Класичний розсольник з перловкою та огірками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний розсольник з перловкою та огірками – це насичений за смаком та неймовірно апетитний суп для вашого домашнього обіду, який точно нікого не залишить байдужим. Приготувати його можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Розсольник з перловкою та солоними огірками – класичний рецепт

Розсольник з перловкою та солоними огірками – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку для вашого апетитного та ситного обіду. Порадуйте себе та рідних за допомогою нашої цікавої кулінарної ідеї. Гарячий суп можна подавати до столу, доповнивши хлібом, сметаною чи зеленню.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яловичина – 400 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Огірковий розсіл -? ст.
  • Перлова крупа – ½ ст.
  • Вода – 1.5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Коріння (пастернак, петрушка, селера) – 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати класичний розсольник з перловкою та огірками? Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Яловичину обробляють на шматки і викладаємо в каструлю. Сюди вливаємо півтора літра води і ставимо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння і після варимо близько однієї-півторої години. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну, також важливо не доводити бульйон до кипіння.

Очищену цибулю нарізаємо півкільцями, моркву та коріння (пастернак, петрушка, селера) обробляємо соломкою.

Готовий бульйон проціджуємо та повертаємо в нього м’ясо. Також у суп додаємо лавровий лист та перець горошком. Всипаємо промиту перлову крупу та варимо ще 15 хвилин. Потім додаємо овочі та продовжуємо готувати суп на слабкому вогні.

Солоні огірки нарізаємо невеликими шматочками. Злегка гасимо їх у сковороді в огірковому розсолі.

Переливаємо огірки з розсолом у наш суп. Варимо до м’якості крупи та вимикаємо вогонь.

Розсольник з перловкою та солоними огірками за класичним рецептом готовий. Частуйтесь!