Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Різдвяне печиво з глазур’ю

Різдвяне печиво з глазур’ю зможе приготувати кожен. Процес зовсім нескладний. Тісто готується без проблем, а от з глазур’ю доведеться трохи повозитися. Процес покриття кольоровим шаром апетитного печива досить цікавий. Діти дуже люблять експериментувати і розфарбовувати пісочний заготовки.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 65 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Імбир – 1/2 ч. л.
  • мускатний Горіх – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 380 гр.

Глазур:

  • Барвник харчовий – за бажанням.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Кондитерська посипання – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для запашного ласощі.

Крок 2. Вершкове масло розтопіть.

Крок 3. До розтопленого масла всипте цукровий пісок. У мене тростинний цукор. Змішайте масу до повного розчинення цукрових кристаликів.

Крок 4. Додайте мед.

Крок 5. Насипте соду, корицю, імбир і мускатний горіх. Вмішайте в масу.

Крок 6. Вбийте яйце і об’єднайте складові.

Крок 7. Далі поступово введіть просіяне борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості.

Крок 8. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 9. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 5-6 мл Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.

Крок 10. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент виробів.

Крок 11. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10-15 хвилин.

Крок 12. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості, влийте лимонний сік і продовжуйте змішувати.

Крок 13. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої піни.

Крок 14. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Глазур перекладіть в кондитерський мішок і зробіть контур.

Крок 15. Решту глазур фарбувати харчовими барвниками. Задекоріруйте печиво глазур’ю та кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!