Швидкий і простий рецепт мафінів з шоколадними шматочками
Легкий рецепт мафінів з шоколадними шматочками всередині. Щоб вироби були більш повітряними, слід брати високоякісний маргарин або хороше вершкове масло, а також не жаліти розпушувача і просіяти борошно.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Шоколад – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове або маргарин – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
Процес приготування:
1. Злегка розм’якшене масло добре збивають з цукром до однорідної пишної маси.
2. Вбивають з солодку масляну суміш яйця і ще раз добре збивають.
3. Шоколад ламають на невеликі шматочки і обвалюють їх у борошні, щоб шоколад у тесті більш рівномірно розподілився. Всипають підготовлені шоколадні шматочки в пишну масу.
4. Розпушувач змішують з борошном, додають щіпку солі і всипають порційно до яєць змішаним з маслом і шоколадом, акуратно перемішують.
5. Готове тісто розкладають по ємностей для випічки, ставлять в духовку, включену на 180 градусів, на 20 хвилин. Мафіни перед подачею злегка остуджують і посипають шоколадною крихтою.