Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсинами та яблуками

Пиріг з апельсинами та яблуками – це ніжна і апетитна домашня випічка, яка ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі порадує вас яскравим цитрусовим ароматом і приємною яблучної кислинкою. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Стружка кокосова – 50 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця збиваємо з половиною цукру до отримання однорідної пишної маси. Після вливаємо сюди розтоплене і охолоджене вершкове масло, додаємо кокосову стружку. Перемішуємо.

Крок 2. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне туге тісто.

Крок 3. Промиваємо яблука, очищаємо їх і розбираємо на невеликі кубики.

Крок 4. Також чинимо і з апельсином. Обов’язково видаляємо всі кісточки.

Крок 5. Тонко розкачуємо тісто і викладаємо його у форму, роблячи акуратні бортики. На основу викладаємо кубики яблук і апельсина. Посипаємо начинку цукром.

Крок 6. Випікаємо частування близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після пиріг охолодити і прикрашаємо цукровою пудрою.

Крок 7. Пиріг з апельсинами та яблуками готовий. Нарізайте десерт порційними шматочками і подавайте до столу!