Страви зі шпинатом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви зі шпинатом – це корисні і поживні страви, різноманітність яких просто вражає! Використовуючи свіжу або заморожену зелень можна запросто приготувати ніжний суп-пюре, покласти філе червоної риби або ж «змайструвати» грузинські пхали або турецьку пахлаву. Шпинат володіє прекрасним смаком і ненав’язливим ароматом, який не перебиває смакові характеристики основних компонентів, а навпаки відтіняє і доповнює їх.

Суп зі свіжого шпинату

Суп зі свіжого шпинату – це корисний і смачний варіант ситного вегетаріанського обіду, який з легкістю різноманітить ваш звичний раціон і здивує вас і ваших домочадців. Крім прекрасних смакових характеристик, ніжний супчик також багатий вітамінами.

Інгредієнти на
1.6 л.

  • Шпинат 450 гр.
  • Картопля 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • овочевий Бульйон 1 л
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Мускатний горіх мелений за смаком
  • Лимон ½ шт.
  • Сметана за смаком
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти згідно зі списком.
  2. Цибулину очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям.
  3. Видаляємо шкірку з картоплі, промиваємо й розрізаємо на слайсы.
  4. У каструлі розігріваємо трохи рослинного масла і закидаємо цибулю, приправляємо меленим перцем і сіллю, смажимо при частому помішуванні 1-2 хвилини.
  5. До золотистої цибулі відправляємо картопляні скибочки, приправляємо і готуємо до м’якості компонентів.
  6. Паралельно промиваємо й обсушуємо шпинат.
  7. Листя викладаємо до розм’якшеним овочам.
  8. Шпинат притискаємо і накриваємо кришкою, тушкуємо кілька хвилин, поки листя не розм’якнуть.
  9. Заливаємо інгредієнти бульйоном.
  10. Кип’ятимо страва 60 секунд і присмачую сіллю, спеціями і кислим соком цитрусового фрукта – перебиваємо блендером.
  11. Розливаємо суп по піалах і прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!