Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Сочевиця – корисна і смачна зернобобова культура, багата білками і популярна у всьому світі. Одне з найсмачніших страв, які можна приготувати – це наваристий суп. У цій статті ми зібрали 10 рецептів цього чудового першого страви.

Як зварити суп з червоної сочевиці?

В прохолодну погоду дуже приємно прийти додому і зігрітися ситний суп з сочевиці. Сочевиця завдяки високому вмісту білка вважається гідною альтернативою м’ясу.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Цибуля ріпчаста 70 гр.
  • Сочевиця червона 300 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Морква 50 гр.
  • Томатна паста 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як зварити простий і смачний суп із сочевиці? Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. У товстостінній каструлі обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще пару хвилин.
  2. Сочевицю промити проточною водою і викладіть до овочів.
  3. Влийте в каструлю з сочевицею і овочами воду і варіть до готовності сочевиці.
  4. Потім посоліть, додайте очищені зубчики часнику і приправте за смаком бульйон.
  5. Після цього пюрируйте суп блендером і подавайте його на стіл, заправивши вершками.

Приємного апетиту!