Сирний суп з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп з куркою – ніжне і дуже смачне рішення для вашого домашнього обіду. Готове блюдо виходить дуже легким і ароматним. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної добірці. Порадуйте себе і своїх близьких цікавим обідом!

Дуже смачний сирний суп з куркою і плавленим сиром

Сирний суп з курки і плавленого сиру виходить неймовірно ніжним і ароматним. Легке гаряча страва ідеально підходить для сімейного обіду. Оцініть простий у приготуванні домашній рецепт.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир плавлений 200 гр.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Сухарики для подачі

Процес приготування:

  1. Як зварити сирний суп з куркою? Моркву чистимо від шкірки і натираємо її на тертку. Цибулину подрібнюємо ножем.
  2. Чистимо картоплю, моєму і поділяємо його на великі кубики.
  3. Наливаємо повну каструлю води, солимо її і занурюємо в неї картоплю. Ставимо на плиту.
  4. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і обсмажуємо в ньому цибулю з морквою. Готуємо 3-4 хвилини до м’якості овочів.
  5. Овочеву піджарку кладемо в каструлю з картоплею.
  6. Окремо відварюємо куряче філе, нарізаємо його на великі шматочки і також відправляємо в каструлю. Додаємо лавровий лист, сіль і спеції за смаком.
  7. Натираємо на тертці плавлений сирок. Кладемо його в суп, коли картопля буде повністю готовий. Варимо страву ще 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
  8. Подаємо сирний суп до столу, доповнивши його зеленню і сухариками. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирного супу з куркою і грибами

Сирний суп вийде ще більш апетитним і ароматним з додаванням курки та грибів. Таке гаряче блюдо стане цікавим рішенням для великого домашнього обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні продукти. Куряче філе і печериці слід гарненько промити перед водою.

2. М’ясо занурюємо в каструлю з водою і відварюємо до готовності.

3. Промиті гриби нарізаємо тонкими пластинками.

4. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо на крупній тертці

5. Чистимо та миємо картоплю і ріжемо його великими кубиками. Відразу ж кладемо овоч до курки.

6. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо в ній печериці на рослинному маслі. Достатньо 5-7 хвилин на середньому вогні.

7. Окремо обсмажуємо цибулю з морквою 3-4 хвилини.

8. За цей час філе повинно повністю отвариться. Акуратно дістаємо його з каструлі і нарізаємо на невеликі шматочки. Після чого кладемо продукт назад.

9. Також додаємо в каструлю обсмажені гриби, цибулю і моркву. Солимо й додаємо спеції за смаком.

10. Плавлений сир ріжемо на невеликі кубики і занурюємо його в суп. Варимо страву ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Прибираємо з вогню.

11. Сирний суп з грибами розливаємо в порційні тарілки, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний сирний суп з куркою та локшиною

Сирний курячий суп можна приготувати з додаванням вермішелі. Макаронні вироби зроблять страву ще більш ситним і наваристим. Візьміть на замітку простий і цікавий у приготуванні рецепт!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Шматочки курячого філе відварюємо в підсоленій воді. Сюди ж додаємо очищений і порізаний будь-яким зручним способом картоплю.

2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі кілька хвилин в олії.

3. Перекладаємо овочеву піджарку в каструлю, розмішуємо і додаємо спеції за смаком.

4. Плавлений сир кладемо в суп, коли буде повністю готовий картопля.

5. Акуратно розмішуємо вміст, поки сир не розчиниться.

6. Висипаємо в суп, вермішель і варимо до готовності 7-7 хвилин. Прибираємо блюдо з плити.

7. Розливаємо сирний суп з вермішеллю по тарілках, доповнюємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. Готово!

Як приготувати смачний сирний суп з куркою в мультиварці?

Ароматний і наваристий суп з сиром можна приготувати, використовуючи мультиварку. Такий спосіб значно спростить процес готування і звільнить ваш час. Подавайте апетитне блюдо до вашого обіднього столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 3 ст. л.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – ½ пучка.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Натискаємо режим мультиварки «смаження». Вливаємо невелику кількість рослинної олії і смажимо в чаші подрібнені цибулю і моркву.

2. На невеликі шматочки філе ріжемо і також кладемо в чашу. Обсмажуємо близько 7 хвилин.

3. Заливаємо продукти водою, також додаємо шматочки картоплі, сіль і спеції. Включаємо програму «суп» на 30 хвилин.

4. Через деякий час картоплю будемо повністю готовий, відкриваємо кришку і поступово додаємо в блюдо плавлений сир. Розмішуємо, поки продукт не розчинитися.

5. Закидаємо вермішель і варимо суп до готовності з відкритою кришкою.

6. Пробуємо блюдо, додаємо в нього спеції і вимикаємо.

7. Розливаємо гарячий сирний суп в тарілки, доповнюємо свіжою зеленню для аромату і подаємо до столу.

Простий і швидкий рецепт сирного супу з куркою та картоплею

Гарячий сирний суп з картоплею і куркою – ідеальне рішення для ситного домашнього обіду. Оцініть рецепт простого і оригінального блюда, з яким впораються навіть початківці кулінари.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Сир плавлений – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти за списком. Куряче філе заздалегідь промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.

2. Овочі очищаємо від шкірки і також промиваємо.

3. Моркву натираємо на тертку, цибулю досить подрібнити ножем.

4. Далі нарізаємо на невеликі кубики підготовлений картоплю.

5. Готове м’ясо виймаємо з води, охолодити його.

6. У бульйон, що залишився від курки, відправляємо картоплю і готуємо його на плиті.

7. Коли картопля стане м’яким, закидаємо до нього цибулю і моркву.

8. Слідом всипаємо рис і варимо до готовності. За смаком солимо й додаємо спеції.

9. Повертаємося до курки, яка вже охолола. Дрібно нарізаємо її.

10. Відправляємо м’ясо в суп. Розмішуємо вміст.

11. Тепер викладаємо в блюдо плавлений сир.

12. Подрібнюємо зелень за смаком, додаємо в суп і продовжуємо готування ще кілька хвилин. Знімаємо з плити.

13. Розливаємо суп в порційні тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ароматний і неймовірно смачний сирний суп з копченою куркою

Суп з сиром стане ще пахучіше і насиченішим з додаванням копченої курки. Наваристое гаряче блюдо стане справжньою родзинкою вашого обіднього столу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Копчену курку заливаємо водою і відварюємо її до кипіння. Після цього додаємо сіль, куркуму і стебла свіжого кропу.

2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в розігрітому рослинному маслі пару хвилин.

3. Пропускаємо морквину через крупну тертку і відправляємо її до цибулі. Смажимо ще 2-3 хвилини і вимикаємо. Відправляємо овочі в каструлю.

4. Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо його тонкою соломкою. Також додаємо в блюдо.

5. Відварну копчену курку виймаємо з каструлі і остуджуємо.

6. Після охолодження подрібнюємо м’ясо ножем і кладемо назад.

7. Після приготування картоплі, додаємо в суп вершковий сир. Розмішуємо вміст і знімаємо з плити.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках, додаємо до нього подрібнений кріп і подаємо до столу.

Легкий суп-пюре з куркою для обіднього столу

Ніжний суп-пюре з сиром – відмінний варіант для легкого і смачного обіду. Приготуйте блюдо по простому рецептом, порадуйте ваших близьких.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Грінки – для подачі.

Процес приготування:

1. Куряче філе заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Варимо до готовності і виймаємо на тарілку, щоб м’ясо охололо.

2. Далі підготуємо необхідні овочі. Чистимо їх, миємо й нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо продукти в бульйон від курки і відварюємо до готовності.

3. Відварені овочі викладаємо в блендер і подрібнюємо їх до стану пюре.

4. Отримане пюре відправляємо назад в бульйон, сюди ж додаємо сир і варимо до кипіння.

5. Сирний суп-пюре розливаємо по тарілках, порційно додаємо заздалегідь подрібнені курку, зелень і грінки. Готово, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт вершково-сирного супу з куркою

Домашній сирний суп можна приготувати з додаванням вершків. Оцініть ніжний смак ароматного гарячого блюда, який ідеально підійде для вашого обіду або перекусу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Вермішель – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку відварюємо куряче філе в підсоленій воді і даємо йому охолонути.

2. В окрему каструлю з товстим дном вливаємо олію, потім у нього викладаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Пасеруємо пару хвилин.

3. Дрібною соломкою ріжемо шинку і додаємо її до овочів. Смажимо ще 2 хвилини.

4. Заливаємо піджарку курячим бульйоном і продовжуємо готування на помірному вогні.

5. Додаємо в суп, вермішель, нарізане куряче філе і плавлений сир. Вливаємо вершки, доводимо страву до кипіння і знімаємо з вогню.

6. Розливаємо вершково-сирний суп по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний суп з сирними кульками з куркою

Апетитні сирні кульки стануть відмінним доповненням до домашнього сирного супу з куркою. Класичний рецепт страви заграє новими фарбами, що не залишиться непоміченим в колі вашої родини.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Груди куряча – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Для сирних кульок:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 150 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.

2. Поки вариться курка, приготуємо сирні кульки. Для цього твердий сир натираємо на дрібній тертці.

3. Розбиваємо в сир куряче яйце.

4. Ретельно розмішуємо суміш.

5. Тепер підсипаємо борошно і знову розмішуємо.

6. Вимішуємо до однорідної щільного кома.

7. З цього кома ліпимо однакові круглі кульки невеликого розміру. Залишаємо їх на час.

8. Готову грудинку дістаємо з води, охолодити і дрібно нарізаємо.

9. М’ясо відправляємо назад в бульйон.

10. Тепер подрібнюємо цибулину.

11. Моркву натираємо на середній тертці.

12. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі кубики.

13. Відправляємо картоплю в бульйон. Готову курку дістаємо остуджуватися.

14. Далі кладемо до картоплі моркву.

15. Наступним кроком викладаємо цибулю.

16. Регулюємо сіль за смаком. Охолоджену курку подрібнюємо і повертаємо в каструлю.

17. Після готовності овочів, додаємо в блюдо вермішель.

18. Далі викладаємо плавлений сир. Розмішуємо.

19. По одному викладаємо сирні кульки. Варимо 2-3 хвилини і знімаємо з плити.

20. Сирний суп розливаємо по тарілках, доповнюємо зеленню за смаком і подаємо до столу. Готово!

Класичний сирний суп з куркою по-французьки

Цей сирний суп за французьким рецептом не складно приготувати в домашніх умовах. Страва підходить для обідньої перерви і обов’язково порадує ваших рідних ніжним смаком і яскравим ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.

2. Підготуємо інші овочі. Картоплю ріжемо кубиками, моркву і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.

3. В окремій каструлі з товстим дном обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії.

4. Заливаємо овочі курячим бульйоном. Додаємо в нього картоплю, сушений кріп і чорний мелений перець.

5. Викладаємо плавлений сир, солимо за смаком. Варимо 3 хвилини і вимикаємо плиту.

6. Готовий суп розливаємо по тарілках і додаємо в них нарізане кубиками куряче філе.

7. Подрібнюємо петрушку і також додаємо в тарілки. Готово, подаємо сирний суп по-французьки до столу!