Розсольник зі свининою, перловкою і солоними огірками – 6 рецептів з покроковими фото

Розсольник зі свининою, перловкою і солоними огірками – це поживне і ситне перше блюдо, яке надовго позбавить вас від голоду, без супроводу тяжкості в шлунку. Поєднання інгредієнтів виходить настільки вдалим, що зупинитися на одній піалі практично неможливо! Овочі, крупа і соломка з солоних огірочків ідеально гармонують з наваристим і прозорим бульйоном, приготовленим на свіжому м’ясі.

Класичний суп зі свининою, перловкою і солоними огірками

Класичний суп зі свининою, перловкою і солоними огірками – це традиційна страва слов’янських народів, яке господині готують донині. І якщо раніше ви не балували себе і свою сім’ю цим першим блюдом, то цей рецепт доведеться дуже до речі! Крупу потрібно попередньо замочити у воді на три години.

Інгредієнти на
3 л.

  • Вода 2.5 л.
  • Суповий набір з свинини 400 гр.
  • Перлова крупа 2 жмені
  • Огірок солоний 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Ретельно промите м’ясо заливаємо водою і варимо до готовності. Охолоджену свинину нарізаємо або розбираємо по волокнах і повертаємо в каструлю, солимо, орієнтуючись на свій смак.
  2. Також, не втрачаючи часу, варимо до м’якості крупу (попередньо замочену).
  3. Очищаємо бульби картоплі, обполіскуємо і нарізаємо соломкою. Відправляємо в бульйон і варимо близько 15 хвилин.
  4. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці – висипаємо асорті в сковорідку з гарячим маслом і пасеруємо.
  5. ріжемо На кубики солоні огірки, шматочки висипаємо до засмажки, тушкуємо все разом 5-7 хвилин.
  6. Обсмажені овочі перекладаємо в бульйон і продовжуємо варіння.
  7. Доповнюємо суп з перловкою, також додаємо чорний перець. Тушкуємо страву ще 10 хвилин.
  8. Наваристий суп розподіляємо по порційним чашах і за бажанням доповнюємо рубаною зеленню і сметаною. Приємного апетиту!

Розсольник зі свининою, перловкою і картоплею

Розсольник зі свининою, перловкою і картоплею – це ситна та поживна перше блюдо, яке стане для всієї вашої родини прекрасним обідом, після якого ви ще довго не відчуєте почуття голоду і будете сповнені енергії. А інгредієнти роблять це блюдо дуже доступним і простим у приготуванні.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Перловка – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Огірки солоні – 90 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові, відповідно до списку.

Крок 2. У двох каструлях відварюємо м’ясо і крупу (перловку – до напівготовності). Охолоджену свинину нарізаємо кубиками, аналогічно поступаємо з обчищеною картоплею і цибулею.

Крок 3. У проціджений бульйон закидаємо перлову крупу і картопляні скибочки. Паралельно довільно подрібнюємо солоні огірочки і моркву.

Крок 4. У сковорідці розжарюємо олію і смажимо нарізку з цибулі і моркви до легкого рум’янцю – викладаємо в бульйон разом зі свининою та огірками. Варимо до м’якості картоплі, приправляємо лавром, сіллю і меленим перцем. Також додаємо кріп, він посилить аромат.

Крок 5. Перше страву сервіруємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Свинячий розсольник з перловкою і томатною пастою

Свинячий розсольник з перловкою і томатною пастою – перше оригінальне блюдо, яке має Пітерське походження. Завдяки додавання невеликої кількості пасти з перетертих помідорів, суп набуває яскравий і насичений колір, який безпосередньо впливає на смак.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Набір суповий свинячий – 600 гр.
  • Вода – 2 л
  • Перловка – ½ склянки
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Розсіл огірковий – 50 мл
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите м’ясо на кості укладаємо в каструлю відповідного розміру і заливаємо водою.

Крок 2. Включаємо нагрівання і проварюємо основу супу протягом двох годин. Свинина повинна відвалюватися від кісточок, також обов’язково позбавляємося від утворюється пінки.

Крок 3. Виймаємо м’ясо з бульйону, остуджуємо і відокремлюємо м’якоть.

Крок 4. Крупу промиваємо до прозорості води і заливаємо прохолодною водою на час термічної обробки свинини.

Крок 5. Далі, з крупи зливаємо воду і закидаємо її у каструлю з окропом, проварюємо до розм’якшення і відкидаємо на сито. Знову промиваємо водою і даємо час стекти.

Крок 6. Ріжемо На невеликі кубики солоні огірки.

Крок 7. Огіркову нарізку поміщаємо в сотейник, заливаємо 1-2 половниками бульйону і тушкуємо до м’якості.

Крок 8. Очищену картоплю довільно подрібнюємо.

Крок 9. Відправляємо картопляні кубики в киплячий бульйон, готуємо до розм’якшення.

Крок 10. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до світло-коричневого відтінку при частому помішуванні.

Крок 11. В окремій сковорідці підсмажуємо натерту морквину 5-7 хвилин, доповнюємо пастою з перетертих томатів і витримуємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 12. У бульйон з картоплею викладаємо крупу, огірки та інші овочі – варимо протягом 10 хвилин. За 5 хвилин до вимикання нагріву, присмачую лавровим листом, перцем і доведеним до кипіння розсолом.

Крок 13. Перед подачею лаврушку виймаємо і готуємо суп, обов’язково доповнивши сметаною. Приємного апетиту!

Розсольник зі свининою, перловкою і огірками в мультиварці

Розсольник зі свининою, перловкою і огірками в мультиварці готується настільки просто, що впорається навіть дитина! Все, що потрібно від кулінара, так це очистити і нарізати овочі, пересипати в чашу сучасної печі, доповнити м’ясом і залити водою – вуаля, ситний та ароматний супчик вже на вашому столі!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Крупа перлова – ½ склянки
  • Свинина – 250 гр.
  • Огірки солоні/мариновані – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Паста томатна – ½ ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування (за 2-3 години) замочуємо крупу в прохолодній воді.

Крок 2. Запускаємо програму «Смаження» (20 хвилин) і протягом 12 хвилин на розігрітому маслі обсмажуємо нарізку з м’яса.

Крок 3. До румяному м’яса додаємо натерті огірки і моркву, дрібно нарізану цибулю і томатну пасту.

Крок 4. Компоненти перемішуємо і готуємо до звукового сигналу.

Крок 5. Доповнюємо основний склад промитої крупою і нарізкою з очищеного картоплі.

Крок 6. Заливаємо складові водою і готуємо суп в режимі «Гасіння» близько 90 хвилин.

Крок 7. За кілька хвилин до готовності, приправляємо розсольник сіллю, лавровим листом і рубаною зеленню.

Крок 8. Духмяне страву подаємо до столу «з пилу, з жару» і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Розсольник зі свинячими реберцями

Розсольник зі свинячими реберцями – це в міру густий і наваристий суп, який користується величезною популярністю. Що зовсім не дивно, адже з простих і доступних компонентів виходить шалено смачний і ситний суп, родзинкою якого є солоні огірочки і перлова крупа.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 6-7 шт.
  • Перловка – 4-5 ст. л.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Огірки солоні/мариновані – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Помідори – за смаком.
  • Вода – 1,2-1,4 л.
  • Перець болгарський – за смаком.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ребра промиваємо під струменем води і разрубаем між кісточок, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і тушкуємо протягом однієї години. Паралельно відварюємо до напівготовності перловку (в окремій каструлі).

Крок 2. У готовий бульйон засипаємо кубики картоплі, тушкуємо близько 10 хвилин додаємо крупу.

Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо і ріжемо на кубики всі інші овочі (помідори обдаємо окропом і видаляємо шкірку). Розжарюємо олію, викладаємо овочеве асорті і готуємо на помірному полум’я протягом 7 хвилин.

Крок 4. Потім, у ту ж сковорідку відправляємо нарізку з огірків і томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Пасеровані овочі перекладаємо в суп.

Крок 6. Перше страву доповнюємо сіллю, улюбленими приправами і лавром – тушкуємо ще 10 хвилин і знімаємо з вогню. Підсипаємо подрібнену зелень і переходимо до сервіровці.

Крок 7. Приємного апетиту!