Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з апельсинами

Пісочний пиріг з апельсинами вразить вас своїм ніжним і незабутнім ароматом. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Маргарин/масло – 200 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.

Для апельсинової начинки:

  • Апельсин – 3 шт.
  • Крохмаль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаємо маргарин з холодильника, щоб він встиг розм’якнути.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, сіль і розпушувач. Перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 3. Викладаємо сюди розм’якшений маргарин.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст до утворення крихти.

Крок 5. Цукор змішуємо зі сметаною.

Крок 6. Сметанную суміш відправляємо в борошняну крихту.

Крок 7. Перемішуємо вміст і формуємо з нього щільне однорідне тісто.

Крок 8. Відокремлюємо від грудки одну четверту частину і відправляємо її в морозильник на 20 хвилин. Решту тіста прибираємо на час в холодильник.

Крок 9. Три апельсина заливаємо гарячою водою на кілька хвилин для видалення зайвої гіркоти.

Крок 10. Далі ошпарені плоди нарізаємо невеликими шматочками. Видаляємо з них кісточки.

Крок 11. Пропускаємо апельсинові часточки через м’ясорубку.

Крок 12. Отриману цитрусову кашку доповнюємо крохмалем.

Крок 13. Висипаємо сюди склянку цукру.

Крок 14. Ретельно перемішуємо вміст до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 15. Обмазуємо форму для випічки вершковим маслом.

Крок 16. Більшу частину тіста тонко розкочуємо. Викладаємо шар у форму, робимо акуратні бортики.

Крок 17. Виливаємо сюди апельсинову начинку.

Крок 18. Дістаємо невеликий шматок тіста з морозильної камери. Натираємо його на крупній тертці. Отриманої крихтою засипаємо начинку.

Крок 19. Прибираємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 20. Даємо випічці трохи охолонути і витягуємо її з форми.

Крок 21. Готовий пиріг прикрашаємо часточками апельсина.

Крок 22. Пісочний пиріг з апельсинами готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!