Сирний суп з куркою – ніжне і дуже смачне рішення для вашого домашнього обіду. Готове блюдо виходить дуже легким і ароматним. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної добірці. Порадуйте себе і своїх близьких цікавим обідом!
Дуже смачний сирний суп з куркою і плавленим сиром
Сирний суп з курки і плавленого сиру виходить неймовірно ніжним і ароматним. Легке гаряча страва ідеально підходить для сімейного обіду. Оцініть простий у приготуванні домашній рецепт.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир плавлений 200 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Зелень 1 пучок
- Сухарики для подачі
Процес приготування:
- Як зварити сирний суп з куркою? Моркву чистимо від шкірки і натираємо її на тертку. Цибулину подрібнюємо ножем.
- Чистимо картоплю, моєму і поділяємо його на великі кубики.
- Наливаємо повну каструлю води, солимо її і занурюємо в неї картоплю. Ставимо на плиту.
- Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і обсмажуємо в ньому цибулю з морквою. Готуємо 3-4 хвилини до м’якості овочів.
- Овочеву піджарку кладемо в каструлю з картоплею.
- Окремо відварюємо куряче філе, нарізаємо його на великі шматочки і також відправляємо в каструлю. Додаємо лавровий лист, сіль і спеції за смаком.
- Натираємо на тертці плавлений сирок. Кладемо його в суп, коли картопля буде повністю готовий. Варимо страву ще 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
- Подаємо сирний суп до столу, доповнивши його зеленню і сухариками. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирного супу з куркою і грибами
Сирний суп вийде ще більш апетитним і ароматним з додаванням курки та грибів. Таке гаряче блюдо стане цікавим рішенням для великого домашнього обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні продукти. Куряче філе і печериці слід гарненько промити перед водою.
2. М’ясо занурюємо в каструлю з водою і відварюємо до готовності.
3. Промиті гриби нарізаємо тонкими пластинками.
4. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо на крупній тертці
5. Чистимо та миємо картоплю і ріжемо його великими кубиками. Відразу ж кладемо овоч до курки.
6. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо в ній печериці на рослинному маслі. Достатньо 5-7 хвилин на середньому вогні.
7. Окремо обсмажуємо цибулю з морквою 3-4 хвилини.
8. За цей час філе повинно повністю отвариться. Акуратно дістаємо його з каструлі і нарізаємо на невеликі шматочки. Після чого кладемо продукт назад.
9. Також додаємо в каструлю обсмажені гриби, цибулю і моркву. Солимо й додаємо спеції за смаком.
10. Плавлений сир ріжемо на невеликі кубики і занурюємо його в суп. Варимо страву ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Прибираємо з вогню.
11. Сирний суп з грибами розливаємо в порційні тарілки, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!
Простий і смачний сирний суп з куркою та локшиною
Сирний курячий суп можна приготувати з додаванням вермішелі. Макаронні вироби зроблять страву ще більш ситним і наваристим. Візьміть на замітку простий і цікавий у приготуванні рецепт!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Вермішель – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Шматочки курячого філе відварюємо в підсоленій воді. Сюди ж додаємо очищений і порізаний будь-яким зручним способом картоплю.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі кілька хвилин в олії.
3. Перекладаємо овочеву піджарку в каструлю, розмішуємо і додаємо спеції за смаком.
4. Плавлений сир кладемо в суп, коли буде повністю готовий картопля.
5. Акуратно розмішуємо вміст, поки сир не розчиниться.
6. Висипаємо в суп, вермішель і варимо до готовності 7-7 хвилин. Прибираємо блюдо з плити.
7. Розливаємо сирний суп з вермішеллю по тарілках, доповнюємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. Готово!
Як приготувати смачний сирний суп з куркою в мультиварці?
Ароматний і наваристий суп з сиром можна приготувати, використовуючи мультиварку. Такий спосіб значно спростить процес готування і звільнить ваш час. Подавайте апетитне блюдо до вашого обіднього столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 3 ст. л.
- Сир плавлений – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – ½ пучка.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Натискаємо режим мультиварки «смаження». Вливаємо невелику кількість рослинної олії і смажимо в чаші подрібнені цибулю і моркву.
2. На невеликі шматочки філе ріжемо і також кладемо в чашу. Обсмажуємо близько 7 хвилин.
3. Заливаємо продукти водою, також додаємо шматочки картоплі, сіль і спеції. Включаємо програму «суп» на 30 хвилин.
4. Через деякий час картоплю будемо повністю готовий, відкриваємо кришку і поступово додаємо в блюдо плавлений сир. Розмішуємо, поки продукт не розчинитися.
5. Закидаємо вермішель і варимо суп до готовності з відкритою кришкою.
6. Пробуємо блюдо, додаємо в нього спеції і вимикаємо.
7. Розливаємо гарячий сирний суп в тарілки, доповнюємо свіжою зеленню для аромату і подаємо до столу.
Простий і швидкий рецепт сирного супу з куркою та картоплею
Гарячий сирний суп з картоплею і куркою – ідеальне рішення для ситного домашнього обіду. Оцініть рецепт простого і оригінального блюда, з яким впораються навіть початківці кулінари.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Рис – 100 гр.
- Сир плавлений – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти за списком. Куряче філе заздалегідь промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.
2. Овочі очищаємо від шкірки і також промиваємо.
3. Моркву натираємо на тертку, цибулю досить подрібнити ножем.
4. Далі нарізаємо на невеликі кубики підготовлений картоплю.
5. Готове м’ясо виймаємо з води, охолодити його.
6. У бульйон, що залишився від курки, відправляємо картоплю і готуємо його на плиті.
7. Коли картопля стане м’яким, закидаємо до нього цибулю і моркву.
8. Слідом всипаємо рис і варимо до готовності. За смаком солимо й додаємо спеції.
9. Повертаємося до курки, яка вже охолола. Дрібно нарізаємо її.
10. Відправляємо м’ясо в суп. Розмішуємо вміст.
11. Тепер викладаємо в блюдо плавлений сир.
12. Подрібнюємо зелень за смаком, додаємо в суп і продовжуємо готування ще кілька хвилин. Знімаємо з плити.
13. Розливаємо суп в порційні тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ароматний і неймовірно смачний сирний суп з копченою куркою
Суп з сиром стане ще пахучіше і насиченішим з додаванням копченої курки. Наваристое гаряче блюдо стане справжньою родзинкою вашого обіднього столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Курка копчена – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир вершковий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Копчену курку заливаємо водою і відварюємо її до кипіння. Після цього додаємо сіль, куркуму і стебла свіжого кропу.
2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в розігрітому рослинному маслі пару хвилин.
3. Пропускаємо морквину через крупну тертку і відправляємо її до цибулі. Смажимо ще 2-3 хвилини і вимикаємо. Відправляємо овочі в каструлю.
4. Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо його тонкою соломкою. Також додаємо в блюдо.
5. Відварну копчену курку виймаємо з каструлі і остуджуємо.
6. Після охолодження подрібнюємо м’ясо ножем і кладемо назад.
7. Після приготування картоплі, додаємо в суп вершковий сир. Розмішуємо вміст і знімаємо з плити.
8. Готовий суп розливаємо по тарілках, додаємо до нього подрібнений кріп і подаємо до столу.
Легкий суп-пюре з куркою для обіднього столу
Ніжний суп-пюре з сиром – відмінний варіант для легкого і смачного обіду. Приготуйте блюдо по простому рецептом, порадуйте ваших близьких.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Грінки – для подачі.
Процес приготування:
1. Куряче філе заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Варимо до готовності і виймаємо на тарілку, щоб м’ясо охололо.
2. Далі підготуємо необхідні овочі. Чистимо їх, миємо й нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо продукти в бульйон від курки і відварюємо до готовності.
3. Відварені овочі викладаємо в блендер і подрібнюємо їх до стану пюре.
4. Отримане пюре відправляємо назад в бульйон, сюди ж додаємо сир і варимо до кипіння.
5. Сирний суп-пюре розливаємо по тарілках, порційно додаємо заздалегідь подрібнені курку, зелень і грінки. Готово, можна подавати до столу!
Покроковий рецепт вершково-сирного супу з куркою
Домашній сирний суп можна приготувати з додаванням вершків. Оцініть ніжний смак ароматного гарячого блюда, який ідеально підійде для вашого обіду або перекусу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Вершки – 100 мл
- Вермішель – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Спочатку відварюємо куряче філе в підсоленій воді і даємо йому охолонути.
2. В окрему каструлю з товстим дном вливаємо олію, потім у нього викладаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Пасеруємо пару хвилин.
3. Дрібною соломкою ріжемо шинку і додаємо її до овочів. Смажимо ще 2 хвилини.
4. Заливаємо піджарку курячим бульйоном і продовжуємо готування на помірному вогні.
5. Додаємо в суп, вермішель, нарізане куряче філе і плавлений сир. Вливаємо вершки, доводимо страву до кипіння і знімаємо з вогню.
6. Розливаємо вершково-сирний суп по тарілках і подаємо до столу. Готово!
Простий і смачний суп з сирними кульками з куркою
Апетитні сирні кульки стануть відмінним доповненням до домашнього сирного супу з куркою. Класичний рецепт страви заграє новими фарбами, що не залишиться непоміченим в колі вашої родини.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Груди куряча – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 100 гр.
- Сир плавлений – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Для сирних кульок:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сир твердий – 150 гр.
Процес приготування:
1. Куряче філе заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
2. Поки вариться курка, приготуємо сирні кульки. Для цього твердий сир натираємо на дрібній тертці.
3. Розбиваємо в сир куряче яйце.
4. Ретельно розмішуємо суміш.
5. Тепер підсипаємо борошно і знову розмішуємо.
6. Вимішуємо до однорідної щільного кома.
7. З цього кома ліпимо однакові круглі кульки невеликого розміру. Залишаємо їх на час.
8. Готову грудинку дістаємо з води, охолодити і дрібно нарізаємо.
9. М’ясо відправляємо назад в бульйон.
10. Тепер подрібнюємо цибулину.
11. Моркву натираємо на середній тертці.
12. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі кубики.
13. Відправляємо картоплю в бульйон. Готову курку дістаємо остуджуватися.
14. Далі кладемо до картоплі моркву.
15. Наступним кроком викладаємо цибулю.
16. Регулюємо сіль за смаком. Охолоджену курку подрібнюємо і повертаємо в каструлю.
17. Після готовності овочів, додаємо в блюдо вермішель.
18. Далі викладаємо плавлений сир. Розмішуємо.
19. По одному викладаємо сирні кульки. Варимо 2-3 хвилини і знімаємо з плити.
20. Сирний суп розливаємо по тарілках, доповнюємо зеленню за смаком і подаємо до столу. Готово!
Класичний сирний суп з куркою по-французьки
Цей сирний суп за французьким рецептом не складно приготувати в домашніх умовах. Страва підходить для обідньої перерви і обов’язково порадує ваших рідних ніжним смаком і яскравим ароматом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кріп сушений – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.
2. Підготуємо інші овочі. Картоплю ріжемо кубиками, моркву і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.
3. В окремій каструлі з товстим дном обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії.
4. Заливаємо овочі курячим бульйоном. Додаємо в нього картоплю, сушений кріп і чорний мелений перець.
5. Викладаємо плавлений сир, солимо за смаком. Варимо 3 хвилини і вимикаємо плиту.
6. Готовий суп розливаємо по тарілках і додаємо в них нарізане кубиками куряче філе.
7. Подрібнюємо петрушку і також додаємо в тарілки. Готово, подаємо сирний суп по-французьки до столу!