Суп харчо – 10 класичних рецептів приготування в домашніх умовах

Суп харчо класичний – дуже поживний густий суп з яскравим насиченим смаком і ароматом. Готуйте його для великого сімейного обіду. Кращі кулінарні рецепти для цього традиційного харчо ви знайдете в нашій збірці з перевірених покрокових рецептів. Порадуйте своїх домашніх!

Класичний рецепт супу харчо по-грузинськи з яловичиною і рисом

Для поживного і смачного домашнього обіду можна приготувати справжній суп харчо по грузинським рецептом. Страва з яловичини і рису порадує яскравим пряним ароматом і цікавим процесом виконання.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичина 600 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 1 голівка.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Зелень 1 пучок
  • Ткемалі 1 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Класичний суп харчо приготувати дуже просто. Шматок яловичини відварюємо до готовності в каструлі з водою. Потім м’ясо ріжемо на дрібні шматки, а бульйон проціджуємо.
  2. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву – товстими колами. Подрібнюємо зелень і очищаємо від лушпиння зубчики часнику.
  3. Викладаємо в м’ясний бульйон цибулю з морквою і промитий рис. Сюди ж додаємо ткемалі і томатну пасту. Розмішуємо і варимо 15-20 хвилин.
  4. В цей час подрібнюємо горіхи з зубчиками часнику.
  5. Кладемо подрібнені інгредієнти в суп.
  6. Далі додаємо хміль-сунелі. Регулюємо за смаком сіль.
  7. У самому кінці викладаємо в блюдо свіжу зелень. Тримаємо на плиті пару хвилин і прибираємо з вогню.
  8. Суп харчо по класичному рецепту з яловичиною і рисом готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!