Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсинами і гарбузом

Пиріг з апельсинами і гарбузом – це дуже яскрава і апетитне частування для вашого домашнього столу. Випічка порадує цікавим поєднанням солодкого смаку гарбуза і приємною цитрусової кислинки. Приготуйте такий десерт з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Борошно – 280 гр.
  • Жовток яєчний – 4 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо і після натираємо її на крупній тертці.

Крок 2. Також очищаємо від шкірки і насіння апельсин. Розділяємо його на невеликі кубики.

Крок 3. У глибокому посуді з’єднуємо гарбуз, апельсин і 100 грам цукру. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Яєчні жовтки збиваємо з цукром. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо масу і прибираємо його в холодильник на 40 хвилин.

Крок 5. Просіюємо борошно з розпушувачем. Викладаємо сюди охолоджену масляну суміш.

Крок 6. Перемішуємо заготовку до отримання крихти. Для зручності можна порубати масу ножем.

Крок 7. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Викладаємо сюди велику частину крихти. На неї кладемо начинку з гарбуза і апельсина. Засипаємо все, що залишилася крихтою. Випікаємо частування близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Пиріг з апельсинами і гарбузом готовий. Подавайте частування до столу!