Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадне печиво на Різдво

Шоколадне печиво на Різдво виглядає просто приголомшливо і реалістично. Шоколадні шишки відмінно підійдуть для прикраси ялинової красуні. Випічка печива дуже подобається дітям. Якщо ви хочете захопити своєї дитини, скористайтеся цим чудовим рецептом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 15

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 90 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для красивого частування.

Крок 2. М’яке вершкове масло змішайте з сіллю і всипте 80 грамів цукрової пудри.

Крок 3. Змішати до однорідності.

Крок 4. Вилийте рафіновану олію і збийте яйце.

Крок 5. Розітріть до гладкої суміші.

Крок 6. Просіяти какао-порошок.

Крок 7. Змішайте.

Крок 8. Насипте половину просіяного борошна і розпушувач. Змішайте.

Крок 9. Слідом всипте муку. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 10. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном, грудку розділіть на однакові шматочки.

Крок 11. З кожної частини сформуйте шишки. З допомогою ножа зробіть красивий малюнок.

Крок 12. Якщо будете робити іграшки на ялинку зробіть отвори.

Крок 13. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.

Крок 14. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 15-25 хвилин.

Крок 15. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси.

Крок 16. Посипте залишками цукрової пудри.

Крок 17. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням.

Крок 18. Заготівлі з отворами просуньте мотузочки і повісьте на ялинку. Приємного насолоди!