Сирний пиріг з апельсинами
Сирний пиріг з апельсинами нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх рідних. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 склянка
Для сирної начинки:
- Сир – 400 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Для апельсинової начинки:
- Апельсин – 4 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
Для заливки:
- Сметана – 300 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цедра апельсинова – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром. Поступово розбиваємо сюди курячі яйця. Знову все збиваємо до однорідності.
Крок 2. Просіваємо сюди борошно і вимішуємо вміст до формування щільного однорідного тіста. Ліпимо з тіста кулю, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 3. Апельсини заливаємо окропом і залишаємо їх на три хвилини. Після повторюємо процедуру двічі. Це дозволить прибрати зайву гіркоту.
Крок 4. Відокремлюємо трохи цедри для заливки. Решта фрукти ріжемо шматочками разом з шкіркою. Подрібнюємо продукт в блендері до ніжної кашки.
Крок 5. Апельсинову кашку відправляємо в сотейник. Доповнюємо цукром і ставимо на плиту. Кип’ятимо кашку і після варимо 20 хвилин на тихому вогні, періодично помішуючи.
Крок 6. Охолоджене тісто тонко розкачуємо і викладаємо у форму з бортиками.
Крок 7. Тісто виливаємо на апельсинову начинку. Далі викладаємо сирну масу. Для цього збиваємо сир з цукром і ваніліном.
Крок 8. Сметану збиваємо з цукром, яйцями і апельсиновою цедрою. Заливаємо сумішшю пиріг. Відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Крок 9. Сирний пиріг з апельсинами готовий. Пригощайтеся!