Овочевий суп-пюре – 6 рецептів приготування крем-супу з овочів з покроковими фото

Суп-пюре має приємну однорідну консистенцію, за що його так люблять дорослі і діти. Овочевий суп-пюре можна приготувати з будь-якого набору продуктів, до того ж таке блюдо краще засвоюється організмом. У статті ви знайдете 6 легких рецептів крем-супу з овочів.

Класичний суп-пюре з овочів

Не потрібно більше шукати смачні й корисні рецепти овочевих супів. Цей класичний рецепт задовольнить всі можливі запити до овочевого супу. Блюдо виходить ніжним, смачним, з однорідної густої структурою.

Інгредієнти

  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля червоний 70 гр.
  • Морква 50 гр.
  • Кабачок 60 гр.
  • Пластівці вівсяні 3 ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Масло виноградних кісточок 40 мл
  • Помідор 40 гр.
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Пажитник 1 щіпка
  • Паприка 2 щіпки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний овочевий суп-пюре зварити дуже просто. Цибулю, моркву і кабачки наріжте кубиками. У сковороду влийте масло виноградних кісточок і обсмажте на ньому овочі протягом 2-3 хвилин.
  2. Болгарський перець загорнути у фольгу і запечіть в духовці при 220 градусах протягом 20 хвилин. Після цього покладіть перець в пакет, залиште на 7-10 хвилин, потім очистіть овоч від насіння.
  3. Мультизлаковые пластівці приготуйте у відповідності до інструкції, зазначеної на упаковці.
  4. Далі викладіть пластівці в чашу блендера, додайте запечені перці, пасеровані овочі, часник і помідори.
  5. Отриману масу вилийте в невелику каструлю, додайте спеції і сіль, густоту відрегулюйте киплячою водою.
  6. Поставте каструлю з овочевим супом на вогонь, доведіть до кипіння. Після цього суп-пюре буде готовий до подачі.

Приємного апетиту!

Овочевий суп-пюре з вершками

Суп-пюре з вершками – це швидко і просто. Готувати його можна на м’ясному або овочевому бульйоні. Овочевий суп-пюре виходить легким, але в теж час поживним – відмінне рішення для збалансованого комплексного обіду.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Брокколі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Багет – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Брокколі помийте, розберіть на суцвіття і опустіть в холодну підсолену воду на 10 хвилин.

2. Картопля очистіть і наріжте брусками.

3. З брокколі злийте воду і наріжте дрібними шматками.

4. У каструлю влийте 1 літр води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, посоліть, викладіть картоплю і брокколі. Поставте овочі варитися. На середньому вогні доведіть бульйон до кипіння і варіть 10 хвилин.

5. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі.

6. Багет наріжте скибочками до 1 сантиметра завтовшки. На вершковому маслі обсмажте грінки до золотистого кольору з двох сторін. Потім натріть їх часником і посипте меленим перцем.

7. Коли овочі будуть готові, подрібніть їх блендером до утворення однорідної маси.

8. Влийте в овочеву масу вершки і знову поставте каструлю на вогонь. Прогрійте суп, але не доводите до кипіння.

9. Овочевий суп-пюре готовий, подавайте до столу в гарячому вигляді з підсмажений грінками.

Приємного апетиту!

Овочевий суп-пюре на курячому бульйоні

Супи-пюре дуже поширені у французькій кухні. З недавнього часу супи з кремовою консистенцією стали готувати повсюдно. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і красивий в подачі овочевий суп-пюре на курячому бульйоні.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Шпинат – 200 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Бринза – 100 гр.
  • Бекон – 80 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Багет – 0,3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Бульйон курячий – 2 склянки
  • копчена Паприка – 0,5 ч. л.
  • Вершки – 0,3 склянки
  • Базилік – для подачі.

Процес приготування:

1. Червоний цибулю дрібно наріжте. На сковороду влийте оливкове масло і додайте вершкове масло, розтопити його. Потім викладіть цибулю і смажте його протягом 3-4 хвилин.

2. Шпинат помийте і наріжте, додайте до цибулі і смажте ще 6-8 хвилин під кришкою.

3. Бринзу наріжте великими шматками, викладіть на сковороду. Обсмажте бринзу на оливковій олії з одним зубчиком часнику і меленою паприкою.

4. У каструлю влийте курячий бульйон, підігрійте його, викладіть обсмажені цибулю і шпинат.

5. Пюрируйте суп за допомогою блендера, додайте сіль і мелений перець за смаком. Далі влийте вершки. Суп ще раз підігрійте, але не кип’ятіть.

6. На сковороді обсмажте багет і скибочки бекону.

7. Овочевий суп-пюре розлийте по мисках, додайте смажену бринзу, бекон і базилік. Подавайте блюдо з обсмаженими грінками.

Приємного апетиту!

Як зварити овочевий суп-пюре з кабачків?

Кабачок – чудовий овоч, який має приємний нейтральний смак. Його використовують у приготуванні різних страв: рагу, супів, оладок, запіканок і багато чого іншого. Ми розповімо, як приготувати з кабачків ніжний суп-пюре.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кабачок – 500 гр.
  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для подачі:
  • Яйця варені – за смаком.
  • Сир – 50 гр.
  • Сухарики – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

2. Кабачки наріжте кубиками.

3. Моркву натріть на крупній тертці.

4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.

5. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло, прогрійте його. Спочатку обсмажте цибулю до м’якості.

6. Потім додайте моркву і смажте овочі ще 3-4 хвилини.

7. Далі викладіть кабачки і капусту. Посоліть і приправити овочі за смаком, перемішайте.

8. Влийте в каструлю гарячу воду, щоб вона повністю покрила овочі. Варіть овочі 20 хвилин.

9. Потім готові овочі перекладіть в чашу блендера, також влийте трохи овочевого бульйону.

10. Подрібніть суп до стану пюре.

11. Варені яйця і сир натріть на тертці. Розлийте суп-пюре по тарілках, додайте яйця, сир і сухарі за смаком.

Приємного апетиту!

Простий і смачний крем-суп з овочів з куркою

Легкий у всіх відносинах суп з однорідною консистенцією, приємним смаком і ароматом. Куряче м’ясо надає страві ще більшу поживну цінність. Обов’язково спробуйте його приготувати.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Селера – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Вершки – за смаком.
  • Сир Пармезан – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі помийте, очистіть і наріжте. У каструлі на оливковій олії обсмажте цибулю і селеру.

2. Потім додайте моркву і картоплю, перемішайте і смажте протягом декількох хвилин. Після цього влийте воду і варіть 20 хвилин.

3. Куряче філе наріжте кубиками і обсмажте на оливковій олії, посоліть і приправте за смаком.

4. У каструлю з овочами, додайте сіль, перець, вершки і тертий сир, пюрируйте суп блендером.

5. В отриманий суп-пюре додайте обсмажене куряче філе і рубану зелень.

6. Овочевий суп-пюре з куркою готовий, подавайте його до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати овочевий суп-пюре з сиром?

Ми звикли до рідких супів з шматочками овочів, крупою або макаронними виробами, причому саме на м’ясному бульйоні і пожирніше. Інша справа овочеві супи-пюре, це легкі та поживні страви з ніжною і однорідною консистенцією.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Селера – 1 шт.
  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Бульйон курячий – 700 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для подачі:
  • Грінки – за смаком.
  • Зелень – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Цибулю і часник дрібно наріжте. У каструлю влийте рослинне масло, викладіть цибулю, смажте кілька хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте часник, обсмажте протягом декількох секунд.

2. Далі викладіть в каструлю нарізані моркву і селеру, перемішайте і продовжуйте готувати.

3. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, викладіть її в каструлю, перемішайте і смажте протягом 2-3 хвилин.

4. Потім влийте курячий бульйон, додайте лавровий лист, сіль і мелений перець. Варіть суп на повільному вогні 40 хвилин.

5. Після цього вийміть лавровий лист і пюрируйте суп блендером. Потім додайте тертий на тертці сир, перемішайте і трохи підігрійте суп.

6. Овочевий суп-пюре подавайте з грінками і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!