Щи зі свіжої капусти – це популярна перша страва, яку готують у всіх куточках колишнього Союзу, однак, з невеликими змінами. Традиційно до складу цього ситого та наваристого супу входить не тільки тонко нашаткована білокачанна капуста, але також і кубики картоплі, засмажка з цибулі та моркви, а іноді і з болгарського перцю з помідорами. Деякі кулінари воліють приправляти суп кмином, інші ж – горошинами запашного чи чорного перців та лавровим листом. Але який із варіантів не припав би вам до душі, при дотриманні рекомендацій, у вас вийдуть смачні та ароматні щі!
Класичні щі зі свіжої капусти
Класичні щі зі свіжої капусти, приготовані на наваристому м’ясному бульйоні – це ситна і поживна перша страва, яка ідеально підходить для збалансованого обіду всієї родини. Весь смак полягає в апетитній засмажці, до складу якої входять овочі та паста з протертих томатів.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Свинина – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Суміш перців – за смаком
- Томатная паста – 25 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль за смаком
- Олія – для смаження
- Сметана – для подачі
Процес приготування:
Класичні борщ зі свіжої капусти готуються дуже просто. Варимо бульйон: свинину заливаємо водою і проварюємо близько години після закипання, знімаючи пінку. Шинкуємо капусту.
З готового бульйону виймаємо м’ясо та закидаємо капусту. Якщо ви готуєте у мультиварці, то запускаємо програму «суп».
Не гаючи часу, займаємося засмажкою: на рослинній олії пасеруємо дрібні кубики цибулі.
До прозорої цибулі відправляємо терту на тертці моркву і обсмажуємо помішуючи ще близько 5 хвилин.
Розм’якшені овочі змішуємо з нарізаним помідором, томатною пастою, цукровим піском і сіллю та спеціями.
Через 20 хвилин від початку варіння капусти, додаємо лавровий лист і кубики картоплі – нудимо до готовності.
У бульйон перекладаємо подрібнене м’ясо та засмажку, балансуємо смак сіллю та даємо настоятися під кришкою 15 хвилин.
Щи зі свіжої капусти готові! Розливаємо по тарілках та пробуємо. Смачного!