Лагман на багатті в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лагман на багатті в казані — це чудове блюдо, по більшій мірі популярне серед народів Середньої Азії. Лагман являє собою гаряче блюдо з локшини, приготовленої особливим способом. Локшину витягають руками, отримуючи з шматка тіста довгу нитку. Лагман, приготовлений на вогнищі, привносить під час трапези особливу атмосферу. Страви, виконані на багатті, ні з чим не можна порівняти за своїм незвичайного смаку. Гарячий лагман з м’ясом і достатком овочів зігріває і насичує. Існує велика кількість варіацій цього чудового блюда, але я вам розповім про своїх фаворитів.

Класичний лагман з свинини в казані на вогнищі

Класичний лагман з свинини в казані на вогнищі з’їдається миттєво. Збалансоване гаряче блюдо, ніж-то нагадує наваристий суп, не може залишити байдужим жодного людини. Апетитне частування рясніє яскравими фарбами овочів і радує око.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Локшина для лагмана 300 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Півкілограма свіжої свинини промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте шматочками.
  2. Баклажан, болгарський перець і моркву вимийте. Баклажан і моркву почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте досить крупно. Болгарський перець звільнити від плодоніжки і серцевини, наріжте
  3. Заздалегідь розведіть вогнище, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Закиньте шматочки свинини і підрум’яньте з усіх боків до карамельного кольору.
  4. Цибулини звільніть від лушпиння, сполосніть і довільно наріжте. Відправте до румяному м’яса і теж обсмажте до прозорості.
  5. Картопля промийте під водою і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте, як вам подобається, і складіть в казан. Час від часу помішуючи вміст, обсмажте.
  6. Слідом відправте моркву, болгарський перець і баклажан. Перемішайте і обсмажте все разом. Поки овочі готуються, почистіть часник за смаком додайте в казан. При бажанні подрібніть зубчики через часникодавку.
  7. Щедро посоліть і поперчіть овочі. Потім налийте стільки води (краще всього заздалегідь підготовленого окропу), щоб овочі були повністю покриті нею. Спробуйте на сіль, при необхідності досоліть. Накрийте кришкою і готуйте, поки овочі не зваряться.
  8. Тим часом окремо зваріть лагманную локшину. У мене вже локшина відварити. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але довше за часом. Отже, розкладіть по тарілках готову локшину і залийте бульйоном з овочами і м’ясом. Улюблену зелень сполосніть і нарубаєте ножем. Яскравий апетитний лагман задекоріруйте зеленню і пригощайте друзів. Приємного апетиту!

Лагман з яловичини по-узбецьки на багатті в казані

Лагман з яловичини по-узбецьки на багатті в казані виходить шалено ароматним з насиченим і яскравим смаком. Жоден гурман не пройде повз цього неймовірного страви. Для економії часу використовуйте, як і я, готову локшину. Але якщо є бажання, звичайно ж, ніхто не заборонить приготувати її самостійно.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Локшина для лагмана – 300 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Зіра – 0,5 ст. л.
  • Паприка солодка сушена – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – на кінчику ножа.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • сушені Помідори – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Бадьян – 5 зірочок.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для божественного страви. Цибулини звільніть від лушпиння. Помідори сполосніть, зробіть хрестоподібний надріз і залийте окропом на пару хвилин, після чого помістіть в холодну воду і зніміть шкірку.

Крок 2. 700 грамів яловичини промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте шматочками.

Крок 3. Почищену цибулину наріжте півкільцями.

Крок 4. Очищені від шкірки помідори подрібніть зручним для себе способом.

Крок 5. Заздалегідь розведіть вогнище, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Закиньте яловичі шматочки і підрум’яньте з усіх боків до карамельного кольору.

Крок 6. Слідом до румяному м’яса закиньте цибульні півкільця і теж обсмажте до прозорості.

Крок 7. З’єднайте спеції – сушені помідори і паприку. Перемішайте.

Крок 8. Закиньте в казан.

Крок 9. Готуйте всі разом і дайте розкритися ароматам.

Крок 10. До ароматного м’яса додайте нарізані помідори.

Крок 11. Далі приправте чорним і червоним меленим перцем. Додайте хмелі-сунелі і зіру.

Крок 12. Перемішайте і тушкуйте м’ясо в ароматній підливі.

Крок 13. Тепер залийте водою. В цей раз не було можливості окремо закип’ятити, тому використовувала холодну джерельну водичку.

Крок 14. Слідом всипте зірочки бадьяна.

Крок 15. Закип’ятіть, томіть страва не менше 40 хвилин. Щоб бульйон вийшов наваристим і насиченим, готуйте близько 1,5 годин. Добре посоліть.

Крок 16. Важливо, щоб казанок не занадто сильно кипів.

Крок 17. Морквину вимийте і почистіть від шкірки овочечисткою, наріжте кубиками.

Крок 18. Картопля промийте під водою і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте, як вам подобається.

Крок 19. Тепер морквину занурте в бульйон. Після закипання бульйону додайте картоплю.

Крок 20. Варіть 20-25 хвилин до готовності картоплі. Спробуйте на сіль, при необхідності досоліть.

Крок 21. Улюблену зелень сполосніть, струсіть від крапель рідини і наріжте ножем.

Крок 22. Окремо зваріть лагманную локшину. У мене вже локшина зварена. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але затратно по часу. Розкладіть По тарілках готову локшину і залийте бульйоном з овочами і м’ясом. Задекоріруйте зеленню. Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся з задоволенням!

Лагман з бараниною на багатті

Лагман з бараниною на багатті – чудове частування, повз якого не пройде жоден поважаючий себе м’ясоїд. Інгредієнти підібрані просто геніально. Ситне і смачне блюдо найбільше оцінить чоловіча половина. А те, що блюдо приготовлено на відкритому вогні, робить його ще апетитніше і ароматні.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Баранина на кісточці – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 400 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Локшина для лагмана – 600 гр.
  • Масло рослинне – 200 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • томатна Паста – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розведіть вогонь, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Цибулини звільніть від лушпиння, сполосніть і довільно наріжте. Відправте в казан і підсмажте до прозорості.

Крок 2. Півкілограма свіжої баранини на кісточці, промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на частини зручного для вас розміру і закиньте до цибулі. Готуйте все разом хвилин 15. Потім посоліть і поперчіть, додайте зіру.

Крок 3. Коли м’ясо красиво підрум’яниться, здобріть вміст казана томатною пастою і гарненько перемішайте.

Крок 4. Морквину сполосніть і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте соломкою або брусочками і закиньте в казан до м’яса.

Крок 5. Кольоровий болгарський перець промийте, звільніть від плодоніжки і серцевини, наріжте соломкою і додайте в казан.

Крок 6. Баклажани вимийте, почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте брусочками, відправте до м’яса з овочами. Перемішайте і обсмажте всі разом.

Крок 10. Перемішайте і обсмажте хвилин 5.

Крок 11. Після чого додайте болгарський перець і помідори.

Крок 12. Добре розмішайте і варіть 5-7 хвилин.

Крок 13. Прийшла черга картоплі. Закиньте його і добре посоліть.

Крок 14. Залийте водою так, щоб вміст було повністю покрите.

Крок 15. Після закипання накрийте кришкою і готуйте півгодини.

Крок 16. Перевірте на сіль, при необхідності підсолити. Відправте в казан локшину для лагмана. У мене вже локшина готова. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але довше за часом. І на природі не дуже зручно займатися тестом.

Крок 17. Перемішайте.

Крок 18. Розлийте По тарілках лагман. Улюблену зелень сполосніть і нарубаєте ножем. Апетитне святкова страва задекоріруйте зеленню і пригощайте друзів. Приємного апетиту!

Лагман з картоплею на багатті

Лагман з картоплею на багатті – до неподобства апетитне і дуже ароматне блюдо. Достаток яскравих овочів перетворюють блюдо в шедевр, який залишиться у вашій пам’яті назавжди. Наваристий лагман добре насичує і зігріває в непогожу погоду. Цей варіант страви я часто готую на закриття дачного сезону, використовуючи власноруч вирощені овочі.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Локшина для лагмана – 100 гр.
  • Вода – скільки знадобиться.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Приправа для лагмана – 1 пакетик.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, складіть всі продукти для дивовижного страви.

Крок 2. 300 грамів свіжої свинини промийте під проточною водою і обсушити паперовими серветками. Поріжте на шматочки.

Крок 3. Заздалегідь розведіть вогнище. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Закиньте шматочки свинини і підрум’яньте з усіх боків до рум’яного стану.

Крок 4. Баклажани, солодкий перець і картоплю вимийте. Картоплю почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте досить крупно. Болгарський перець звільнити від плодоніжки і серцевини, наріжте Баклажан наріжте, як вам подобається. Цибулю і часник звільніть від лушпиння, промийте і подрібніть, як вам зручно.

Крок 5. Нарізані овочі закиньте до румяному м’яса і теж обсмажте.

Крок 6. Залийте водою і закрийте кришкою, варіть, поки картопля не стане практично готовою.

Крок 7. Помідори вимийте, при бажанні зніміть шкірку, залити окропом. Наріжте довільно.

Крок 8. Закиньте в казан разом з приправою для лагмана і посоліть за смаком.

Крок 9. Залийте водою так, щоб вміст було повністю покрите.

Крок 10. Закиньте лагманную локшину. У мене вже локшина готова. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще апетитніше, але довше за часом.

Крок 11. Закрийте кришкою і готуйте до повної готовності локшини.

Крок 12. Тарілки наповніть апетитним стравою. Улюблену зеленню сполосніть і нарубаєте ножем. Лагман задекоріруйте зеленню і пригощайте друзів.

Крок 13. Їжте смачно. Приємного апетиту!

Лагман на багатті з редькою

Лагман на багатті з редькою – незвичайне блюдо, яке сповнене яскравими фарбами і розмаїттям соковитих, апетитних овочів. Ошатний лагман, на мою думку, один з найцікавіших варіантів, який мені вдалося спробувати. Ви просто зобов’язані приготувати це соковите блюдо і переконатися на власному досвіді.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Редька біла – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Локшина яєчна – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці.

Крок 2. Заздалегідь розведіть вогнище, щоб не витрачати час задарма.

Крок 3. Картопля промийте під водою і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте, як вам подобається.

Крок 4. Помідори сполосніть. При бажанні залийте крутим окропом і зніміть шкірку. Наріжте приблизно такого ж розміру, як і картоплю.

Крок 5. Редьку промийте під водою і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте, як вам подобається.

Крок 6. Цибулини звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте

Крок 7. Болгарський перець вимийте, звільніть від плодоніжки і серцевини, наріжте

Крок 8. Капусту нарубайте соломкою.

Крок 9. Морквину вимийте, почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте досить великими брусочками.

Крок 10. Буряк вимийте, почистіть від шкірки овочечисткою і теж наріжте великими брусочками.

Крок 11. 800 грамів свіжої яловичини промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте шматочками зручного для вас розміру.

Крок 12. Поставте казан на вогонь.

Крок 13. Налийте рафінована олія.

Крок 14. Закиньте шматочки яловичини.

Крок 15. Підрум’яньте з усіх боків до карамельного кольору.

Крок 16. Слідом всипте цибулю до румяному м’яса і теж обсмажте.

Крок 17. Закиньте помідори.

Крок 18. Закрийте кришкою і тушкуйте близько півгодини.

Крок 19. Овочі добре розваряться і перетворяться в апетитну підливку.

Крок 20. Потім викладіть буряк і моркву.

Крок 21. Далі перець, капусту, редьку, картоплю.

Крок 22. Залийте окропом. Готуйте півгодини.

Крок 23. За цей час овочі досить уварятся.

Крок 24. Приправте червоним перцем.

Крок 25. Потім здобріть чорним перцем.

Крок 26. Посоліть за смаком. Зелень сполосніть і нарубаєте, закиньте в казан. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть зручним способом – я використовую землянку. Закиньте в казан.

27 Крок. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин.

Крок 28. Окремо зваріть локшину. Можна використовувати готову магазинну або приготувати самостійно. Тоді буде ще смачніше.

Крок 29. В піалу викладіть готову локшину.

Крок 30. Зверху викладіть овочі з м’ясом. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся з задоволенням!