Ечпочмак – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Ечпочмак – це традиційна випічка татарської кухні, яка відрізняється поєднанням ситної начинки з рум’яним тестом. Традиційно в такі пиріжки додають начинку з м’яса та картоплі, а тісто готують у різний спосіб. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку з десяти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото та вибирайте відповідний для себе варіант.

Класичний ечпочмак у домашніх умовах по-татарськи

Класичний ечпочмак у домашніх умовах по-татарськи порадує вас своїм апетитним зовнішнім виглядом, яскравим смаком та неймовірною поживністю. Традиційні пиріжки нікого не залишать байдужим і добре підійдуть як для домашнього, так і святкового столу. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

9 шт.

  • Борошно – 700 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Для начинки:
  • Яловичина – ½ кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Бульйон – 200 мл.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса – за смаком

Процес приготування:

Класичний ечпочмак по-татарськи в домашніх умовах готується дуже просто. Спочатку приготуємо тісто. У глибоку ємність виливаємо кефір, додаємо сюди соду і добре все перемішуємо віночком до появи бульбашок.

Розтоплюємо вершкове масло|мастило| і остуджуємо його, потім переливаємо в миску з кефіром. Додаємо сіль і все перемішуємо.

Порційно висипаємо борошно сюди і продовжуємо вимішувати заготівлю.

Руками замішуємо м’яке однорідне тісто. Забираємо його в холодильник, поки готуємо начинку.

Шматок м’яса подрібнюємо ножем на дуже дрібні шматочки. Викладаємо у глибоку миску.

Очищаємо та промиваємо картоплю, ріжемо її дрібними кубиками. Відправляємо овочі до м’яса.

Сюди ж додаємо подрібнену цибулю.

Додаємо сіль та спеції, перемішуємо.

Дістаємо тісто з холодильника і трохи розминаємо його руками. Формуємо з нього невелику ковбаску, яку поділяємо на шматочки однакової товщини.

Кожен шматочок тіста, обмочуємо в муку і розкочуємо в тонке коло. По центру кожного кола викладаємо трохи начинки.

До начинки додаємо невеликий шматочок вершкового масла|мастила|.

Піднімаємо краї тіста з трьох сторін та з’єднуємо їх. По центру залишаємо невеликий отвір.

Всі заготовки викладаємо на лист з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 40-50 хвилин. За 15 хвилин до готовності до отворів вливаємо трохи м’ясного бульйону. Далі ці отвори можна закрити невеликими шматочками тіста, що залишилися. За бажанням, частування можна обмазати збитим яйцем для більшого рум’янцю.

Класичний ечпочмак у домашніх умовах по-татарськи готовий. Подавайте до столу!

Ечпочмак з м’ясом та картоплею

Ечпочмак з м’ясом та картоплею порадує вас насиченим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Поєднання соковитої начинки та рум’яного тіста нікого не залишить байдужим. Подавайте таке частування до обіднього столу або на свята, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 13 прим.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Спеції – до смаку.
  • Вода – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Борошно – 0.7 кг.
  • Майонез – 1 ст.
  • Грудинка свиняча – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – ¼ ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику або каструлі розтоплюємо вершкове масло.

Крок 2. У розтоплену олію додаємо майонез, яйця та сіль. Виливаємо воду і ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Крок 3. Тепер сюди висипаємо борошно, що просіює, і поступово перемішуємо. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 4. Промиваємо та обсушуємо яловичину, ріжемо її дрібними кубиками.

Крок 5. М’ясний продукт викладаємо у глибоку миску. Сюди ж відправляємо подрібнену грудинку.

Крок 6. Очищаємо та промиваємо картоплю, ріжемо її невеликим кубиком.

Крок 7. Картоплю відправляємо до м’яса та перемішуємо.

Крок 8. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Перемішуємо.

Крок 9. Тісто ділимо на невеликі шматочки. Кожен розкочуємо в тонке коло.

Крок 10. По середині кожного кола кладемо трохи начинки та шматочок вершкового масла.

Крок 11. Тепер починаємо збирати краї тіста, обертаючи начинку.

Крок 12. Піднімаємо три краї та з’єднуємо їх, залишаючи отвори посередині.

Крок 13. Отвори прикриваємо невеликим кружечком із тіста. Воно буде легко зніматися для подальшого вливання бульйону або води.

Крок 14. Викладаємо заготовки на лист і ставимо в розігріту до 200 ° духовку на 40-50 хвилин. За 15 хвилин до готовності в отвір вливаємо бульйон чи воду.

Крок 15. Ечпочмак з м’ясом та картоплею готовий. Подавайте блюдо до столу!

Домашній ечпочмак із куркою

Домашній ечпочмак із куркою кожен може приготувати своїми руками. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Готове частування вийде апетитним, неймовірно смачним та соковитим. Ваші близькі чи гості не зможуть встояти.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 7 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Кефір – 200 мл.
  • Олія вершкове/маргарин – 200 гр.
  • Курка – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Замішуємо туге тісто з кефіру, розтопленого вершкового масла та борошна. Замішуємо щільну грудку і прибираємо її в холодильник на 15 хвилин.

Крок 3. Для начинки дрібними кубиками ріжемо курку, картоплю та цибулю. З’єднуємо всі продукти в одній мисці, солимо їх, доповнюємо спеціями та перемішуємо.

Крок 4. Підготовлене тісто ділимо на невеликі шматочки, які розкочуємо в тонкі кухлі. По центру кожного гуртка кладемо трохи начинки.

Крок 5. Піднімаємо три краї тесту та з’єднуємо їх, залишаючи отвори по центру.

Крок 6. Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і готуємо близько 30-35 хвилин при температурі 180°.

Крок 7. Домашній ечпочмак із куркою готовий. Подавайте апетитну страву до столу, змастивши вершковим маслом і пригощайтеся!

Ечпочмак із тестом на кефірі

Ечпочмак із тестом на кефірі порадує вас яскравим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Поєднання соковитої начинки та ніжного тіста нікого не залишить байдужим. Подавайте апетитне частування до обіднього столу або на свята, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 9 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4-5 ст.
  • Кефір – 2 ст.
  • Дріжджі сухі – 0,5 пакетика.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Для начинки:

  • М’ясо – 300 грн.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для тесту з’єднуємо кефір, дріжджі, олію, соду та сіль. Висипаємо сюди просіяне борошно.

Крок 2. Вимішуємо м’яке однорідне тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо у тепле місце для підняття.

Крок 3. Для начинки ріжемо дрібним кубиком картопля, м’ясо та цибулю.

Крок 4. Додаємо в начинку сіль, перець і вливаємо олію. Перемішуємо.

Крок 5. Тісто ділимо на невеликі шматочки і кожен розкочуємо в тонке коло. По центру кожного кола кладемо трохи начинки. Три краї тіста піднімаємо нагору і з’єднуємо, залишаючи отвори посередині. Формуємо акуратні трикутники із начинкою.

Крок 6. Кладемо заготовки на обмазане рослинним маслом деко і залишаємо на 10 хвилин. В отвори виливаємо столову ложку бульйону чи води. Випікаємо 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Крок 7. Ечпочмак із тестом на кефірі готовий. Частуйтесь!

Ечпочмак на бездрожжевому тесті в домашніх умовах

Ечпочмак на бездрожжевому тесті в домашніх умовах зможе приготувати кожен. У цьому вам допоможе наш докладний рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких апетитним частуванням із соковитою та смачною начинкою. Готові пиріжки можна їсти просто так чи подавати до святкового столу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 14 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.

Для начинки:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо кефір. Додаємо до нього сіль та цукор. Перемішуємо.

Крок 3. У будь-який зручний спосіб розтоплюємо вершкове масло.

Крок 4. Виливаємо розтоплену олію кефіру.

Крок 5. Додаємо сюди просіяне борошно з розпушувачем і починаємо перемішувати.

Крок 6. Замішуємо м’яке тісто однорідне і прибираємо його в холодильник, поки готуємо начинку.

Крок 7. Для начинки промиваємо та обсушуємо м’ясо. Очищаємо та промиваємо овочі.

Крок 8. М’ясо ріжемо дрібним кубиком і відправляємо у глибоку миску.

Крок 9. Так само робимо і з почищеною картоплею.

Крок 10. Подрібнюємо цибулю і відправляємо її до інших продуктів.

Крок 11. Солимо, перчимо на смак і перемішуємо.

Крок 12. Підготовлене тісто ділимо на невеликі шматочки.

Крок 13. Кожен шматочок розкочуємо в тонке коло. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

Крок 14. Піднімаємо три краї тіста та з’єднуємо їх, залишаючи отвори посередині.

Крок 15. Викладаємо заготовки на лист з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.

Крок 16. Через вказаний час лист з частуванням дістаємо з духовки.

Крок 17. У кожен отвір виливаємо столову ложку води або бульйону. Страву відправляємо назад у духовку на 20-25 хвилин.

Крок 18. Включаємо духовку та дістаємо частування. Даємо їм трохи охолонути.

Крок 19. Ечпочмак на бездрожжевому тесті в домашніх умовах готовий. Пробуйте!

Домашній ечпочмак на дріжджовому тісті

Домашній ечпочмак на дріжджовому тесті – це неймовірно смачне та ситне частування для всієї родини. Страва є рум’яними пиріжками з дуже соковитою начинкою з м’яса і картоплі. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 9 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 260 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Масло вершкове – для змащування.

Для начинки:

  • Купка куряча – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. М’ясо промиваємо та обсушуємо, потім рубаємо дрібним кубиком.

Крок 3. Очищаємо картоплю від шкірки і натираємо її на тертці. Подрібнюємо цибулю. Овочі поєднуємо з м’ясом для начинки.

Крок 4. Додаємо сюди сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Замішуємо туге однорідне тісто з кефіру, олії, яйця, борошна, солі, цукру та сухих дріжджів. Можна використовувати хлібопічку або замішати руками. Даємо тесту постояти в теплому місці та піднятися.

Крок 6. Готове тісто розминаємо руками та ділимо на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкочуємо в тонке коло і наповнюємо начинкою. Піднімаємо три краї тіста і з’єднуємо їх у формі трикутника, залишивши отвори посередині.

Крок 7. Викладаємо заготовки на лист.

Крок 8. Випікаємо до рум’янцю 30 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 9. Дістаємо частування з духовки, змащуємо вершковим маслом і даємо йому охолонути.

Крок 10. Домашній ечпочмак на дріжджовому тісті готовий. Частуйтесь!

Ечпочмак з фаршем та картоплею в духовці

Ечпочмак з фаршем та картоплею в духовці порадує вас насиченим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Поєднання соковитої начинки та рум’яного тіста нікого не залишить байдужим. Подавайте ситне частування до обіднього столу або на свята, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сметана – 2 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Картопля – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно на робочу поверхню. Перемішуємо її з сіллю, цукром та розпушувачем. Викладаємо сюди сметану та розм’якшене вершкове масло.

Крок 2. Замішуємо туге однорідне тісто і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.

Крок 3. Для начинки підготуємо фарш, дрібно нарізаємо цибулю та очищаємо картоплю. Цибулю трохи солимо, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 4. Фарш викладаємо в глибоку миску і сюди ж відправляємо картоплю, порізану дрібними кубиками.

Крок 5. Додаємо цибулю і добре все перемішуємо.

Крок 6. Готове тісто ділимо на невеликі кульки і розкочуємо в тонкі кола. З начинки також ліпимо невеликі кульки.

Крок 7. На кожне коло тіста кладемо кульку з начинки.

Крок 8. Формуємо пиріжки у вигляді трикутників з отворами посередині. Викладаємо їх на лист.

Крок 9. У кожен отвір кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Тісто можна обмазати яйцем.

Крок 10. Випікаємо частування 30 хвилин за температури 180°.

Крок 11. Ечпочмак з фаршем та картоплею в духовці готовий. Частуйтесь!

Ечпочмак із тестом на сметані

Ечпочмак із тестом на сметані кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу. Порадуйте себе та своїх близьких апетитним та ситним частуванням!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 9 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Сметана – 5 ст.
  • Олія вершкове – 5 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​для змащування дека.

Для начинки:

  • Яловичина – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста велика – 2 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо однорідне еластичне тісто з борошна, води, сметани, масла, яйця та солі. Загортаємо його в плівку і забираємо в холодильник.

Крок 2. Для начинки дрібно рубаємо цибулю, солимо її, розминаємо руками до виділення соку і залишаємо на час.

Крок 3. Яловичину промиваємо та обсушуємо, потім ріжемо дрібним кубиком.

Крок 4. Почищену картоплю також нарізаємо кубиком.

Крок 5. М’ясо, картопля та цибуля з’єднуємо в загальному посуді. Додаємо сіль та перець, перемішуємо.

Крок 6. Тісто ділимо на невеликі рівні частини. Кожну частину розкочуємо в тонке коло.

Крок 7. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

Крок 8. Формуємо із заготовок трикутні пиріжки з отвором посередині.

Крок 9. Кладемо заготовки на деко, промащене олією. Тісто обмазуємо жовтком, а в отвори кладемо шматочок вершкового масла|мастила|. Випікаємо 1 годину за температури 200°. За 20 хвилин до приготування в отвори вливаємо столову ложку бульйону або води.

Крок 10. Ечпочмак із тестом на сметані готовий. Подавайте апетитне частування до столу!

Ечпочмак із листкового тіста

Ечпочмак із листкового тіста – це простий та швидкий варіант приготування апетитних пиріжків із ситною та соковитою начинкою. Таке частування урізноманітнить і прикрасить ваш домашній стіл. Порадуйте себе та близьких смачним та неймовірно ситним продуктом. Байдужих не залишиться!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 16 прим.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 год.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо листкове тісто, розкочуємо. Вирізаємо з|із| продукту кружки.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця для начинки, остуджуємо їх та очищаємо від шкаралупи.

Крок 3. Для начинки з’єднуємо подрібнені варені яйця, м’ясний фарш, подрібнені кріп, цибулю і всипаємо сіль. Перемішуємо.

Крок 4. По центру кожного гуртка кладемо трохи начинки. Формуємо трикутні пиріжки.

Крок 5. Викладаємо заготовки на лист.

Крок 6. Випікаємо 30 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 7. Ечпочмак із листкового тіста готовий. Подавайте рум’яне та апетитне частування до столу!

Ечпочмак на молоці в домашніх умовах

Ечпочмак на молоці в домашніх умовах відрізняється насиченим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Соковита начинка у поєднанні з рум’яним тестом нікого не залишить байдужим. Подавайте таке частування до обіднього столу або на свята, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – ​​50 мл.
  • Молоко – 250мл.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 год.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю для начинки та промиваємо її під водою.

Крок 2. Далі овоч нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 3. Посипаємо картоплю сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 4. Картоплю відправляємо в м’ясний фарш та подрібнену цибулю. Перемішуємо.

Крок 5. Для тесту з’єднуємо молоко, олію, цукор і сіль. Перемішуємо.

Крок 6. Окремо просіюємо борошно та з’єднуємо його із сухими дріжджами.

Крок 7. Суху суміш викладаємо в рідку та починаємо перемішувати.

Крок 8. Замішуємо однорідне еластичне тісто.

Крок 9. Підготовлене тісто ділимо на невеликі шматочки і ліпимо акуратні кульки.

Крок 10. Кожну кульку розкочуємо в тонке коло.

Крок 11. По центру кожного кола викладаємо начинку.

Крок 12. Загортаємо краї тіста і формуємо трикутники, залишаючи отвори посередині.

Крок 13. Викладаємо заготовки на лист з пергаментом і випікаємо їх 50 хвилин при температурі 150°.

Крок 14. Ечпочмак на молоці в домашніх умовах готовий.

Частуйтесь!