Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мигдальне печиво в домашніх умовах

Мигдальне печиво в домашніх умовах вийде у кожного. Рецепт до неподобства простий. Якщо немає мигдальної муки, досить змолоти горіхи самостійно. Неймовірно красиві солодощі використовують як частування або прикраса пухнастої ялинки. Діти в захваті, а гості без розуму від ласощів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Масло топлене – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • мигдальна Борошно – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Темний шоколад – 90 гр.
  • Кондитерська посипання – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для запашного ласощі. Вершкове масло розтопіть.

Крок 2. Окремо з’єднайте звичайну і мигдалеву борошно, цукровий пісок, сіль і розпушувач.

Крок 3. Змішайте суміш до однорідності.

Крок 4. До сухої маси влийте розтоплене масло і яйця. Замісіть тісто.

Крок 5. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Якщо є вільний час, одержаний грудку складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод. Якщо часу немає, приступайте до наступного кроку.

Крок 6. Посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт. Спеціальними вирубками виріжте фігурки.

Крок 7. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент.

Крок 8. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 15 хвилин. Гаряче печиво остудіть.

Крок 9. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Для прикраси у мене кондитерська посипання і плитка темного шоколаду.

Крок 10. Розтопіть шоколад.

Крок 11. Остиглі печеньки занурте в шоколадну глазур і присипте кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!