Щі з свіжої капусти – 11 покрокових рецептів з фото

Щі з свіжої капусти – це апетитне блюдо споконвічно російської кухні. Такий суп відмінно освіжить влітку, а його насичений аромат запам’ятається надовго. Подайте щі на обідній стіл, вони відмінно наситять організм, а заодно наповнять його вітамінами! Рідні точно по достоїнству оцінять ваші кулінарні шедеври!

Класичні щи зі свіжої капусти з м’ясом свинини

Класичні щи зі свіжої капусти з м’ясом свинини – традиційний літній суп, приготований за старовинними рецептами. Головний секрет його дивовижного смаку – свіжа капуста, яка надає ніжний солодкуватий аромат. А ось бульйон з свинини виходить особливо насиченим і смачним. Результат вас приємно здивує!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білоголова 1 головка
  • Свинина 700 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Томати в соку 150 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 3 шт.
  • Сметана за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати щі з свіжої капусти за класичним рецептом? Перед тим, як відварити м’ясо свинини, добре промиваємо. У каструлю наливаємо 2,5 л. води, кладемо в неї свинину і ставимо на вогонь. Доводимо її до кипіння, знімаючи утворилася пінку, і продовжуємо варити 2 години на помірному вогні.
  2. Очищаємо овочі. Цибулю, а також моркву наріжемо тонкими смужками. Часточки часнику ріжемо на невеликі пластинки. Картоплини будемо нарізати на невеликі квадратики, кладемо їх в тарілку з водою. Капусту промити і покришити качан до качана.
  3. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю, моркву і смажимо приблизно 5 хвилин, після цього додаємо до маси томати у власному соку, перемішуємо і тушкуємо 5 хв.
  4. Виймаємо готову свинину і даємо їй злегка охолонути, нарізаємо її на шматочки. А бульйон ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  5. Викладаємо картоплю на друшляк і даємо стекти. Потім додаємо його разом з капустою в киплячий бульйон. Варимо 10 хв.
  6. Тепер в суп додаємо зажарку з овочів, солимо і приправляємо перцем. Варимо ще 10 хв. Зелень промиваємо, даємо трохи просохнути і подрібнюємо. Відправляємо її в щі, а також кладемо свинину, часник, лавровий лист. Знімаємо каструлю з плити і під закритою кришкою наполягаємо 25 хв. Заправляємо сметаною і подаємо до столу.

Порада: для супу краще вибирати свинину з кісточками і жировим прошарком.

Приємного апетиту!