Хачапурі

Хачапурі з дріжджового тіста в духовці

Хачапурі з дріжджового тіста в духовці – це апетитне частування для вашого домашнього столу. Така випічка нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі швидкодіючі – 0,5 пачки.
  • Молоко – 300 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л. + 30 гр.
  • Сир твердий – 500 гр.
  • Яйце – 7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно в глибоку миску.

Крок 2. Додаємо в борошно, сухі дріжджі.

Крок 3. Сюди ж додаємо сіль і цукор.

Крок 4. Вливаємо розтоплене вершкове масло – одну столову ложку.

Крок 5. Далі вливаємо тепле молоко.

Крок 6. Починаємо перемішувати.

Крок 7. Вимішуємо масу до однорідності.

Крок 8. Перекладаємо заготовку на робочу поверхню. Вимішуємо руками близько 7-10 хвилин.

Крок 9. Закриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Крок 10. Підготуємо продукти для начинки.

Крок 11. Для начинки натираємо на крупній тертці сир, вимішуємо його з ложкою розтопленого вершкового масла і курячим яйцем. При необхідності, солимо.

Крок 12. Через годину тісто підійде і буде повністю готове.

Крок 13. Розминаємо тісто руками і ділимо його на шість рівних частин.

Крок 14. Розкачуємо кожну частину в тонкий овал. Акуратно скручуємо по краях і формуємо човники.

Крок 15. Кладемо заготовки на деко з пергаментом. Наповнюємо їх начинкою. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. У кожну човник розбиваємо по яйцю і випікаємо ще хвилину.

Крок 16. Хачапурі з дріжджового тіста в духовці готові. Подавайте до столу, доповнивши шматочками вершкового масла!