Печемо шоколадне пісочне печиво в домашніх умовах
Апетитне шоколадне пісочне печиво готується так само просто, як і звичайне печиво. Воно дуже ніжне, смачне і дивно приємно пахне шоколадом. Спробуйте!
Склад:
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно пшеничне в/с – 250 гр.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Цукровий пісок – 80 гр.
- Ванільний цукор – ½ пакетика
- Темний шоколад – 8 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль поварена – щіпка
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий вершковий маргарин порубаєте і відкладіть кубики маргарину в бік, підтавати при кімнатній температурі. Він повинен стати м’яким і податливим.
Крок 2. З’єднайте цукор, курячі яйця і ванільний цукор в чаші міксера і збийте до пишної піни. Потім поступово додайте кубики підталого маргарину в суміш і продовжуйте збивати основу для пісочного тіста.
Крок 3. Борошно потрібно з’єднати з сіллю, розпушувачем і шоколадом, перемішати. Цю частину інгредієнтів потрібно ретельно просіяти в миску з основою для тесту, після чого акуратно і ретельно вимісити гладке пісочне тісто.
Крок 4. З отриманого пісочного шоколадного тіста сформуйте кулю і приберіть його в поліетиленовий пакет або в харчову плівку. Куля помістіть в холодильник хвилин на двадцять – тоді його буде легше розкачати.
Крок 5. З тіста розкачати тонкий рівномірний шар, приблизно в п’ять міліметрів товщиною.
Крок 6. Пласт розкочуйте на пекарської папері або припорошеній борошном обробної поверхні.
Крок 7. Розігрійте духовку до 180 градусів і почніть готувати печенюшки.
Крок 8. З тіста виріжте печиво, скориставшись чашкою або формочками для різання печива. Покладіть печиво на пекарській папір, яку, в свою чергу, покладіть на деко в гарячу духовку.
Крок 9. Випікайте печиво при температурі 180 градусів протягом двадцяти хвилин до повної готовності, а навіщо виймайте ласощі з духовки і охолоджуйте його, перед тим як подати до столу.