Шоколадні мафіни – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Швидкий і простий рецепт мафінів з шоколадними шматочками

Легкий рецепт мафінів з шоколадними шматочками всередині. Щоб вироби були більш повітряними, слід брати високоякісний маргарин або хороше вершкове масло, а також не жаліти розпушувача і просіяти борошно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Шоколад – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове або маргарин – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.

Процес приготування:

1. Злегка розм’якшене масло добре збивають з цукром до однорідної пишної маси.

2. Вбивають з солодку масляну суміш яйця і ще раз добре збивають.

3. Шоколад ламають на невеликі шматочки і обвалюють їх у борошні, щоб шоколад у тесті більш рівномірно розподілився. Всипають підготовлені шоколадні шматочки в пишну масу.

4. Розпушувач змішують з борошном, додають щіпку солі і всипають порційно до яєць змішаним з маслом і шоколадом, акуратно перемішують.

5. Готове тісто розкладають по ємностей для випічки, ставлять в духовку, включену на 180 градусів, на 20 хвилин. Мафіни перед подачею злегка остуджують і посипають шоколадною крихтою.