Класичний розсольник з перловкою та огірками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний розсольник з перловкою та огірками – це насичений за смаком та неймовірно апетитний суп для вашого домашнього обіду, який точно нікого не залишить байдужим. Приготувати його можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Розсольник з перловкою та солоними огірками – класичний рецепт

Розсольник з перловкою та солоними огірками – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку для вашого апетитного та ситного обіду. Порадуйте себе та рідних за допомогою нашої цікавої кулінарної ідеї. Гарячий суп можна подавати до столу, доповнивши хлібом, сметаною чи зеленню.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яловичина – 400 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Огірковий розсіл -? ст.
  • Перлова крупа – ½ ст.
  • Вода – 1.5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Коріння (пастернак, петрушка, селера) – 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати класичний розсольник з перловкою та огірками? Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Яловичину обробляють на шматки і викладаємо в каструлю. Сюди вливаємо півтора літра води і ставимо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння і після варимо близько однієї-півторої години. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну, також важливо не доводити бульйон до кипіння.

Очищену цибулю нарізаємо півкільцями, моркву та коріння (пастернак, петрушка, селера) обробляємо соломкою.

Готовий бульйон проціджуємо та повертаємо в нього м’ясо. Також у суп додаємо лавровий лист та перець горошком. Всипаємо промиту перлову крупу та варимо ще 15 хвилин. Потім додаємо овочі та продовжуємо готувати суп на слабкому вогні.

Солоні огірки нарізаємо невеликими шматочками. Злегка гасимо їх у сковороді в огірковому розсолі.

Переливаємо огірки з розсолом у наш суп. Варимо до м’якості крупи та вимикаємо вогонь.

Розсольник з перловкою та солоними огірками за класичним рецептом готовий. Частуйтесь!

Класичний розсольник з перловкою, огірками та куркою

Класичний розсольник з перлівкою, огірками та куркою порадує насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Подавайте суп до вашого сімейного обіду, доповнивши хлібом та ароматною зеленню. Для приготування розсольника використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 3 ст.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Спинка куряча – 300 грн.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Розсіл огірковий – 150 мл.
  • Сіль – 0,5 ст.
  • Вода – 1,5л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. М’ясо викладаємо в каструлю та заливаємо водою, сюди ж додаємо сіль. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Обов’язково прибираємо піну.

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість перлової крупи та промиваємо її під водою.

Крок 4. Перекладаємо підготовлену крупу в каструлю і варимо бульйон із крупою на середньому вогні 40 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній овочі до м’якості.

Крок 7. Очищаємо картоплю, промиваємо під водою і нарізаємо кубиками. Викладаємо продукт у наш суп. Варимо ще 15 хвилин.

Крок 8. Через 15 хвилин викладаємо обсмажені овочі та вливаємо огірковий розсіл.

Крок 9. Дрібно рубаємо солоні огірки і також відправляємо в суп. Варимо частування ще 5 хвилин і доповнюємо його подрібненою зеленню. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою 15 хвилин.

Крок 10. Класичний розсольник з перловкою, огірками та куркою готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!

Розсольник з перловкою, огірками та грибами

Розсольник з перловкою, огірками та грибами – це неймовірно ситна та цікава за смаком страва для вашого домашнього обіду. Такий суп точно нікого не залишить байдужим. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 70 гр.
  • Огірок солоний – 80 грн.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Стегна куряче – 300 гр.
  • Помідори солоні – 130 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Томатна паста – 30 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець гострий чилі – до смаку.
  • Кріп – 20 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче стегно промиваємо та викладаємо в каструлю. Сюди ж викладаємо промиту перлову крупу. Всипаємо сіль та додаємо лавровий лист.

Крок 3. Заливаємо вміст каструлі двома літрами води та ставимо на вогонь. Після закипання зменшуємо нагрівання плити та варимо 40 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

Крок 4. Очищаємо картоплю від шкірки і обробляємо її на кубики. Викладаємо в суп та варимо ще 15 хвилин після повторного закипання. Готове куряче м’ясо з бульйону дістаємо та остуджуємо.

Крок 5. Дрібно рубаємо ножем цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі на олії близько 3 хвилин до м’якості.

Крок 6. Сюди ж відправляємо подрібнений солоний огірок та дрібно порізані гриби. Перемішуємо і гасимо на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.

Крок 7. Також сюди відправляємо м’якоть помідора та томатну пасту. Можна влити трохи огіркового розсолу. Перемішуємо і гасимо 5 хвилин.

Крок 8. Нашу засмажку викладаємо в суп, знову все перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Крок 9. М’ясо, що остигло, відокремлюємо від кісточки і нарізаємо. Викладаємо його в суп.

Крок 10. Сюди ж відправляємо подрібнений часник та гострий перець. Солимо блюдо і перчимо до смаку. Знову доводимо до кипіння та вимикаємо вогонь.

Крок 11. Доповнюємо суп подрібненим кропом і даємо настоятися йому під кришкою.

Крок 12. Розсольник з перловкою, огірками та грибами готовий. Можна куштувати!

Розсольник з огірками, перловкою та м’ясом свинини

Розсольник з огірками, перлівкою та м’ясом свинини відрізняється яскравим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Подавайте гарячий суп до вашого сімейного обіду, доповнивши хлібом та ароматною зеленню. Для простого приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 2 жмені.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Свинина із кісточкою – 400 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину з кісточкою заливаємо водою в каструлі, доводимо до кипіння і варимо до готовності. Солимо на смак і в процесі варіння обов’язково прибираємо піну. Після готовності м’ясо нарізаємо та повертаємо назад у бульйон.

Крок 2. Паралельно з варінням бульйону відварюємо перлову крупу. Наперед її вимочуємо у воді.

Крок 3. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її та ріжемо на брусочки. Викладаємо картоплю у наш суп і варимо ще 15 хвилин.

Крок 4. Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі в сковороді з олією до м’якості.

Крок 5. Дрібним кубиком обробляють солоні огірки і викладаємо їх до цибулі та моркви. Перемішуємо і гасимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Обсмажені овочі відправляємо у суп.

Крок 7. Сюди ж відправляємо відварену перлову крупу. Варимо суп ще 10 хвилин, наприкінці доповнюємо спеціями.

Крок 8. Розсольник з огірками, перлівкою та м’ясом свинини готовий. Подавайте до столу, доповнивши свіжою зеленню!

Пісний розсольник з перловкою та огірками без м’яса

Пісний розсольник з перловкою та огірками без м’яса вийде неймовірно смачним, апетитним та поживним. Така страва ідеально підійде для тих, хто дотримується посту чи не їсти продукти тваринного походження. Спробуйте приготувати суп за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Розсіл огірковий – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо від лушпиння та шкірки, і промиваємо.

Крок 2. Добре промиваємо перлову крупу і викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності.

Крок 3. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 4. Через 30 хвилин варіння крупи, всипаємо в каструлю картопля.

Крок 5. Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 6. Обсмажуємо подрібнені овочі на олії до м’якого стану.

Крок 7. Викладаємо овочі в суп через 20 хвилин після варіння картоплі.

Крок 8. Солоні огірки нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 9. Огірки також відправляємо в суп і вливаємо огірковий розсіл.

Крок 10. Промитий зелений лук дрібно рубаємо ножем.

Крок 11. Доповнюємо суп подрібненою ароматною зеленню та варимо ще близько 5 хвилин. Додаємо сіль та спеції за смаком.

Крок 12. Пісний розсольник з перловкою та огірками без м’яса готовий. Розливайте по тарілках та пригощайтеся!

Розсольник з перловкою, огірками та томатною пастою

Розсольник з перловкою, огірками та томатною пастою порадує насиченим смаком, привабливим виглядом та неймовірною поживністю. Подавайте апетитний суп до вашого сімейного обіду з будь-якими доповненнями до смаку. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 0,75 ст.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Курка – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Зелень – 30 грн.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ст.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок курки кладемо в каструлю та заливаємо водою.

Крок 2. Варимо 1 годину після закипання. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

Крок 3. Шматок курки дістаємо з бульйону та остуджуємо.

Крок 4. У киплячий бульйон опускаємо промиту перлову крупу.

Крок 5. Через 15 хвилин відправляємо сюди подрібнену цибулю.

Крок 6. Також опускаємо в суп терту на тертці моркву.

Крок 7. Остиглу курку обробляємо на шматочки і позбавляємося кісток. М’ясо птиці відправляємо назад у суп.

Крок 8 Для аромату опускаємо сюди лавровий листок.

Крок 9. Порізану на кубики картопля також відправляємо в суп.

Крок 10. Далі відправляємо в суп подрібнені солоні огірки.

Крок 11. Доповнюємо частування томатною пастою.

Крок 12. Додаємо сіль до смаку і добре все перемішуємо.

Крок 13. Варимо суп до готовності картоплі та крупи, потім відправляємо сюди подрібнений кріп.

Крок 14. Перемішуємо, закриваємо кришкою і за кілька хвилин вимикаємо вогонь. Даємо супу настоятися ще 15 хвилин.

Крок 15. Розсольник з перловкою, огірками та томатною пастою готовий. Подавайте апетитний суп до столу!

Розсольник з перловкою, солоними огірками та тушонкою

Розсольник з перловкою, солоними огірками та тушонкою – це поживна та цікава за смаком страва для вашого обіду в родинному колі. Такий суп точно нікого не залишить байдужим. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Тушонка яловича – 350 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Розсіл огірковий – 200 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 3 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість перлової крупи, добре промиваємо її під водою і після замочуємо в теплій воді на 2 години. Відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю. Тонкою соломкою ріжемо солоні огірки, моркву натираємо на тертці.

Крок 3. Подрібнені овочі обсмажуємо до м’якості на олії. Далі сюди викладаємо томатну пасту, перемішуємо та гасимо ще 5 хвилин.

Крок 4. Картоплю очищаємо, промиваємо під водою та нарізаємо кубиками. Занурюємо їх ненадовго в холодну воду, щоб забрати зайвий крохмаль.

Крок 5. У каструлі кип’ятимо три літри води. Викладаємо сюди перлову крупу та варимо на помірному вогні 10 хвилин.

Крок 6. Також сюди відправляємо картоплю та варимо все разом ще 15 хвилин. Потім додаємо тушонку, обсмажені овочі, лавровий лист, сіль та перець. Вливаємо огірковий розсіл та варимо 10 хвилин.

Крок 7. Наприкінці приготування можна додати подрібнену зелень.

Крок 8. Розсольник з перловкою, солоними огірками та тушонкою готовий. Розливайте по тарілках та спробуйте!

Розсольник з огірками, перловкою та копченостями

Розсольник з огірками, перловкою та копченостями – це оригінальне кулінарне рішення, яке точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Гарячий суп порадує насиченим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 50 гр.
  • Огірок солоний – 130 грн.
  • Картопля – 200 гр.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Курка копчена – 100 гр.
  • Болгарський перець – 120 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Томатна паста – 30 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Кріп – 20 гр.

Для бульйону:

  • Спинки курячі – 300 гр.
  • Вода – 1,7 л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 130 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Перлову крупу добре промиваємо під водою, заливаємо її окропом і залишаємо на 3 години.

Крок 3. Курячі спинки викладаємо в каструлю разом з очищеною цибулею та морквою. Сюди ж відправляємо лавровий лист та горошини перцю.

Крок 4. Заливаємо продукти холодною водою та ставимо на вогонь. Після закипання варимо на невеликому вогні 40 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

Крок 5. Готовий бульйон проціджуємо, повторно доводимо його до кипіння і опускаємо сюди підготовлену перлову крупу. Варимо 30 хвилин|мінути| до м’якості.

Крок 6. Далі сюди відправляємо кубики очищеної картоплі, варимо ще 15 хвилин.

Крок 7. Копченості нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин.

Крок 8. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю, перемішуємо і смажимо ще 2 хвилини. Можна влити трохи олії.

Крок 9. Також у сковороду відправляємо брусочки моркви, знову перемішуємо та готуємо ще 5 хвилин.

Крок 10. Доповнюємо нашу засмажку соломкою болгарського перцю та готуємо ще 2 хвилини.

Крок 11. Сюди відправляємо подрібнені солоні огірки, викладаємо томатну пасту і вливаємо бульйон. Достатньо додати 100 мілілітрів бульйону. Перемішуємо і гасимо під кришкою 10 хвилин.

Крок 12. Підготовлену заправку з копченостями викладаємо в суп, перемішуємо та варимо ще 10 хвилин.

Крок 13. Доповнюємо наш суп подрібненим кропом, додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 14. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою 10 хвилин.

Крок 15. Розсольник з огірками, перлівкою та копченостями готовий. Подавайте до столу!

Класичний розсольник з перловкою та огірками в мультиварці

Класичний розсольник з перловкою та огірками в мультиварці порадує насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Подавайте суп до вашого сімейного обіду, доповнивши хлібом та ароматною зеленню. Для приготування розсольника в мультиварці використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 2 ст.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Нирка свиняча – 1 шт.
  • Свинина – 150 грн.
  • Розсіл огірковий – 50 мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля-порей – 20 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • Чебрець – 0,5 ч.л.
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Перлову крупу заздалегідь замочуємо на 6 годин у холодній воді. Свинячу нирку вимочуємо у холодній воді 4 години.

Крок 2. У чашу мультиварки викладаємо шматок свинини та підготовлену бруньку.

Крок 3. Додаємо сюди крупу та вливаємо воду. Включаємо режим “варіння” на 40 хвилин. Через зазначений час м’ясо та нирку дістаємо з бульйону.

Крок 4. За цей час перлова крупа має стати м’якою. Вміст мультиварки переливаємо в інший посуд.

Крок 5. Тепер у чашу мультиварки викладаємо подрібнену цибулю та терту моркву. Вливаємо олію і обсмажуємо овочі близько 5 хвилин.

Крок 6. До овочів відправляємо кубики картоплі та вливаємо наш бульйон з крупою. Встановлюємо режим варіння на 50 хвилин.

Крок 7. Через 30 хвилин приготування відправляємо в суп терті на великій тертці огірки і вливаємо огірковий розсіл. За 5 хвилин до готовності викладаємо нарізану свинину та нирку, додаємо сіль, спеції зі списку та подрібнений часник. Тримаємо у «режимі» підігрів ще 10 хвилин.

Крок 8. Класичний розсольник з перловкою та огірками у мультиварці готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Розсольник з перловкою, солоними огірками та яловичиною

Розсольник з перловкою, солоними огірками та яловичиною – це неймовірно ситна та яскрава страва для вашого домашнього обіду. Такий суп точно нікого не залишить байдужим. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина із кісточкою – 500 гр.
  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Огірок солоний – 5 шт.
  • Розсіл огірковий – 200 мл.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Перлову крупу заздалегідь промиваємо та заливаємо окропом. Ставимо на плиту і готуємо на слабкому вогні під кришкою півтори години.

Крок 2. Промиваємо м’ясо нарізаємо невеликими шматками. Викладаємо їх в окрему каструлю. Сюди ж вливаємо два літри води та доводимо все до кипіння. Можна додати|добавляти| очищену цибулину для аромату. Варимо бульйон 1 годину, періодично забираючи піну.

Крок 3. У цей час невеликим кубиком нарізаємо почищену картоплю та солоні огірки. Очищену морквину натираємо на великій тертці.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому картопля до легкого рум’янцю.

Крок 5. У цій же сковороді обсмажуємо морквину близько 5 хвилин, потім додаємо огірки та готуємо ще стільки ж.

Крок 6. З бульйону прибираємо цибулину і викладаємо варену перлову крупу з обсмаженою картоплею. Вливаємо огірковий розсіл та варимо 8 хвилин.

Крок 7. Відправляємо сюди обсмажені овочі, додаємо сіль та спеції. Варимо 7 хвилин і вимикаємо вогонь. Після даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

Крок 8. Розсольник з перловкою, солоними огірками та яловичиною готовий. Можна пригощатись!