Хачапурі

Грузинські хачапурі «Човник з яйцем»

Грузинські хачапурі «Човник з яйцем» – це дуже апетитне і смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе будь-хто. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Дріжджі сухі свіжі – 5 гр./15 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир сулугуні – 400 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі, сіль і цукор. Вимішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин.

Крок 2. Просіваємо в цю масу борошно. Додаємо рослинне масло і вимішуємо.

Крок 3. Починаємо вимішувати заготівлю руками.

Крок 4. Формуємо акуратний щільний ком. Прикриваємо його плівкою і прибираємо в тепле місце на 45-50 хвилин.

Крок 5. Готове тісто ділимо на дві частини.

Крок 6. Для начинки натираємо на крупній тертці сир, перемішуємо його з одним яєчним білком, 50 мл води або молока і 1 ст. л. борошна.

Крок 7. Розкачуємо тісто в акуратні овальні коржики. По краях кладемо трохи начинки. Закручуємо її в тісто і формуємо акуратні човники.

Крок 8. Заготовки викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 9. Всередину човників кладемо начинку. Бортики обмазуємо збитим жовтком.

Крок 10. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.

Крок 11. У готових човниках робимо невелике поглиблення по центру. Розбиваємо сюди по курячому яйцю. Також кладемо шматочки вершкового масла.

Крок 12. Грузинські хачапурі «Човник з яйцем» готові. Пригощайтеся!