Окрошка класична – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класична окрошка — це ідеальне блюдо для літнього перекусу або обіду. Національне блюдо російської кухні відрізняється поживними властивостями і яскравим свіжим ароматом. Але найцікавіше – продукт дійсно освіжає у спекотну погоду. Оцініть 10 різних кулінарних виконань з покроковим описом.

Класична окрошка з ковбасою на квасі

Холодну окрошку для обіду в жарку погоду можна приготувати на квасі. Використовуйте класичний рецепт. Швидке і просте у виконанні блюдо вийде поживним і яскравим за смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 4 шт.
  • Огірок-3 шт.
  • Редис 6 шт.
  • Варена ковбаса 200 гр.
  • Зелень 1 пучок
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком
  • Квас 1 л

Процес приготування:

  1. Класична окрошка легко і швидко готується в домашніх умовах. Промиваємо під водою огірки, редис і зелень. Нарізаємо овочі дрібними кубиками.
  2. Далі промиту зелень можна дрібно порізати або подрібнити в ступці.
  3. Відварюємо картоплю і яйця, очищаємо, остуджуємо їх і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо і ковбасу. Всі інгредієнти розміщуємо в загальній глибокій тарілці.
  4. Посипаємо блюдо сіллю за смаком і заливаємо холодним квасом. Його можна заздалегідь поставити в холодильник або морозильну камеру. Акуратно перемішуємо.
  5. Далі блюдо розливаємо по порційних тарілках. Доповнюємо сметаною за смаком і подаємо до столу в холодному вигляді. Окрошка за класичним рецептом готова. Приємного апетиту!