Як смачно і просто приготувати окрошку з лимонною кислотою?
Насичена окрошка з легкою приємною кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить страву яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Грудка куряча – 350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Редис – 4 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Яйце – 3 шт.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 л
- Сметана – 50 гр.
- Молоко – 50 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе випікаємо до готовності в духовці.
2. Далі продукт остуджуємо і промиваємо під водою. Це потрібно для того, щоб скоринка продукту не зафарбувала готову страву.
3. Окремо відварюємо картоплю і яйця. Остуджуємо інгредієнт і очищаємо.
4. Зелену цибулю подрібнюємо і занурюємо в глибоку миску. Трохи солимо.
5. Розминаємо продукт в мисці з допомогою дерев’яної товкачика.
6. Після цього кладемо в миску подрібнений кріп.
7. Дрібними кубиками нарізаємо яйця з картоплею. Кладемо в загальну масу.
8. Слідом додаємо подрібнені редиски і огірок.
9. Куряче філе нарізаємо і приєднуємо його до решти продуктів.
10. Акуратно розмішуємо масу.
11. В окремий посуд насипаємо потрібну кількість лимонної кислоти.
12. Вливаємо до кислоти літр холодної води. Розмішуємо. Воду слід брати охолоджену кип’ячену або з пляшки.
13. Перемішані продукти заливаємо спершу сметаною.
14. Далі додаємо молоко і знову розмішуємо.
15. Вливаємо воду з лимонною кислотою.
16. Ставимо блюдо в холодильник і подаємо до столу охолодженим. Приємного апетиту!