Овочевий суп-пюре – 6 рецептів приготування крем-супу з овочів з покроковими фото

Суп-пюре має приємну однорідну консистенцію, за що його так люблять дорослі і діти. Овочевий суп-пюре можна приготувати з будь-якого набору продуктів, до того ж таке блюдо краще засвоюється організмом. У статті ви знайдете 6 легких рецептів крем-супу з овочів.

Класичний суп-пюре з овочів

Не потрібно більше шукати смачні й корисні рецепти овочевих супів. Цей класичний рецепт задовольнить всі можливі запити до овочевого супу. Блюдо виходить ніжним, смачним, з однорідної густої структурою.

Інгредієнти

  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля червоний 70 гр.
  • Морква 50 гр.
  • Кабачок 60 гр.
  • Пластівці вівсяні 3 ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Масло виноградних кісточок 40 мл
  • Помідор 40 гр.
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Пажитник 1 щіпка
  • Паприка 2 щіпки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний овочевий суп-пюре зварити дуже просто. Цибулю, моркву і кабачки наріжте кубиками. У сковороду влийте масло виноградних кісточок і обсмажте на ньому овочі протягом 2-3 хвилин.
  2. Болгарський перець загорнути у фольгу і запечіть в духовці при 220 градусах протягом 20 хвилин. Після цього покладіть перець в пакет, залиште на 7-10 хвилин, потім очистіть овоч від насіння.
  3. Мультизлаковые пластівці приготуйте у відповідності до інструкції, зазначеної на упаковці.
  4. Далі викладіть пластівці в чашу блендера, додайте запечені перці, пасеровані овочі, часник і помідори.
  5. Отриману масу вилийте в невелику каструлю, додайте спеції і сіль, густоту відрегулюйте киплячою водою.
  6. Поставте каструлю з овочевим супом на вогонь, доведіть до кипіння. Після цього суп-пюре буде готовий до подачі.

Приємного апетиту!