Окрошка класична – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно і просто приготувати окрошку з лимонною кислотою?

Насичена окрошка з легкою приємною кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить страву яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Сметана – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе випікаємо до готовності в духовці.

2. Далі продукт остуджуємо і промиваємо під водою. Це потрібно для того, щоб скоринка продукту не зафарбувала готову страву.

3. Окремо відварюємо картоплю і яйця. Остуджуємо інгредієнт і очищаємо.

4. Зелену цибулю подрібнюємо і занурюємо в глибоку миску. Трохи солимо.

5. Розминаємо продукт в мисці з допомогою дерев’яної товкачика.

6. Після цього кладемо в миску подрібнений кріп.

7. Дрібними кубиками нарізаємо яйця з картоплею. Кладемо в загальну масу.

8. Слідом додаємо подрібнені редиски і огірок.

9. Куряче філе нарізаємо і приєднуємо його до решти продуктів.

10. Акуратно розмішуємо масу.

11. В окремий посуд насипаємо потрібну кількість лимонної кислоти.

12. Вливаємо до кислоти літр холодної води. Розмішуємо. Воду слід брати охолоджену кип’ячену або з пляшки.

13. Перемішані продукти заливаємо спершу сметаною.

14. Далі додаємо молоко і знову розмішуємо.

15. Вливаємо воду з лимонною кислотою.

16. Ставимо блюдо в холодильник і подаємо до столу охолодженим. Приємного апетиту!