Харчо з баранини – 7 рецептів класичного супу харчо з рисом, картоплею в домашніх умовах з покроковими фото

Харчо з баранини — це суп, який знаменитий своєю поживністю, неповторним смаком і пряним ароматом. Найчастіше національне грузинське блюдо готують на бульйоні з апетитною баранини. Оцініть 7 домашніх рецептів з покроковим описом для вашого ситного сімейного обіду.

Класичний рецепт приготування харчо з баранини з рисом

Яскравий наваристий суп харчо для вашого обіду можна приготувати за традиційним рецептом з бараниною. Апетитне частування різноманітить ваш стіл і порадує близьких пряним ароматом і цікавим смаком.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баранина 500 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Кінза 1 пучок
  • Волоський горіх 3 ст. л.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ст. л.
  • Вода питна 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як зварити суп харчо з баранини в домашніх умовах? Очищаємо цибулю, подрібнюємо його і обсмажуємо в сковороді з рослинною олією до прозорого стану.
  2. Робимо надрізи в помідорах і ошпарюємо їх.
  3. Після цього обережно знімаємо шкірку з овочів.
  4. Продавлюємо помідори і викладаємо їх до цибулі. Починаємо обсмажувати на слабкому вогні.
  5. Баранину відварюємо до готовності в каструлі. Далі викладаємо сюди овочеву обжарку.
  6. Промиваємо рис і занурюємо його в киплячий бульйон.
  7. Відварне м’ясо обробляємо на шматочки.
  8. Додаємо в суп хмелі-сунелі, сіль і червоний мелений перець.
  9. волоські горіхи Подрібнюємо і також викладаємо їх на блюдо.
  10. Тримаємо вміст на плиті ще 15 хвилин. В кінці додаємо часник і подрібнену кінзу. Наполягаємо під кришкою близько 5 хвилин.
  11. Наваристий суп харчо по класичному рецепту готовий. Розливайте гаряче блюдо по тарілках і подавайте до столу!

Суп харчо з баранини з рисом і картоплею в домашніх умовах

Поживна страва для вашого домашнього столу – суп харчо на бульйоні з баранини з картоплею і рисом. Яскраве і смачне блюдо ідеально підходить для великого сімейного обіду!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 0,5 кг
  • Рис – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 2 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

1. Баранину ретельно промиваємо під водою і розбираємо на середні за розміром шматочки.

2. Далі кладемо м’ясний продукт в каструлю з водою. Ставимо на плиту і готуємо бульйон.

3. В цей час промиваємо рис і дрібними кубиками ріжемо картоплю.

4. Цибулю і часник подрібнюємо.

5. Помідори ошпарюємо окропом. Знімаємо шкірку, а залишився продукт розминаємо в кашку.

6. Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо в ній підготовлені овочі 7-10 хвилин.

7. Коли баранина в каструлі стане м’якою, додаємо в блюдо картоплю і промитий рис. Готуємо ще 20 хвилин.

8. Далі викладаємо в каструлю овочеву піджарку. Додаємо сіль, лавровий лист і сухі спеції. Варимо 10 хвилин і знімаємо з плити.

9. Поживне домашнє блюдо готове! Розливайте суп харчо по тарілках і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування харчо з баранини по-грузинськи

Справжній грузинський суп харчо прийнято готувати на бульйоні з баранини. Яскраве і апетитне блюдо порадує своїм смаком ваших близьких і гостей. Оцініть цікавий рецепт в домашніх умовах.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Ткемалі – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Баранину занурюємо в каструлю з водою. Сюди ж викладаємо три цибулини, частина кінзи, лавровий лист і перець чилі. Варимо бульйон 1-1,5 години.

2. В окремому посуді смажимо на олії, що залишилася цибулину і перець чилі.

3. Додаємо до овочів і подрібнений помідор.

4. Після готовності бульйону виймаємо м’ясо. Нарізаємо його на дрібні шматочки і занурюємо їх у овочеву піджарку.

5. Окремо з’єднуємо зубчики часнику і горошини чорного перцю. Капаємо на продукти рослинним маслом.

6. Подрібнюємо заготівлю і з’єднуємо її з залишками кінзи.

7. Перекладаємо заготовки в киплячий бульйон. Додаємо сіль і все сухі спеції.

8. Сюди ж відправляємо подрібнені волоські горіхи і ткемалі. Розмішуємо вміст і варимо ще 15 хвилин.

9. Яскравий грузинський суп в домашніх умовах готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу!

Як зварити смачний суп харчо з свинини з томатною пастою?

Швидка, неймовірно смачна і поживна ідея для вашого столу – домашній суп харчо з свинини і томатної пасти. Яскраве і смачне частування відмінно підійде для обіднього меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Рис – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Горіхи волоські – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Промиваємо м’ясо і поділяємо його на невеликі шматки. Викладаємо інгредієнт в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

2. Промиваємо рис і окремо відварюємо до напівготовності.

3. Коли м’ясний бульйон закипить, додаємо до нього тонко порізану цибулину.

4. Далі очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

5. Залишилася цибулину також тонко нарізаємо. Обсмажуємо в сковороді з рослинною олією до прозорості.

6. Додаємо до цибулі томатну пасту і перетерті помідори без шкірки.

7. Розмішуємо вміст і тушкуємо 5-7 хвилин.

8. Сіль, сухі спеції занурюємо в одну тарілку і перемішуємо.

9. Після готовності м’яса відправляємо в каструлю рис.

10. Слідом викладаємо піджарку з томатною пастою, мелені волоські горіхи і сіль зі спеціями.

11. Тримаємо страву на слабкому вогні 10-15 хвилин.

12. Готовий суп харчо з томатною пастою можна розливати по тарілках. Доповніть частування зеленню за смаком і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт приготування харчо з баранини в мультиварці

Апетитний суп харчо у домашніх умовах можна приготувати в мультиварці. Оцініть не складний рецепт на бульйоні з живильної баранини. Яскраве частування стане головною фішкою вашого обіднього меню.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Баранина на кістки – 0,5 кг
  • Рис – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Шматки баранини промиваємо і викладаємо в чашу мультиварки. Вливаємо воду, включаємо режим для супу або гасіння на 1 годину.

2. Через деякий час м’ясо в бульйоні буде повністю готове.

3. Яким зручним способом прибираємо утворилася пінку.

4. Подрібнюємо цибулю і окремо обсмажуємо її на рослинній олії кілька хвилин.

5. Додаємо до цибулі томатну пасту і готуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.

6. Викладаємо піджарку в бульйон.

7. Далі додаємо заздалегідь промитий рис.

8. Посипаємо вміст сіллю і спеціями. Готуємо в тому ж режимі ще 20 хвилин.

9. Після завершення програми додаємо подрібнений часник і зелень. Наполягаємо страву ще 5 хвилин під кришкою.

10. У цей час можна баранину вийняти, остудити її і подрібнити.

11. М’ясо без кісточки викладаємо назад в суп.

12. Гарячий суп харчо для вашого обіду готовий. Розливайте його по тарілках і ставте на стіл.

Неймовірно смачний і ароматний суп харчо з свинини з волоськими горіхами

Апетитний суп харчо можна приготувати на бульйоні з яловичини з додаванням волоських горіхів. Страва порадує неповторним смаком і приємним помірним ароматом. Відмінна ідея для вашого обіду!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Баранина на кістки – 1 кг
  • Рис – 150 гр.
  • Тклапі – 1 шт.
  • Горіхи грецькі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

1. Баранину поділяємо на невеликі шматки і занурюємо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь.

2. Через годину-півтора варіння м’ясо буде готове. В процесі прибирайте піну.

3. В цей час заливаємо теплою водою шматочок тклапі і залишаємо його на 15 хвилин.

4. У готовий м’ясний бульйон занурюємо подрібнені цибулини, промитий рис і пов’язаний пучок петрушки половини кінзи.

5. Решту кінзу подрібнюємо і змішуємо з перемеленими волоськими горіхами.

6. Через 20 хвилин варіння прибираємо пучок зелені. Додаємо в блюдо тклапі, сіль, спеції і горіхи з кінзою. Готуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.

7. Ситний і наваристий суп з горіхами готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до обіднього столу!

Як приготувати харчо з баранини з ткемалі за класичним рецептом?

Наваристий домашній харчо можна приготувати з апетитною баранини і соусу ткемалі. Такий варіант виконання страви схожий на традиційний. Порадуйте близьких або гостей ситним обіднім частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець стручковий – 0,5 шт.
  • Соус ткемалі – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

1. Баранину гарненько промиваємо і розбираємо на невеликі частини.

2. З кожної м’ясної частини акуратно знімаємо зайвий жир за допомогою ножа.

3. Перекладаємо інгредієнт разом з жиром в сковороду. Обсмажуємо вміст близько 10 хвилин.

4. Далі занурюємо м’ясо в каструлю з киплячою водою. Готуємо бульйон.

5. Подрібнюємо цибулини і відправляємо в сковороду. Смажимо на жирі, що залишився після м’яса близько 5 хвилин.

6. До цибулі додаємо соус ткемалі, подрібнені помідори і часник. Розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

7. Підготуємо стручковий перець і необхідні сухі спеції.

8. Відправляємо в готовий бульйон промитий рис, овочеву піджарку, сіль і спеції. Тримаємо страву на вогні ще 20 хвилин.

9. Апетитний домашній харчо з баранини і ткемалі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!