Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Різдвяне печиво з джемом

Різдвяне печиво з джемом – ще один цікавий рецепт, який не обтяжить вас. Процес досить простий і надзвичайно цікавий. Кличте дітей і втілюйте в життя чарівну задумку. Ласощі виходить неймовірно апетитною і красивим. Не потрібно володіти спеціальними знаннями, щоб вразити гостей.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Ванілін/ванільний цукор – 1,5 гр./1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Борошно – 350 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мигдальна борошно – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Апельсиновий джем – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’яке масло змішайте ваніліном і цукровою пудрою. Апельсин обдайте окропом і обсушити, зніміть цедру і відправте до інших складових.

Крок 2. Об’єднайте масу міксером до однорідності.

Крок 3. Окремо з’єднайте звичайну і мигдалеву борошно, сіль і розпушувач.

Крок 4. До сухої суміші відправте масляну суміш. Розітріть в крихту.

Крок 5. З апельсина вичавити сік. Вилийте в крихту.

Крок 6. Тісто зберіть в кому і розділіть на два рівних грудочки. Отримані грудочки складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 7. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 5-6 мл Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки або килимком і акуратно перенесіть заготовки. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10 хвилин.

Крок 8. Другу половину тіста розкачайте в пласт. Вирубками виріжте фігурки, всередині за формою вирізати отвори меншого розміру, щоб вийшли бортики. Запікайте 10 хвилин.

Крок 9. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють. Заготовки промажте апельсиновим джемом, зверху накрийте заготовками з отворами. Отвори заповніть джемом. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!