Шоколадне печиво на Різдво
Шоколадне печиво на Різдво виглядає просто приголомшливо і реалістично. Шоколадні шишки відмінно підійдуть для прикраси ялинової красуні. Випічка печива дуже подобається дітям. Якщо ви хочете захопити своєї дитини, скористайтеся цим чудовим рецептом.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 15
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Какао-порошок – 25 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукрова пудра – 90 гр.
- Сіль – щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти для красивого частування.
Крок 2. М’яке вершкове масло змішайте з сіллю і всипте 80 грамів цукрової пудри.
Крок 3. Змішати до однорідності.
Крок 4. Вилийте рафіновану олію і збийте яйце.
Крок 5. Розітріть до гладкої суміші.
Крок 6. Просіяти какао-порошок.
Крок 7. Змішайте.
Крок 8. Насипте половину просіяного борошна і розпушувач. Змішайте.
Крок 9. Слідом всипте муку. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.
Крок 10. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном, грудку розділіть на однакові шматочки.
Крок 11. З кожної частини сформуйте шишки. З допомогою ножа зробіть красивий малюнок.
Крок 12. Якщо будете робити іграшки на ялинку зробіть отвори.
Крок 13. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.
Крок 14. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 15-25 хвилин.
Крок 15. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси.
Крок 16. Посипте залишками цукрової пудри.
Крок 17. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням.
Крок 18. Заготівлі з отворами просуньте мотузочки і повісьте на ялинку. Приємного насолоди!