Млинці на манці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на кефірі з манкою

Млинці на кефірі з манкою виходять дуже ніжними, смачними, з апетитним вершковим ароматом. Млинці виходять пишними завдяки кефірної основі. Також вони не рвуться і в них легко можна загорнути різноманітну начинку і зробити ситне блюдо для обіду.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 35-50 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Кефір будь-якої жирності – 0,5 л.
  • Крупа манна – 180 гр.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Мука пшенична вищий сорт – 220 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове топлене – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір кімнатної температури влийте в миску для замісу тіста. Змішайте його з содою і залиште в теплі на кілька хвилин. Окремо збийте яйця з цукром, додайте борошно пшеничне.

Крок 2. З’єднати обидві маси, додайте сіль. Потім влийте розпечене масло і всипте манку, перемішайте.

Крок 3. Дайте тісту настоятися в теплі протягом півгодини. За цей час воно стане більш густим і в’язким, за консистенцією схожа на густу сметану.

Крок 4. Смажте манні млинці на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Млинець обсмажуйте з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки.

Крок 5. Подавайте млинці в теплому вигляді з солодкими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!