Щи зі свіжої капусти класичні – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смачні борщ зі свіжої капусти з яловичиною

Смачні щі зі свіжої капусти з яловичиною – це ароматна і ситна страва, яка відмінно підходить для сімейної трапези, після якої всі домочадці залишаться не тільки ситими, але й задоволеними. За рахунок використання томатів, страва має легку кислинку, яка дивовижно поєднується зі сметаною.

Час приготування – 2 год. 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 600 грн.
  • Капуста білокачанна – 200-250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Помідор великий – 0,5 шт.
  • Кетчуп – 3 ст.л.
  • Кріп – 4 гілочки
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину заливаємо водою, додаємо горошини перцю та лавр, проварюємо дві години, знімаючи пінку і при необхідності підливаючи окріп.

Крок 2. Відварену яловичину виймаємо з каструлі і даємо час охолонути. Викидаємо прянощі з бульйону.

Крок 3. Качан капусти шаткуємо максимально тонкою соломкою.

Крок 4. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.

Крок 5. Підготовлені компоненти висипаємо в бульйон і проварюємо близько півгодини на повільному вогні.

Крок 6. Готуємо засмажку: пасеруємо на соняшниковій олії дрібні шматочки цибулі та засипаємо терту на тертці морквину, підрум’янюємо та змішуємо з нарізкою помідора, томатною пастою, сіллю та чорним перцем – прогріваємо ще 3-5 хвилин.

Крок 7. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, солимо та приправляємо.

Крок 8. Доповнюємо склад рубаним кропом, варимо 2-4 хвилини.

Крок 9. Висипаємо в щі волокна яловичини і переходимо до сервіровки. Подаємо обов’язково зі сметаною. Смачного!