Хачапурі по-імеретинськи
Хачапурі по-імеретинськи відрізняється ніжним смаком і апетитним виглядом. Таке частування нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для виконання кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Борошно – 600-700 гр.
- Кефір – 500 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сода – 2/3 ч. ложки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Для начинки:
- Сир сулугуні – 800 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр. + для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо кефір в глибоку миску. Додаємо до нього соду і розмішуємо.
Крок 2. Додаємо сюди сіль, цукор і рослинне масло. Перемішуємо.
Крок 3. Просіваємо борошно сюди і починаємо вимішувати.
Крок 4. Замішуємо тісто і формуємо з нього акуратний еластичний ком.
Крок 5. Для начинки з’єднуємо тертий сир, курячі яйця і розм’якшене вершкове масло.
Крок 6. Ретельно вимішуємо заготовку до однорідності.
Крок 7. Ділимо тісто на 6-8 рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий коло. У центр кладемо трохи начинки.
Крок 8. Закриваємо начинку тістом. Добре з’єднуємо по краях.
Крок 9. Акуратно розгортаємо заготівлю і формуємо плоску корж з начинкою.
Крок 10. В розпечену сковороду кладемо корж. Смажимо її до рум’янцю з обох сторін.
Крок 11. Кожну заготовку обмазуємо вершковим маслом і складаємо один на одного.
Крок 12. Хачапурі по-імеретинськи готові. Пригощайтеся!