Млинці на манці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Татарські дріжджові млинці на манці

Татарські дріжджові млинці на манці – пишні, невагомі, їх можна подавати як десерт або використовувати замість хліба з першими стравами. До того ж склад дуже дешевий. З такої кількості інгредієнтів виходить значна чарочка випічки.

Час готування – 1ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Мука пшенична вищий сорт – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Крупа манна – 80 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідності зі списком інгредієнтів відміряйте всі продукти в необхідній кількості. Воду і молоко трохи підігрійте.

Крок 2. Влийте молоко і воду в миску. Далі всипте цукор і чайну ложку сухих дріжджів швидкодіючих, перемішайте інгредієнти.

Крок 3. Потім додайте манну крупу, перемішайте масу.

Крок 4. Борошно просіяти через сито і введіть її в тісто. Добре вимісити масу, щоб не залишилося жодних грудок. Миску, затягніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце мінімум на 1 годину.

Крок 5. Через деякий час ви побачите, що тісто увечилось в об’ємі в кілька разів.

Крок 6. Тепер в невелику ємність розбийте куряче яйце і збийте його віночком. Отриману масу вилийте в тісто і добре перемішайте.

Крок 7. Консистенція тіста вийде густий, потроху доливайте воду, поки воно не стане рідким, як тісто для звичайних млинців.

Крок 8. Сковороду прогрійте на сильному вогні, змастіть її дно рослинним маслом. Вливайте невеликі порції тіста і проворачивайте сковорідку, щоб воно розтеклося по колу. Смажте млинці з обох сторін по 30-40 секунд.

Крок 9. Татарські манні млинці виходять пористими і пишними, подавайте їх у теплому вигляді, хоча і охолоджені вони теж смачні. Приємного апетиту!