Пісочне печиво – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Печемо шоколадне пісочне печиво в домашніх умовах

Апетитне шоколадне пісочне печиво готується так само просто, як і звичайне печиво. Воно дуже ніжне, смачне і дивно приємно пахне шоколадом. Спробуйте!

Склад:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне в/с – 250 гр.
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Цукровий пісок – 80 гр.
  • Ванільний цукор – ½ пакетика
  • Темний шоколад – 8 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – щіпка

Процес приготування:

Крок 1. Свіжий вершковий маргарин порубаєте і відкладіть кубики маргарину в бік, підтавати при кімнатній температурі. Він повинен стати м’яким і податливим.

Крок 2. З’єднайте цукор, курячі яйця і ванільний цукор в чаші міксера і збийте до пишної піни. Потім поступово додайте кубики підталого маргарину в суміш і продовжуйте збивати основу для пісочного тіста.

Крок 3. Борошно потрібно з’єднати з сіллю, розпушувачем і шоколадом, перемішати. Цю частину інгредієнтів потрібно ретельно просіяти в миску з основою для тесту, після чого акуратно і ретельно вимісити гладке пісочне тісто.

Крок 4. З отриманого пісочного шоколадного тіста сформуйте кулю і приберіть його в поліетиленовий пакет або в харчову плівку. Куля помістіть в холодильник хвилин на двадцять – тоді його буде легше розкачати.

Крок 5. З тіста розкачати тонкий рівномірний шар, приблизно в п’ять міліметрів товщиною.

Крок 6. Пласт розкочуйте на пекарської папері або припорошеній борошном обробної поверхні.

Крок 7. Розігрійте духовку до 180 градусів і почніть готувати печенюшки.

Крок 8. З тіста виріжте печиво, скориставшись чашкою або формочками для різання печива. Покладіть печиво на пекарській папір, яку, в свою чергу, покладіть на деко в гарячу духовку.

Крок 9. Випікайте печиво при температурі 180 градусів протягом двадцяти хвилин до повної готовності, а навіщо виймайте ласощі з духовки і охолоджуйте його, перед тим як подати до столу.