Грузинські хачапурі «Човник з яйцем»
Грузинські хачапурі «Човник з яйцем» – це дуже апетитне і смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе будь-хто. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Дріжджі сухі свіжі – 5 гр./15 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сир сулугуні – 400 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі, сіль і цукор. Вимішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин.
Крок 2. Просіваємо в цю масу борошно. Додаємо рослинне масло і вимішуємо.
Крок 3. Починаємо вимішувати заготівлю руками.
Крок 4. Формуємо акуратний щільний ком. Прикриваємо його плівкою і прибираємо в тепле місце на 45-50 хвилин.
Крок 5. Готове тісто ділимо на дві частини.
Крок 6. Для начинки натираємо на крупній тертці сир, перемішуємо його з одним яєчним білком, 50 мл води або молока і 1 ст. л. борошна.
Крок 7. Розкачуємо тісто в акуратні овальні коржики. По краях кладемо трохи начинки. Закручуємо її в тісто і формуємо акуратні човники.
Крок 8. Заготовки викладаємо на деко з пергаментом.
Крок 9. Всередину човників кладемо начинку. Бортики обмазуємо збитим жовтком.
Крок 10. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.
Крок 11. У готових човниках робимо невелике поглиблення по центру. Розбиваємо сюди по курячому яйцю. Також кладемо шматочки вершкового масла.
Крок 12. Грузинські хачапурі «Човник з яйцем» готові. Пригощайтеся!