Різдвяне печиво з глазур’ю
Різдвяне печиво з глазур’ю зможе приготувати кожен. Процес зовсім нескладний. Тісто готується без проблем, а от з глазур’ю доведеться трохи повозитися. Процес покриття кольоровим шаром апетитного печива досить цікавий. Діти дуже люблять експериментувати і розфарбовувати пісочний заготовки.
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 65 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Імбир – 1/2 ч. л.
- мускатний Горіх – 1/2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 380 гр.
Глазур:
- Барвник харчовий – за бажанням.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Цукрова пудра – 120 гр.
- Кондитерська посипання – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти для запашного ласощі.
Крок 2. Вершкове масло розтопіть.
Крок 3. До розтопленого масла всипте цукровий пісок. У мене тростинний цукор. Змішайте масу до повного розчинення цукрових кристаликів.
Крок 4. Додайте мед.
Крок 5. Насипте соду, корицю, імбир і мускатний горіх. Вмішайте в масу.
Крок 6. Вбийте яйце і об’єднайте складові.
Крок 7. Далі поступово введіть просіяне борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості.
Крок 8. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.
Крок 9. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 5-6 мл Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.
Крок 10. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент виробів.
Крок 11. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10-15 хвилин.
Крок 12. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості, влийте лимонний сік і продовжуйте змішувати.
Крок 13. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої піни.
Крок 14. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Глазур перекладіть в кондитерський мішок і зробіть контур.
Крок 15. Решту глазур фарбувати харчовими барвниками. Задекоріруйте печиво глазур’ю та кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!