Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з апельсинами

Сирний пиріг з апельсинами нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх рідних. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка

Для сирної начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Для апельсинової начинки:

  • Апельсин – 4 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.

Для заливки:

  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цедра апельсинова – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром. Поступово розбиваємо сюди курячі яйця. Знову все збиваємо до однорідності.

Крок 2. Просіваємо сюди борошно і вимішуємо вміст до формування щільного однорідного тіста. Ліпимо з тіста кулю, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Апельсини заливаємо окропом і залишаємо їх на три хвилини. Після повторюємо процедуру двічі. Це дозволить прибрати зайву гіркоту.

Крок 4. Відокремлюємо трохи цедри для заливки. Решта фрукти ріжемо шматочками разом з шкіркою. Подрібнюємо продукт в блендері до ніжної кашки.

Крок 5. Апельсинову кашку відправляємо в сотейник. Доповнюємо цукром і ставимо на плиту. Кип’ятимо кашку і після варимо 20 хвилин на тихому вогні, періодично помішуючи.

Крок 6. Охолоджене тісто тонко розкачуємо і викладаємо у форму з бортиками.

Крок 7. Тісто виливаємо на апельсинову начинку. Далі викладаємо сирну масу. Для цього збиваємо сир з цукром і ваніліном.

Крок 8. Сметану збиваємо з цукром, яйцями і апельсиновою цедрою. Заливаємо сумішшю пиріг. Відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Крок 9. Сирний пиріг з апельсинами готовий. Пригощайтеся!