Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсинами та яблуками

Пиріг з апельсинами та яблуками нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з гарячими напоями. Такий десерт виходить дуже ніжним, повітряним і ароматним. Для приготування яскравою випічки скористайтеся перевіреним рецептом з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Цедра апельсина – 3 ч. л.
  • Сік апельсина – 100 мл
  • Яблуко – 3 шт.
  • Цукор – 140 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і ваніліном. Збиваємо вміст до однорідності. Після сюди розбиваємо курячі яйця і продовжуємо збивати ще декілька хвилин.

Крок 2. Виливаємо в масу молоко, апельсиновий сік і додаємо апельсинову цедру. Знову збиваємо.

Крок 3. Просіваємо борошно з розпушувачем і висипаємо її в заготовку.

Крок 4. Гарненько все перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.

Крок 5. Промиваємо і очищаємо яблука. Нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Викладаємо яблучні шматочки, в тісто. Акуратно перемішуємо.

Крок 7. Перелити тісто з фруктами у форму для випікання.

Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності 40 хвилин.

Крок 9. Пиріг з апельсинами та яблуками готовий. Подавайте випічку до столу, посипавши цукровою пудрою!