Суп-пюре з сочевиці – 6 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Скільки видів сочевиці, стільки різних супів-пюре можна приготувати і кожен з яких не буде схожим один на одного. Сьогодні ми відкриємо всі необхідні секрети, які допоможуть у приготуванні вишуканого супу і при цьому не переб’ють природний смак сочевиці. Перевірте, яка сочевиця є на вашій кухні і приступайте до приготування.

Турецький суп-пюре з червоної сочевиці

Один з найбільш улюблених турками супів і повірте, вони знають в цьому толк. За рахунок нейтральності сочевиці суп легко насичується ароматами таких компонентів як часник, цибуля, перець і не обходиться без легкої кислинки томатної пасти. Кожен з цих інгредієнтів грає роль не тільки в смакових якостях, але і несе за собою неймовірну користь для організму.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сочевиця червона 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити простий і смачний суп-пюре з сочевиці? Відразу підготуємо всі інгредієнти. Моркву з цибулею очищаємо від шкірки і промиваємо під проточною водою. Потім цибулини нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Для приготування супу вибираємо каструлю з товстим дном, після чого розігріваємо в ній трохи олії і відправляємо обжариваться цибулю до тих пір, поки він не підрум’яниться. Через кілька хвилин додаємо до нього подрібнений часник і продовжуємо смажити.
  3. Перевіряємо стан цибулі і заправляємо його томатною пастою і зірою. Обсмажуємо вміст ще протягом хвилини. Паралельно з цим натираємо моркву на крупній тертці.
  4. Додаємо подрібнену моркву в каструлю з цибулею і томатною пастою, і тушкуємо ще кілька хвилин.
  5. Відміряємо потрібну кількість червоної сочевиці, ретельно промиваємо і додаємо до тушкованим овочам.
  6. Відразу ж заливаємо всі компоненти літром окропу і доводимо до стану кипіння. Після чого зменшивши вогонь, варимо суп близько 30 хвилин до тих пір, поки сочевиця повністю не звариться.
  7. За п’ять хвилин до готовності додаємо сіль і перець за смаком, все більшого перемішуємо і варимо максимум ще хвилину.
  8. Вимикаємо вогонь, знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо суп до стану пюре, використовуючи блендер. За необхідності вливаємо окріп, таким чином, регулюючи густоту крем-супу. Після того, як ми добилися потрібної консистенції, прогріваємо суп на маленькому вогні.
  9. Готовий суп-пюре в гарячому вигляді розливаємо по тарілках, за бажанням додаємо брускетта і свіжу зелень.

Бажаємо Вам приємного апетиту!