Різдвяне печиво з імбиром і корицею
Різдвяне печиво з імбиром і корицею виходить незвичайним. Казкові фігурки виходять настільки гарними, що їх шкода їсти. Запашні заготовки при випіканні зводять з розуму. Якщо ви плануєте, піч печиво на Різдво і не тільки, рекомендую запастися різними вирубками. Чим їх більше, тим цікавіше буде асортимент солодощів.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 125 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сода – 2 ч. л.
- Мед/патока – 165 гр.
- Борошно пшеничне – 530 гр.
- Мелений імбир – 1,5 ч. л.
- Мелений запашний перець – 1 ч. л.
- Мелена кориця – 1 ч. л.
- Мелена гвоздика – 1 ч. л.
Для глазурі:
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Білки яєчні – 1 шт.
- Харчовий барвник – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло, мед, цукор, порошок імбиру, запашний перець, мелену корицю і гвоздику відправте в сотейник і розтопіть на середній конфорці. Кількість прянощів можна відрегулювати за власним уподобанням.
Крок 2. У киплячу масу всипте соду і швидко перемішайте. Почнеться реакція гасіння. Маса збільшиться. Зніміть з конфорки.
Крок 3. Злегка остудіть суміш і вбийте яйце. Інтенсивними рухами об’єднайте інгредієнти. Далі по трохи всипте борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто вийде м’яким і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.
Крок 4. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт. Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент виробів. Різдвяні фігурки дарують друзям і частують рідних і близьких.
Крок 5. Деко простелите папером для випічки або силіконовим килимком і акуратно перенесіть заготовки. В прогріту до 170 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10-15 хвилин.
Крок 6. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої в’язкої маси.
Крок 7. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і можна зайнятися декором. Кондитерський мішок наповніть глазур’ю і намалюйте контур. Решту білкову заготівлю фарбувати харчовими барвниками. Задекоріруйте печиво глазур’ю та кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути.
Крок 8. Кличте друзів на дегустацію запашних фігурок і насолоджуйтеся святковим частуванням. Будьте уважні і дізнайтеся гостей, чи є алергія на компоненти. Найчастіше може виникнути алергічна реакція на мед. Приємного насолоди!