Млинці на кефірі з манкою
Млинці на кефірі з манкою виходять дуже ніжними, смачними, з апетитним вершковим ароматом. Млинці виходять пишними завдяки кефірної основі. Також вони не рвуться і в них легко можна загорнути різноманітну начинку і зробити ситне блюдо для обіду.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 35-50 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Кефір будь-якої жирності – 0,5 л.
- Крупа манна – 180 гр.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
- Цукор – 3 ст. л.
- Мука пшенична вищий сорт – 220 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове топлене – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір кімнатної температури влийте в миску для замісу тіста. Змішайте його з содою і залиште в теплі на кілька хвилин. Окремо збийте яйця з цукром, додайте борошно пшеничне.
Крок 2. З’єднати обидві маси, додайте сіль. Потім влийте розпечене масло і всипте манку, перемішайте.
Крок 3. Дайте тісту настоятися в теплі протягом півгодини. За цей час воно стане більш густим і в’язким, за консистенцією схожа на густу сметану.
Крок 4. Смажте манні млинці на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Млинець обсмажуйте з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки.
Крок 5. Подавайте млинці в теплому вигляді з солодкими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!