Лагман на багатті в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лагман на багатті в казані — це чудове блюдо, по більшій мірі популярне серед народів Середньої Азії. Лагман являє собою гаряче блюдо з локшини, приготовленої особливим способом. Локшину витягають руками, отримуючи з шматка тіста довгу нитку. Лагман, приготовлений на вогнищі, привносить під час трапези особливу атмосферу. Страви, виконані на багатті, ні з чим не можна порівняти за своїм незвичайного смаку. Гарячий лагман з м’ясом і достатком овочів зігріває і насичує. Існує велика кількість варіацій цього чудового блюда, але я вам розповім про своїх фаворитів.

Класичний лагман з свинини в казані на вогнищі

Класичний лагман з свинини в казані на вогнищі з’їдається миттєво. Збалансоване гаряче блюдо, ніж-то нагадує наваристий суп, не може залишити байдужим жодного людини. Апетитне частування рясніє яскравими фарбами овочів і радує око.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Локшина для лагмана 300 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Півкілограма свіжої свинини промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте шматочками.
  2. Баклажан, болгарський перець і моркву вимийте. Баклажан і моркву почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте досить крупно. Болгарський перець звільнити від плодоніжки і серцевини, наріжте
  3. Заздалегідь розведіть вогнище, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Закиньте шматочки свинини і підрум’яньте з усіх боків до карамельного кольору.
  4. Цибулини звільніть від лушпиння, сполосніть і довільно наріжте. Відправте до румяному м’яса і теж обсмажте до прозорості.
  5. Картопля промийте під водою і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте, як вам подобається, і складіть в казан. Час від часу помішуючи вміст, обсмажте.
  6. Слідом відправте моркву, болгарський перець і баклажан. Перемішайте і обсмажте все разом. Поки овочі готуються, почистіть часник за смаком додайте в казан. При бажанні подрібніть зубчики через часникодавку.
  7. Щедро посоліть і поперчіть овочі. Потім налийте стільки води (краще всього заздалегідь підготовленого окропу), щоб овочі були повністю покриті нею. Спробуйте на сіль, при необхідності досоліть. Накрийте кришкою і готуйте, поки овочі не зваряться.
  8. Тим часом окремо зваріть лагманную локшину. У мене вже локшина відварити. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але довше за часом. Отже, розкладіть по тарілках готову локшину і залийте бульйоном з овочами і м’ясом. Улюблену зелень сполосніть і нарубаєте ножем. Яскравий апетитний лагман задекоріруйте зеленню і пригощайте друзів. Приємного апетиту!