Пиріг з вишнею — це випічка, що відрізняються соковитим смаком і яскравим ароматом. Частування вийде в міру солодким і ідеально підійде для сімейного чаювання. Оцініть підбірку з 10 простих і смачних кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.
Пісочний пиріг з вишнею в духовці
Яскравий пиріг з пісочного тіста і вишневої начинки легко приготувати в домашніх умовах. Частування порадує привабливим зовнішнім виглядом і соковитим смаком. Подавайте десерт до чаю.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно 130 гр.
- Сметана 1 ст. л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Цукрова пудра 1.5 ст. л.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Для начинки:
- Вишня 400 гр.
- Крохмаль картопляний 30 гр.
- Для крихти:
- Борошно 4 ст. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукрова пудра 60 гр.
- Горіхи за смаком
Процес приготування:
- Як спекти смачний пиріг з вишнею в духовці? Розм’якшене вершкове масло розминаємо виделкою разом з цукровою пудрою до однорідності.
- У цю масу додаємо сметану і знову розмішуємо.
- Просіваємо борошно з розпушувачем. Відправляємо суху суміш в загальну масу. Вимішуємо продукти до гладкого однорідного кома.
- Розкачуємо їх кома основу для пирога. Занурюємо її в форму для запікання і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Після цього обсипаємо основу крохмалем.
- Слідом викладаємо заздалегідь промиті і очищені від кісточок вишні.
- Для приготування крихти розмішуємо борошно, вершкове масло і цукрову пудру.
- Приєднуємо до маси подрібнені горіхи за смаком. Розмішуємо.
- Накриваємо начинку пирога крихтою.
- Ставимо десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
- Рум’яний пісочний пиріг з вишнею готовий. Нарізайте його і подавайте до столу!

Як приготувати вишневий пиріг з сиром в домашніх умовах?
Ніжний і м’який сирний пиріг можна приготувати з вишневою начинкою. Ягідне додаток зробить блюдо насиченим, смачним і ароматним. Оцініть оригінальну ідею для домашнього десерту.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сметана 15% – 100 гр.
Для начинки:
- Вишня – 400 гр.
- Сир – 400 гр.
- Крупа манна – 80 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 2 склянки
- Цукор – 150 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога.
2. Ретельно розмішуємо яйце з цукром, розм’якшеним вершковим маслом і лимонною цедрою. Викладаємо масу у просіяне борошно. Додаємо сметану і вимішуємо продукти в щільне тісто.
3. На молоці відварюємо манну крупу. Потім змішуємо кашу з сиром, цедрою, цукром і трьома курячими яйцями. Вимішуємо масу до однорідності.
4. Готове тісто розділяємо на дно жароміцної форми.
5. На основу тіста кладемо очищені від кісточок ягоди.
6. За ягодному шару рівномірно розподіляємо сирну заготовку. Випікаємо десерт 1 годину при температурі 180 градусів.
7. Рум’яний пиріг з начинкою з сиру і вишні готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!
Швидкий заливний пиріг на сметані з вишнею
Порадуйте близьких неймовірно ніжним і смачним домашнім десертом. Приготуйте оригінальний заливкою пиріг на сметані з вишневою начинкою. Ласощі сподобається і дорослим, і дітям.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вишня – 0,5 кг
- Сметана – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 130 гр.
- Печиво пісочне – 300 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Крохмаль – 30 гр.
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. Плитку шоколаду розтоплюємо і з’єднуємо її з однією склянкою сметани. Розмішуємо.
2. В цю ж масу відправляємо крихту пісочного печива і просіяне через сито борошно.
3. Ретельно розминаємо продукти до утворення однорідної шоколадної маси.
4. Отримане тісто викладаємо у форму для випікання. Щільно притискаємо його до дна і стінок. Випікаємо 10 хвилин при температурі 160 градусів.
5. В цей час приготуємо сметанний крем. Решту сметану з’єднайте з цукром і яйцями. Ретельно збиваємо масу до пишного стану.
6. Звільнені від кісточок ягоди розкладаємо по шоколадному шару.
7. Посипаємо ягоди крохмалем і заливаємо сметанним кремом.
8. Сформований пиріг знову ставимо в духовку. Готуємо при колишній температурі 5 хвилин.
9. Сметанний пиріг з вишневою начинкою готовий. Діліть його на порції, прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу.
Ніжний і повітряний пиріг на кефірі з вишнею
Ніжний домашній пиріг можна приготувати з кефіру тіста і соковитою ягідною начинкою. Оцініть рецепт смачного вишневого пирога. Солодке частування оцінять дорослі і діти.
Час готування: 1 год
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Вишня – 300 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Розбиваємо в глибоку тарілку курячі яйця. Доповнюємо їх цукром і сіллю.
2. Збиваємо яєчну суміш до розчинення сухих інгредієнтів.
3. Сюди ж вливаємо і стакан кефіру. Розмішуємо.
4. Борошно розмішуємо з розпушувачем. Просіваємо масу в рідкий склад.
5. Вимішуємо тісто до гладкості і однорідності.
6. Форму для випікання рясно обмазуємо вершковим маслом.
7. Вливаємо сюди рідке кефірний тісто.
8. На тісто викладаємо заздалегідь промиті і очищені від кісточок ягоди.
9. Випікаємо блюдо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевіряти зубочисткою.
10. Апетитний ягідний пиріг готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Пишний дріжджовий пиріг з вишнею в духовці
Щоб домашній пиріг вийшов пишним і рум’яним, приготуйте його на м’якому дріжджовому тісті. Ароматну випічку доповнить соковита ягідна начинка. Подавайте частування до сімейного чаювання.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Вишня – 0,5 кг
- Дріжджі свіжі – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 350 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко – 200 мл
Процес приготування:
1. Молоко нагріваємо до теплого стану. Викладаємо сюди дріжджі, трохи цукру і борошна. Розмішуємо опару і залишаємо на 15 хвилин.
2. Опускаємо у теплу опару розтоплене вершкове масло.
3. Окремо промиваємо ягоди і очищаємо їх від кісточок.
4. Збиваємо курячі яйця і виливаємо суміш в опару.
5. Сюди ж відправляємо і цукру. Починаємо вимішувати тісто до однорідного стану.
6. Переливаємо рідкуватий продукт у форму для випікання. Даємо йому постояти 40 хвилин в теплому місці.
7. Через деякий час доповнюємо тісто підготовленої вишнею.
8. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Готовий пиріг викладаємо на блюдо, ділимо на порції і подаємо до столу.
Пиріг з вишневою начинкою на листковому тісті
Ніжний домашній пиріг відмінно доповнить соковита і ароматна вишнева начинка. Яскравий десерт можна подавати до чаю або інших напоїв. Беріть на замітку простий рецепт смачного ласощі.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Вишня – 0,6 кг
- Цукор – 250 гр.
- Крохмаль – 80 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога. Вишню старанно промиваємо.
2. Для начинки з ягід слід прибрати кісточки.
3. Засипаємо підготовлені вишні цукром і залишаємо їх на 15 хвилин.
4. Через деякий час додаємо в масу крохмаль і розмішуємо її.
5. Вишневу масу переливаємо в каструлю. Доводимо вміст до кипіння і варимо його 1-2 хвилини до загустіння.
6. Листкове тісто розділяємо на дві частини. Одну розкачуємо для основи пирога. Іншу залишаємо для прикраси.
7. Викладаємо шар тіста у форму, обмащений рослинним маслом. Відразу ж викладаємо начинку і.
8. Закриваємо пиріг сіточкою з тіста.
9. Ліпимо прикраси по своєму смаку і відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 40 хвилин.
10. Готовий десерт викладаємо на блюдо, прикрашаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.
Покроковий рецепт приготування пирога з замороженої вишнею
Домашній пиріг можна приготувати з начинкою із заморожених вишень. Свіжа випічка порадує ароматом, м’якістю і соковитим смаком. Частування можна подавати на сніданок разом з чашкою чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Вишня заморожена – 400 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце – 1 шт.
Для заливки:
- Сметана – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Яйце збиваємо з сіллю і цукром, потім з’єднуємо продукт з розм’якшеним вершковим маслом. Розминаємо виделкою до однорідності.
2. Всипаємо в однорідну масу борошно. Вимішуємо продукти до утворення щільного кома.
3. Готове тісто рівномірно розподіляємо по формі для випікання.
4. Для заливки з’єднуємо яйця зі сметаною, цукром і крохмалем.
5. Збиваємо масу до однорідного білого кольору.
6. До тесту відправляємо заморожені вишні, попередньо промиті під водою.
7. Заливаємо начинку сметанною масою. Готуємо страву 40 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Готовий ягідний пиріг викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Простий і смачний шоколадний пиріг з вишнею
Апетитний шоколадний пиріг можна приготувати з соковитою начинкою із стиглих вишень. Яскравий десерт різноманітить ваш стіл і стане відмінним приводом зібрати близьких за спільним чаюванням.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вишня – 1 склянка
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Какао – 1 ст. л.
- Коньяк – 30 мл
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно з розпушувачем. Додаємо сюди необхідну кількість какао.
2. Окремо з’єднуємо розтоплене вершкове масло з цукром і яйцем. Розтираємо продукти до однорідності.
3. В отриману масляну масу висипаємо і суху суміш. Також додаємо коньяк. Вимішуємо тісто до відсутності грудочок.
4. Шоколадне тісто виливаємо у форму для випікання і тут же розкладаємо заздалегідь промиті ягоди.
5. Випікаємо десерт 30 хвилин при температурі 200 градусів.
6. М’який шоколадний пиріг з вишневою начинкою готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.
Як приготувати тертий пиріг з вишнею в домашніх умовах?
Порадуйте близьких оригінальним домашнім десертом. Приготуйте тертий пиріг з ароматною вишневою начинкою. Страва порадує соковитим ягідним смаком. Подавайте з чашкою гарячого чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Борошно – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 пачка.
- Сметана – 60 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога.
2. Розм’якшене вершкове масло поділяємо на невеликі шматочки. Відправляємо їх в глибоку миску.
3. До маслу розбиваємо куряче яйце і викладаємо сметану.
4. Засипаємо цукром продукти, просіяним борошном і доповнюємо гашеного оцтом содою.
5. Вимішуємо продукти до отримання щільного тіста.
6. Від отриманого кома відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозилку. Залишився продукт розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
7. Викладаємо на тісто промиті і очищені від кісточок ягоди.
8. Закриваємо начинку тертим шматком замороженого тіста. Відправляємо блюдо випікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Готовий тертий пиріг викладаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо до столу.
Дуже смачний вишневий пиріг «Равлик»
Оригінальний домашній пиріг «Равлик» можна приготувати з соковитою та ароматною вишневою начинкою. Борошняне частування стане відмінним доповненням до чаювання в колі сім’ї.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вишня – 0,5 кг
- Борошно – 700 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 60 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно і додаємо до неї сіль з розпушувачем. Розмішуємо.
2. У суху масу занурюємо розм’якшене вершкове масло. Розминаємо масу руками до утворення крихти.
3. Вливаємо сюди склянку кефіру.
4. Вимішуємо тісто руками, поки не отримаємо однорідний щільний клубок.
5. Розкачуємо заготовку в тонкий прямокутний пласт.
6. Ділимо отриманий пласт на три смуги.
7. Кожну зі смуг викладаємо промиті вишні без кісточок.
8. Обсипаємо ягоди цукром.
9. Скручуємо заготовки трубочки.
10. Трубочки викладаємо у формі равлика. Випікаємо пиріг 40 хвилин при температурі 200 градусів.
11. Готове частування посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу!