Шоколадні мафіни – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжні шоколадні мафіни на молоці в духовці

Легкий рецепт ніжних шоколадних мафінів, які готуються з молоком і ваніліном. Не варто заповнювати формочки тестом до самого верху, оскільки вони піднімаються під час випікання.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 125 мл
  • какао Порошок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

1. Яйця гарненько збити з цукром, щоб суміш стала світлішою. На це потрібно близько трьох хвилин.

2. Злегка розм’якшене масло вводять в яєчну суміш і ще раз добре збивають, потім вливають молоко.

3. На наступному етапі додають сухі інгредієнти – порошок какао і борошно, останнім кладуть розпушувач і ванілін, а після ще раз все добре перемішують.

4. Тісто розподіляють по формах і випікати протягом півгодини при нагріванні духовки до 180 градусів.

5. Готові вироби прикрашають при бажанні цукровою пудрою і подають трохи теплими.