частуванням! Приємного апетиту!