Смачні борщ зі свіжої капусти з яловичиною
Смачні щі зі свіжої капусти з яловичиною – це ароматна і ситна страва, яка відмінно підходить для сімейної трапези, після якої всі домочадці залишаться не тільки ситими, але й задоволеними. За рахунок використання томатів, страва має легку кислинку, яка дивовижно поєднується зі сметаною.
Час приготування – 2 год. 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 600 грн.
- Капуста білокачанна – 200-250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Вода – 2 л.
- Помідор великий – 0,5 шт.
- Кетчуп – 3 ст.л.
- Кріп – 4 гілочки
- Олія соняшникова – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошок – 6 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину заливаємо водою, додаємо горошини перцю та лавр, проварюємо дві години, знімаючи пінку і при необхідності підливаючи окріп.
Крок 2. Відварену яловичину виймаємо з каструлі і даємо час охолонути. Викидаємо прянощі з бульйону.
Крок 3. Качан капусти шаткуємо максимально тонкою соломкою.
Крок 4. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.
Крок 5. Підготовлені компоненти висипаємо в бульйон і проварюємо близько півгодини на повільному вогні.
Крок 6. Готуємо засмажку: пасеруємо на соняшниковій олії дрібні шматочки цибулі та засипаємо терту на тертці морквину, підрум’янюємо та змішуємо з нарізкою помідора, томатною пастою, сіллю та чорним перцем – прогріваємо ще 3-5 хвилин.
Крок 7. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, солимо та приправляємо.
Крок 8. Доповнюємо склад рубаним кропом, варимо 2-4 хвилини.
Крок 9. Висипаємо в щі волокна яловичини і переходимо до сервіровки. Подаємо обов’язково зі сметаною. Смачного!