Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Різдвяне печиво з горіхами

Різдвяне печиво з горіхами виходить незвичайно красивим і смачним. Побачивши шикарні солодощі вперше, я запам’ятала його назавжди. Готую ласощі не тільки на Різдво, але і на інші свята. Гості переповнені захопленими почуттями і обдаровують компліментами. Улюблені люди раді і я щаслива!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Джем – 150 гр.
  • Горіх мускатний мелений – 1/4 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Волоські горіхи рубані – 150 гр.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте необхідні інгредієнти для чарівного ласощі.

Крок 2. Волоські ядра перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кавомолки.

Крок 3. У мисці змішайте просіяне борошно, мускатний горіх, корицю і імбирний порошок. Кількість прянощів відрегулюйте самостійно.

Крок 4. Яйця розділити на жовтки і білки.

Крок 5. Розтоплене масло з’єднайте з цукром.

Крок 6. Пишну масу присоліть, та введіть жовтки. Змішайте.

Крок 7. До отриманої суміші введіть сухі компоненти.

Крок 8. Змішайте вміст. Мені зручніше вимішувати тісто вручну, але можна застосувати електроприлад.

Крок 9. З ароматною заготовки сформуйте круглі заготовки, занурте у збиті білки і обваляйте в подрібнених волоських горіхах. Білок спрацює як «цемент».

Крок 10. Деко вистелити якісним пергаментом і акуратно перенесіть заготовки. В середині кожної заготовки зробіть ямку, я використовую кришку від пляшки.

Крок 11. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть заготовки і випікайте 15-20 хвилин. Гарячі вироби охолодіть.

Крок 12. Поглиблення заповніть джемом. Джем вибирайте свій улюблений. Густе повидло теж підійде.

Крок 13. Припорошите вироби цукровою пудрою.

Крок 14. Кличте друзів і дегустуйте шикарне ласощі. Ароматне частування виглядає неймовірно привабливо, від одного тільки зовнішнього вигляду і незвичайного запаху можна зійти з розуму. Приємного чаювання!