Картопляний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляний суп – блюдо легке, але ситне. Готувати його можна на різних видах бульйону, але завжди виходить смачно і поживно. Як приготувати цей чудовий у всіх відносинах суп, ви дізнаєтеся з 10 наших докладних рецептів.

Простий картопляний суп з куркою

Будемо варити картопляний суп з куркою. Курячий бульйон – найпоширеніша основа для супу. Він поживний, корисний і смачний. Готувати бульйон можна з будь-яких частин курки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чилі 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний картопляний суп? Куряче філе обмийте, крупно наріжте, викладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть піну, додайте половину цибулини і продовжуйте варити ще 15-20 хвилин.
  2. Другу половину цибулини і зубчик часнику дрібно наріжте. Моркву наріжте кубиками. На рослинному маслі обсмажте цибулю, часник і моркву до м’якості. Додайте лавровий лист і смажте ще 2 хвилини.
  3. Картопля очистіть, наріжте кубиками і викладіть в каструлю і варіть 10 хвилин.
  4. Після цього додати засмажку з овочів, перемішайте. Додайте сіль, перець чилі, чорний перець за смаком.
  5. Гарячого супу дайте настоятися кілька хвилин і можна подавати страву до обіду.

Приємного апетиту!