Хачапурі з дріжджового тіста в духовці
Хачапурі з дріжджового тіста в духовці – це апетитне частування для вашого домашнього столу. Така випічка нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг
- Дріжджі швидкодіючі – 0,5 пачки.
- Молоко – 300 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л. + 30 гр.
- Сир твердий – 500 гр.
- Яйце – 7 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно в глибоку миску.
Крок 2. Додаємо в борошно, сухі дріжджі.
Крок 3. Сюди ж додаємо сіль і цукор.
Крок 4. Вливаємо розтоплене вершкове масло – одну столову ложку.
Крок 5. Далі вливаємо тепле молоко.
Крок 6. Починаємо перемішувати.
Крок 7. Вимішуємо масу до однорідності.
Крок 8. Перекладаємо заготовку на робочу поверхню. Вимішуємо руками близько 7-10 хвилин.
Крок 9. Закриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Крок 10. Підготуємо продукти для начинки.
Крок 11. Для начинки натираємо на крупній тертці сир, вимішуємо його з ложкою розтопленого вершкового масла і курячим яйцем. При необхідності, солимо.
Крок 12. Через годину тісто підійде і буде повністю готове.
Крок 13. Розминаємо тісто руками і ділимо його на шість рівних частин.
Крок 14. Розкачуємо кожну частину в тонкий овал. Акуратно скручуємо по краях і формуємо човники.
Крок 15. Кладемо заготовки на деко з пергаментом. Наповнюємо їх начинкою. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. У кожну човник розбиваємо по яйцю і випікаємо ще хвилину.
Крок 16. Хачапурі з дріжджового тіста в духовці готові. Подавайте до столу, доповнивши шматочками вершкового масла!