Щи зі свіжої капусти класичні – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Щи зі свіжої капусти – це популярна перша страва, яку готують у всіх куточках колишнього Союзу, однак, з невеликими змінами. Традиційно до складу цього ситого та наваристого супу входить не тільки тонко нашаткована білокачанна капуста, але також і кубики картоплі, засмажка з цибулі та моркви, а іноді і з болгарського перцю з помідорами. Деякі кулінари воліють приправляти суп кмином, інші ж – горошинами запашного чи чорного перців та лавровим листом. Але який із варіантів не припав би вам до душі, при дотриманні рекомендацій, у вас вийдуть смачні та ароматні щі!

Класичні щі зі свіжої капусти

Класичні щі зі свіжої капусти, приготовані на наваристому м’ясному бульйоні – це ситна і поживна перша страва, яка ідеально підходить для збалансованого обіду всієї родини. Весь смак полягає в апетитній засмажці, до складу якої входять овочі та паста з протертих томатів.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Суміш перців – за смаком
  • Томатная паста – 25 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Сметана – для подачі

Процес приготування:

Класичні борщ зі свіжої капусти готуються дуже просто. Варимо бульйон: свинину заливаємо водою і проварюємо близько години після закипання, знімаючи пінку. Шинкуємо капусту.

З готового бульйону виймаємо м’ясо та закидаємо капусту. Якщо ви готуєте у мультиварці, то запускаємо програму «суп».

Не гаючи часу, займаємося засмажкою: на рослинній олії пасеруємо дрібні кубики цибулі.

До прозорої цибулі відправляємо терту на тертці моркву і обсмажуємо помішуючи ще близько 5 хвилин.

Розм’якшені овочі змішуємо з нарізаним помідором, томатною пастою, цукровим піском і сіллю та спеціями.

Через 20 хвилин від початку варіння капусти, додаємо лавровий лист і кубики картоплі – нудимо до готовності.

У бульйон перекладаємо подрібнене м’ясо та засмажку, балансуємо смак сіллю та даємо настоятися під кришкою 15 хвилин.

Щи зі свіжої капусти готові! Розливаємо по тарілках та пробуємо. Смачного!