Щавлевий суп – 10 рецептів класичного супу з щавлю з яйцем з покроковими фото

Класичний щавлевий суп з яйцем — це страва, яку готують на кухнях різних куточків світу. Суп користується такою популярністю завдяки свіжому річному аромату та приємного кислого смаку. Такий варіант гарячого ідеально підійде для сімейного обіду. Візьміть на замітку 10 яскравих кулінарних ідей з покроковим описом.

Класичний рецепт приготування щавлевого супу з яйцем

Домашній суп зі щавлем часто готують з додаванням яйця. Такий варіант виконання можна назвати по-справжньому традиційним. Спробуйте перевірений рецепт для ситного обіду.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Щавель 200 гр.
  • Курка 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний щавлевий суп з яйцем по покроковому рецептом? Куряче м’ясо відварюємо в підсоленій воді разом з очищеною головкою цибулі.
  2. Очищаємо моркву і ріжемо її невеликими рівними за розміром кубиками.
  3. Також чинимо і з картоплею.
  4. Слідом промиваємо щавель і нарізаємо його на дрібні шматочки.
  5. В каструлю з курячим бульйоном спершу опускаємо кубики картоплю.
  6. за 10 хвилин варіння опускаємо в суп і кубики моркви.
  7. Далі кладемо шматочки підготовленого щавлю.
  8. Варимо страву на слабкому вогні близько 15-20 хвилин. Далі додаємо чорний мелений перець і шматочок вершкового масла. Розмішуємо блюдо і знімаємо з плити.
  9. Розливаємо гарячий щавлевий суп по тарілках і доповнюємо його шматочками відварених яєць. Можна подавати до столу!

Як зварити смачну щавлевий суп з куркою та яйцем?

найпопулярніший варіант приготування супу зі щавлем – на курячому бульйоні з додаванням яєць. Поживне частування ідеально підійде для домашнього обіднього меню. Зверніть увагу на апетитний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 200 гр.
  • Курка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 4 шт.

Процес приготування:

1. Курку опускаємо в каструлю з підсоленою водою. Відварюємо продукт до готовності.

2. Гарненько промиваємо щавель і зелень. Залишаємо інгредієнти в друшляку, щоб стекла вода.

3. Подрібнюємо цибулю і тушкуємо його в сковороді 2-3 хвилини до м’якості.

4. Перекладаємо цибулю в курячий бульйон. Також додаємо кубики картоплі. Варимо 10-15 хвилин.

5. Далі в суп відправляємо зелень. За смаком перчимо страву.

6. Слідом опускаємо в вміст щавель.

7. Тримаємо страву на вогні ще 10 хвилин і знімаємо з плити.

8. Гарячий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо половинками відварених яєць. Приємного апетиту!

Ситний і наваристий щавлевий суп з м’ясом яловичини

Наваристий домашній суп зі щавлем можна приготувати на яловичому бульйоні. Страва порадує своєю поживністю, оригінальним смаком і ароматом. Подавайте до обіднього столу зі сметаною і хлібом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 300 гр.
  • Яловичина на кістці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо щавель і нарізаємо його ножем на дрібні шматочки.

2. Далі приступаємо до приготування бульйону. У підсоленій воді відварюємо яловичину до готовності.

3. Далі кладемо в каструлю кубики картоплі, подрібнену цибулю, щавель і шматочок вершкового масла.

4. Додаємо в блюдо чорний мелений перець за смаком. Тримаємо на вогні ще близько 20 хвилин.

5. Щавлевий суп з яловичиною розливаємо по тарілках, доповнюємо шматочками відварених яєць і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і дуже швидкий суп з щавлю з тушонкою

Один з найбільш простих і швидких способів приготувати домашній щавлевий суп з додаванням тушонки. Ситне частування порадує своєю наваристостью і оригінальним смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 200 гр.
  • Тушонка – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо тонкими кружечками, картопля – кубиками. Відварюємо овочі в каструлі з водою до м’якості.

2. Виберемо підходящу для супу тушонку.

3. Далі подрібнюємо заздалегідь промитий щавель з зеленню.

4. Виймаємо з банки тушонку і відправляємо її в каструлю. Відразу додаємо і зелені продукти.

5. Доповнюємо страву сіллю і спеціями, доводимо до кипіння і після варимо близько 5 хвилин. Можна прибирати з плити.

6. Наваристий щавлевий суп готовий. Розливайте гарячий продукт по тарілках і подавайте до столу!

Дієтичний щавлевий суп на курячому бульйоні

Домашній суп зі щавлем можна приготувати за низькокалорійного рецептом на курячому бульйоні. Полегшений дієтичний варіант оцінять ті, хто стежить за фігурою. Забирайте корисну і ситну ідею для обіду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 200 гр.
  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо відварюємо в каструлі зі стеблами зелені, морквою і однією цибулиною. Відразу додаємо сіль і спеції за смаком.

2. Після готовності м’яса проціджуємо бульйон. Курку будемо використовувати при подачі.

3. Підготуємо і інші інгредієнти. Картоплю нарізаємо кубиками.

4. Дрібно ріжемо залишилася цибулину.

5. Сюди ж дрібно шаткуємо промиту білокачанну капусту.

6. Заливаємо інгредієнти готовим курячим бульйоном.

7. Ставимо каструлю на плиту, відварюємо вміст близько 10-15 хвилин.

8. В цей час промиваємо щавель і даємо йому обсохнути.

9. Подрібнюємо основний продукт разом із зеленню. Опускаємо в суп.

10. Варимо суп ще близько 10 хвилин, після знімаємо з плити.

11. Розливаємо дієтичний суп зі щавлем по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування пісного супу з щавлю без м’яса

Яскравий домашній суп зі щавлем можна приготувати по простому пісного рецептом. Кулінарний варіант підійде також і для веганского меню. Порадуйте себе і близьких ситним гарячою стравою з приємною кислинкою.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Щавель – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Чистимо та миємо картоплю. Ріжемо овочі кубиками і занурюємо їх у каструлю з холодною водою.

2. Дрібними шматочками розбираємо половинку ріпчастої цибулі.

3. Натираємо моркву і обсмажуємо її з цибулею до м’якого стану. Після цього піджарку додаємо в каструлю з киплячим вмістом.

4. Слідом додаємо шматочки щавлю. Можна використовувати як свіжий продукт, так і консервований.

5. Солимо блюдо і посипаємо його спеції за смаком. Доводимо до кипіння і варимо ще близько 15-20 хвилин.

6. Прибираємо домашній суп з приємною кислинкою з плити, розливаємо його по тарілках і подаємо до столу. Пісний варіант для вашого поживного обіду готовий!

Як зварити смачний суп з консервованого щавлю?

Часто суп з консервованого щавлю називають зимовим. Однак такий варіант приготування зручний круглий рік, коли під рукою немає свіжого продукту. Оцініть яскраву ідею для вашого обіду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель консервований – 300 гр.
  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування супу. Куряче м’ясо заздалегідь розморожуємо і ділимо на шматки середнього розміру.

2. Куряче м’ясо занурюємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

3. Далі кладемо в бульйон шматочки очищеного картоплі. Варену курку можна також розділити на дрібні частини.

4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості в рослинному маслі. Тушкуємо в сковороді близько 3-5 хвилин.

5. Опускаємо обсмажену цибулю і консервований щавель в загальну масу. Сюди ж додаємо сіль, спеції і вливаємо збите куряче яйце. Тримаємо страву на вогні ще 10-15 хвилин.

6. Яскравий домашній суп зі щавлем готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Ситний та ароматний щавлевий суп зі свининою і картоплею

Наваристий і неймовірно живильний щавлевий суп виходить з додаванням картоплі. Такий варіант гарячого страви як не можна підійде для домашнього обіду. Спробуйте смачний і простий у виконанні рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 250 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо його тонкою соломкою. Кладемо в каструлю з водою.

2. Подрібнюємо очищений цибулю і тушкуємо в сковороді близько 2-3 хвилин.

3. У каструлі з водою відварюємо свинину. Далі м’ясо остуджуємо і ріжемо на невеликі рівні за розміром шматочки.

4. Промиваємо щавель і даємо йому обсохнути.

5. Нарізаємо продукт і відправляємо його в суп разом з цибулею. Солимо і посипаємо спеціями за смаком. Готуємо ще 15 хвилин.

6. Куряче яйце акуратно розбиваємо в невелику тарілку. Виливаємо його в киплячий суп і готуємо його близько 5 хвилин як яйце «пашот».

7. Розливаємо щавлевий суп з картоплею по тарілках і прикрашаємо його яйцем. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування супу з щавлю в мультиварці

Апетитний щавлевий суп в домашніх умовах можна приготувати в мультиварці. Вам достатньо завантажити потрібні продукти в чашу, а розумна техніка все зробить сама. Страва підходить для ситного обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Щавель – 200 гр.
  • Курка – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Овочі для супу очищаємо від шкірки і лушпиння, а після промиваємо під водою.

2. Далі продукти нарізаємо будь-яким зручним способом. Щавель також промиваємо і подрібнюємо.

3. У чашу мультиварки вливаємо трохи олії і викладаємо сюди овочі. Готуємо 5-7 хвилин в режимі «смаження». Регулярно помішуємо.

4. Далі кладемо заздалегідь промиті шматки курки. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

5. Викладаємо картоплю і вливаємо холодну воду. Включаємо режим «суп» на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо підготовлений щавель і подрібнений часник.

6. Гарячий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо його шматочками відварених яєць. Готово!

Оригінальний і дуже смачний щавлевий суп з фрикадельками

Оригінальний варіант домашнього щавлевого супу – з додаванням фрикадельок. Блюдо вийде наваристим, а також порадуємо своєю яскравою кислинкою. Підходить для апетитних сімейних обідом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

1. Фарш з’єднайте з сіллю і зеленню. Ліпимо з нього фрикадельки і занурюємо їх у каструлю з водою. Сюди ж кладемо цибулину, моркву і кубики картоплі. Доводимо вміст до кипіння.

2. Куряче яйце розбиваємо в невелику чашку або тарілку. Віночком збиваємо продукт до однорідності.

3. Тонким струменем вливаємо яєчну суміш в киплячий бульйон і відразу ж розмішуємо.

4. Промиваємо основний продукт – щавель. Дрібно нарізаємо його разом з невеликою кількістю зелені.

5. Опускаємо в суп підготовлений щавель з зеленню, солимо і посипаємо спеціями за смаком. Варимо страву ще 15 хвилин. В кінці додаємо часточку лимона.