Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Медове печиво

Медове печиво передає неймовірну атмосферу чарівного свята. Ароматна випічка готується просто. Для мене це самий простий рецепт, але потрібно бути обережним і заздалегідь дізнатися чи є у гостей алергічна реакція на мед, щоб свято не мало неприємних наслідків.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Шоколадна стружка – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Білки яєчні – 1 шт.
  • Мед – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Кондитерська посипання – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Мед складіть у сотейник і розтопіть до стану рідини.

Крок 2. Цукровий пісок висипте в сковорідку і розтопіть на повільному вогні. Коли кристали почнуть танути, влийте трохи води і постійно помішуючи, доведіть до стану карамелі.

Крок 3. Готову карамель перелийте в розтанув мед. Якщо хочете, додайте улюблені прянощі.

Крок 4. Всипте 2 столові ложки борошна.

Крок 5. Змішайте і здобріть вершковим маслом. Розтопіть і приберіть з конфорки.

Крок 6. Масу вилийте в миску. Розбийте яйце і інтенсивними рухами об’єднайте складові.

Крок 7. Далі поступово введіть борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть на 2 години на холод.

Крок 8. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 3-5 мл

Крок 9. Новорічними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки. Чим більше формочок є, тим цікавіше буде асортимент солодощів.

Крок 10. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10 хвилин. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої піни.

Крок 11. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Глазур перекладіть в кондитерський мішок і зробіть контур.

Крок 12. Задекоріруйте за бажанням кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся казковими солодощами. Приємного насолоди!