Щавлевий суп – 10 рецептів класичного супу з щавлю з яйцем з покроковими фото

Класичний щавлевий суп з яйцем — це страва, яку готують на кухнях різних куточків світу. Суп користується такою популярністю завдяки свіжому річному аромату та приємного кислого смаку. Такий варіант гарячого ідеально підійде для сімейного обіду. Візьміть на замітку 10 яскравих кулінарних ідей з покроковим описом.

Класичний рецепт приготування щавлевого супу з яйцем

Домашній суп зі щавлем часто готують з додаванням яйця. Такий варіант виконання можна назвати по-справжньому традиційним. Спробуйте перевірений рецепт для ситного обіду.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Щавель 200 гр.
  • Курка 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний щавлевий суп з яйцем по покроковому рецептом? Куряче м’ясо відварюємо в підсоленій воді разом з очищеною головкою цибулі.
  2. Очищаємо моркву і ріжемо її невеликими рівними за розміром кубиками.
  3. Також чинимо і з картоплею.
  4. Слідом промиваємо щавель і нарізаємо його на дрібні шматочки.
  5. В каструлю з курячим бульйоном спершу опускаємо кубики картоплю.
  6. за 10 хвилин варіння опускаємо в суп і кубики моркви.
  7. Далі кладемо шматочки підготовленого щавлю.
  8. Варимо страву на слабкому вогні близько 15-20 хвилин. Далі додаємо чорний мелений перець і шматочок вершкового масла. Розмішуємо блюдо і знімаємо з плити.
  9. Розливаємо гарячий щавлевий суп по тарілках і доповнюємо його шматочками відварених яєць. Можна подавати до столу!