Крем-суп з шампіньйонів – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крем-суп з шампіньйонів – це дуже ніжне, смачне поживне і нескладний у виконанні блюдо для вашого обіднього столу. Приготувати апетитний крем-суп як в ресторанах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний крем-суп з печериць з вершками

Класичний крем-суп з печериць з вершками – це дуже ніжна і апетитне частування для домашнього столу. Такий суп точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Печериці свіжі ½ кг
  • Картоплю ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершки 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Очищаємо картоплю, ріжемо його кубиками і відварюємо до повної готовності близько 20 хвилин.
  2. Зливаємо воду з картоплі в склянку. Вона ще може стати в нагоді. Картоплю розминаємо товкачем або заглибним блендером.
  3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.
  4. Доповнюємо цибулю подрібненими грибами. Смажимо до рум’янцю печериць. В кінці вміст солимо і перчимо за смаком.
  5. Подрібнюємо гриби з цибулею заглибним блендером.
  6. Викладаємо грибну масу до картопляної. Заливаємо вміст вершками.
  7. Знову все подрібнюємо заглибним блендером.
  8. Вливаємо сюди картопляний відвар. З його допомогою регулюємо густоту супу. Перемішуємо і, при необхідності, солимо і перчимо.
  9. Класичний крем-суп з печериць з вершками готовий. Подавайте до столу, доповнивши сухариками і гілочкою ароматної зелені.