Сирна запіканка з яблуками – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирна запіканка з яблуками і манкою

Сирна запіканка з яблуками і манкою – це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Повітряна випічка порадує вас своєю легкістю і ніжністю. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Викладаємо в глибоку посуд сир, манну крупу, сметану, сіль, цукор і ванілін. Подрібнюємо вміст заглибним блендером.

Крок 3. Яєчні жовтки відділяємо від білків. Жовтки викладаємо в сирну масу. Знову все перемішуємо.

Крок 4. Окремо збиваємо яєчні білки до пишних стійких піків.

Крок 5. Повертаємося до творожному тесту. Знову все перебиваємо блендером для отримання ніжної однорідної маси.

Крок 6. Сюди викладаємо яєчні білки.

Крок 7. Акуратно вмішуємо їх лопаткою рухами зверху вниз.

Крок 8. Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо їх кубиками середнього розміру.

Крок 9. Сирне тісто викладаємо у силіконову форму для випікання. Акуратно розрівнюємо поверхню.

Крок 10. Зверху викладаємо яблучні шматочки, посипаємо їх невеликою кількістю цукру. Випікаємо півтори години при температурі 160 градусів. Ставимо заготовку на нижню полицю і зверху розміщуємо лист. Так запіканка буде рівномірно пропікається і яблука не підгорять.

Крок 11. Сирна запіканка з яблуками і манкою готова. Пригощайтеся!