Крем-суп з шампіньйонів – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крем-суп з шампіньйонів – це дуже ніжне, смачне поживне і нескладний у виконанні блюдо для вашого обіднього столу. Приготувати апетитний крем-суп як в ресторанах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний крем-суп з печериць з вершками

Класичний крем-суп з печериць з вершками – це дуже ніжна і апетитне частування для домашнього столу. Такий суп точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Печериці свіжі ½ кг
  • Картоплю ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершки 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Очищаємо картоплю, ріжемо його кубиками і відварюємо до повної готовності близько 20 хвилин.
  2. Зливаємо воду з картоплі в склянку. Вона ще може стати в нагоді. Картоплю розминаємо товкачем або заглибним блендером.
  3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.
  4. Доповнюємо цибулю подрібненими грибами. Смажимо до рум’янцю печериць. В кінці вміст солимо і перчимо за смаком.
  5. Подрібнюємо гриби з цибулею заглибним блендером.
  6. Викладаємо грибну масу до картопляної. Заливаємо вміст вершками.
  7. Знову все подрібнюємо заглибним блендером.
  8. Вливаємо сюди картопляний відвар. З його допомогою регулюємо густоту супу. Перемішуємо і, при необхідності, солимо і перчимо.
  9. Класичний крем-суп з печериць з вершками готовий. Подавайте до столу, доповнивши сухариками і гілочкою ароматної зелені.

Крем-суп з печериць з плавленим сиром

Крем-суп з печериць з плавленим сиром – це дивовижне за смаком частування для вашого цікавого обіду або вечері. Готовий суп порадує ніжністю, легкістю і апетитним грибним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло – для смаження.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Овочі очищаємо від шкірки і лушпиння, і промиваємо.

Крок 3. Відміряємо необхідно кількість молока і вершків.

Крок 4. Гриби добре промиваємо під водою.

Крок 5. Картоплю ріжемо кубиками, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 6. Кип’ятимо картоплю, солимо за смаком і варимо до м’якості близько 20 хвилин.

Крок 7. Дрібно розбираємо ріпчасту цибулю ножем.

Крок 8. Моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 9. Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді.

Крок 10. Викладаємо сюди цибулю і обсмажуємо його до м’якого стану.

Крок 11. Доповнюємо цибулю тертою морквою.

Крок 12. Перемішуємо овочі і тушкуємо на помірному вогні до м’якості моркви.

Крок 13. Перекладаємо овочеву зажарку в тарілку.

Крок 14. Далі розігріваємо сковороду з рослинним маслом.

Крок 15. Викладаємо сюди подрібнені печериці.

Крок 16. Обсмажуємо на помірному вогні до випаровування вологи.

Крок 17. Підрум’янюємо гриби, солимо і перчимо їх. Перемішуємо і знімаємо з плити. Пару шматочків грибів відкладаємо для подачі.

Крок 18. З відварного картоплі зливаємо трохи води, але не виливаємо її. Вона може ще стати в нагоді. Викладаємо до картоплі обсмажені овочі і гриби.

Крок 19. Перебиваємо продукти заглибним блендером.

Крок 20. Далі масу можна перекласти в чашу блендера.

Крок 21. Ще раз подрібнюємо до більшої ніжності.

Крок 22. Виливаємо в масу молоко і вершки.

Крок 23. Подрібнюємо вміст до більшої однорідності.

Крок 24. Переливаємо суміш у каструлю і доповнюємо її плавленим сирком, який пропускаємо через тертку.

Крок 25. Варимо суп близько 5-7 хвилин до розплавлення сиру, регулярно помішуючи. Якщо суп вийшов дуже густим, додайте в нього трохи картопляного відвару.

Крок 26. Крем-суп з печериць з плавленим сиром готовий. Подавайте до столу, доповнивши хрусткими грінками і шматочками обсмажених грибів!

Суп-пюре з печериць з картоплею

Суп-пюре з печериць з картоплею виходить дуже поживним, ароматним і цікавим за смаком. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з нашої збірки. Урізноманітніть обіднє меню!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Картопля – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Вершки – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю очищаємо і ріжемо на шматки середнього розміру.

Крок 2. Відварюємо картоплю до готовності, солимо за смаком.

Крок 3. Воду зливаємо в склянку, вона може ще стати в нагоді. Картоплю розминаємо до стану пюре.

Крок 4. Дрібно нарізаємо цибулю.

Крок 5. Добре промиваємо печериці, після ріжемо їх ножем.

Крок 6. Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинній олії до м’якого стану.

Крок 7. Доповнюємо цибулю грибами. Перемішуємо, солимо за смаком і тушкуємо до випаровування вологи.

Крок 8. Подрібнюємо обсмажені продукти заглибним блендером.

Крок 9. Перекладаємо грибну масу до картоплі. Заливаємо все вершками, солимо, перчимо і знову подрібнюємо блендером. Якщо маса вийшла занадто густий, то вливаємо трохи картопляного відвару. Кип’ятимо.

Крок 10. Суп-пюре з печериць з картоплею готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши свіжою зеленню!

Грибний крем-суп з шампіньйонів в блендері

Грибний крем-суп з шампіньйонів в блендері – це неймовірно ніжне, смачне і апетитне частування для домашнього столу. Такий суп точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Вода – 600 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на рослинному маслі до легкого рум’янцю.

Крок 2. Промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими частинами. Один-два гриба залишаємо для подачі.

Крок 3. Гриби, які для подачі, ріжемо тонкими пластинками.

Крок 4. Подрібнені печериці відправляємо до цибулі. Солимо за смаком і готуємо всі разом близько 8-10 хвилин.

Крок 5. Очищений картопля дрібно розбираємо. Варимо його до розм’якшення в підсоленій воді.

Крок 6. У картоплю викладаємо гриби з цибулею. Варимо все разом 5 хвилин.

Крок 7. Знімаємо каструлю з плити. Перебиваємо масу заглибним блендером.

Крок 8. Вливаємо сюди вершки і перемішуємо.

Крок 9. Тонкі пластинки грибів для прикраси підрум’янюємо в сковороді з рослинним маслом.

Крок 10. Грибний крем з печериць в блендері готовий. Подавайте до столу, прикрасивши обсмаженими пластинками грибів і пригощайтеся!

Крем-суп з шампіньйонів на курячому бульйоні

Крем-суп з шампіньйонів на курячому бульйоні – це цікаве за смаком і поживну частування для вашого обіду або вечері. Готовий суп порадує ніжністю і апетитним грибним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Гриби печериці – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 100 мл
  • Вершки – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо гриби і дрібно нарізаємо їх.

Крок 2. Попередньо очищену від шкірки моркву ріжемо кубиками. Подрібнюємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.

Крок 3. Цибулю, гриби і моркву обсмажуємо до м’якого стану на рослинному маслі.

Крок 4. Заливаємо продукти курячим бульйоном і тушкуємо близько 5-10 хвилин. Для приготування бульйону досить відварити шматок курки на кістки з додаванням спецій за смаком.

Крок 5. Виливаємо в заготовку вершки, додаємо сіль і мелений перець. Перемішуємо вміст і тушкуємо пару хвилин.

Крок 6. Прибираємо частування з плити. Переливаємо вміст в чашу блендера і подрібнюємо все до стану ніжною кашки.

Крок 7. Крем-суп з шампіньйонів на курячому бульйоні готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу!

Крем-суп з шампіньйонів без вершків

Крем-суп з шампіньйонів без вершків нескладно приготувати в домашніх умовах. Він порадує вас ніжним смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для виконання кулінарної ідеї обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо гриби і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.

Крок 2. Обсмажуємо гриби з цибулею на рослинному маслі. Солимо і перчимо.

Крок 3. Картоплю ріжемо середніми шматочками і відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 4. Після готовності картоплі, зливаємо частина води. Викладаємо сюди обсмажені гриби з цибулею. Додаємо сушений базилік.

Крок 5. Додаємо ложку сметани, кип’ятимо вміст і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Перебиваємо вміст блендером до отримання однорідної маси.

Крок 7. Крем-суп з шампіньйонів без вершків готовий. Подавайте до столу, доповнивши твердим тертим сиром, і пригощайтеся!

Суп-пюре з печериць з молоком

Суп-пюре з печериць з молоком – це дуже смачне і ніжне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Таке блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Порадуйте себе і своїх близьких апетитним супом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Гриби промиваємо під водою, очищаємо овочі і також промиваємо.

Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Моркву ріжемо кружальцями.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю.

Крок 5. Картоплю ріжемо кубиками середнього розміру.

Крок 6. Розтоплюємо шматок вершкового масла. Обсмажуємо на ньому цибулю з морквою до м’якого стану.

Крок 7. Додаємо до овочів гриби. Тушкуємо ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи вміст.

Крок 8. Картоплю заливаємо літром киплячої води. Сюди ж викладаємо обсмажені продукти.

Крок 9. Доводимо вміст до кипіння і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

Крок 10. Виливаємо сюди молоко. Перемішуємо.

Крок 11. Солимо, перчимо частування. Кип’ятимо 5 хвилин і після знімаємо з плити. Перебиваємо вміст заглибним блендером.

Крок 12. Для подачі подрібнюємо часник і петрушку.

Крок 13. Суп-пюре з печериць з молоком готовий. Подавайте до столу, доповнивши часником і зеленню!

ПП дієтичний суп-пюре з печериць

ПП дієтичний суп-пюре з печериць кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Він порадує вас ніжним смаком, поживними властивостями і невисокою калорійністю. Для виконання корисної кулінарної ідеї використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукіні – 200 гр.
  • Молоко кокосове – 400 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Бульйон овочевий/окріп – 100 мл
  • Сіль морська – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо печериці і розрізаємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і смажимо його до рум’янцю на оливковій олії.

Крок 4. Доповнюємо цибулю шматочками грибів. Перемішуємо і смажимо до випаровування рідини.

Крок 5. Солимо обсмажені продукти і посипаємо ароматними спеціями за смаком. Перемішуємо.

Крок 6. Виливаємо сюди овочевий бульйон (можна замінити окропом). Тушкуємо вміст ще близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Дрібними кубиками ріжемо очищений цукіні. Викладаємо овоч до грибів. Закриваємо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин до м’якості цукіні.

Крок 8. Далі вміст потрібно перетворити в пюре за допомогою блендера.

Крок 9. Виливаємо в заготовку кокосове молоко. Кип’ятимо і знімаємо з плити.

Крок 10. ПП дієтичний суп-пюре з печериць готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Крем-суп з шампіньйонів в мультиварці

Крем-суп з шампіньйонів в мультиварці виходить неймовірно поживним, ароматним і цікавим за смаком. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з нашої збірки. Урізноманітніть обіднє меню.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби печериці – 350 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Зелень – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 140 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Молоко – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре гриби промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю.

Крок 3. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 4. Зелень вибираємо за смаком і подрібнюємо ножем.

Крок 5. Мультиварку включаємо в режимі для смаження. Виливаємо в чашу рослинне масло.

Крок 6. Викладаємо в розігріте масло цибулю і моркву. Смажимо до м’якості при відкритій кришці. Періодично перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо сюди гриби, додаємо сіль, молоко і воду. Перемішуємо.

Крок 8. Закриваємо кришку і включаємо режим «суп» на 30 хвилин. Чекаємо завершення програми.

Крок 9. Далі готовий суп подрібнюємо заглибним блендером.

Крок 10. Крем-суп з шампіньйонів в мультиварці готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте зеленню, сухариками і подавайте до столу!

Суп-пюре з печериць з куркою

Суп-пюре з печериць з куркою – це дивовижне за смаком частування для вашого цікавого обіду або вечері. Готовий суп порадує ніжністю, апетитним грибним ароматом і поживними властивостями. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля-порей – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Квасоля стручкова – 150 гр.
  • Бульйон курячий – 0,5 л.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Чебрець сушений – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. Потім обсмажуємо інгредієнт на рослинному маслі близько 3-5 хвилин до зміни кольору.

Крок 3. Печериці розбираємо тонкими пластинками. Також ви можете використовувати заморожений продукт.

Крок 4. Обсмажуємо гриби на розтопленому вершковому маслі. Смажимо на великому вогні до повного випаровування вологи.

Крок 5. Полукружками ріжемо очищену моркву, подрібнюємо цибулю-порей.

Крок 6. Викладаємо цибулю і моркву до грибів.

Крок 7. Смажимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 8. Викладаємо сюди куряче філе. Додаємо сушений чебрець і вливаємо курячий бульйон. Кип’ятимо вміст і варимо близько 15-20 хвилин.

Крок 9. Викладаємо в суп стручкову квасолю.

Крок 10. Доповнюємо вміст сіллю, перцем і лавровим листком. Варимо близько 10 хвилин.

Крок 11. Знімаємо з плити і дістаємо з супу лавровий лист.

Крок 12. Подрібнюємо вміст за допомогою заглибного блендера. Вливаємо сюди вершки. Доводимо заготовку до кипіння і даємо настоятися протягом 5-10 хвилин.

Крок 13. Ніжний суп розливаємо по порційних тарілках.

Крок 14. Суп-пюре з печериць з куркою готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню і шматочками грибів!