Хачапурі

Хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі по-імеретинськи відрізняється ніжним смаком і апетитним виглядом. Таке частування нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для виконання кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 600-700 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 2/3 ч. ложки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Сир сулугуні – 800 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр. + для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо кефір в глибоку миску. Додаємо до нього соду і розмішуємо.

Крок 2. Додаємо сюди сіль, цукор і рослинне масло. Перемішуємо.

Крок 3. Просіваємо борошно сюди і починаємо вимішувати.

Крок 4. Замішуємо тісто і формуємо з нього акуратний еластичний ком.

Крок 5. Для начинки з’єднуємо тертий сир, курячі яйця і розм’якшене вершкове масло.

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготовку до однорідності.

Крок 7. Ділимо тісто на 6-8 рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий коло. У центр кладемо трохи начинки.

Крок 8. Закриваємо начинку тістом. Добре з’єднуємо по краях.

Крок 9. Акуратно розгортаємо заготівлю і формуємо плоску корж з начинкою.

Крок 10. В розпечену сковороду кладемо корж. Смажимо її до рум’янцю з обох сторін.

Крок 11. Кожну заготовку обмазуємо вершковим маслом і складаємо один на одного.

Крок 12. Хачапурі по-імеретинськи готові. Пригощайтеся!