Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Різдвяне печиво з імбиром і корицею

Різдвяне печиво з імбиром і корицею виходить незвичайним. Казкові фігурки виходять настільки гарними, що їх шкода їсти. Запашні заготовки при випіканні зводять з розуму. Якщо ви плануєте, піч печиво на Різдво і не тільки, рекомендую запастися різними вирубками. Чим їх більше, тим цікавіше буде асортимент солодощів.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода – 2 ч. л.
  • Мед/патока – 165 гр.
  • Борошно пшеничне – 530 гр.
  • Мелений імбир – 1,5 ч. л.
  • Мелений запашний перець – 1 ч. л.
  • Мелена кориця – 1 ч. л.
  • Мелена гвоздика – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Білки яєчні – 1 шт.
  • Харчовий барвник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло, мед, цукор, порошок імбиру, запашний перець, мелену корицю і гвоздику відправте в сотейник і розтопіть на середній конфорці. Кількість прянощів можна відрегулювати за власним уподобанням.

Крок 2. У киплячу масу всипте соду і швидко перемішайте. Почнеться реакція гасіння. Маса збільшиться. Зніміть з конфорки.

Крок 3. Злегка остудіть суміш і вбийте яйце. Інтенсивними рухами об’єднайте інгредієнти. Далі по трохи всипте борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто вийде м’яким і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 4. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт. Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент виробів. Різдвяні фігурки дарують друзям і частують рідних і близьких.

Крок 5. Деко простелите папером для випічки або силіконовим килимком і акуратно перенесіть заготовки. В прогріту до 170 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10-15 хвилин.

Крок 6. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої в’язкої маси.

Крок 7. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і можна зайнятися декором. Кондитерський мішок наповніть глазур’ю і намалюйте контур. Решту білкову заготівлю фарбувати харчовими барвниками. Задекоріруйте печиво глазур’ю та кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути.

Крок 8. Кличте друзів на дегустацію запашних фігурок і насолоджуйтеся святковим частуванням. Будьте уважні і дізнайтеся гостей, чи є алергія на компоненти. Найчастіше може виникнути алергічна реакція на мед. Приємного насолоди!