Борщ з квашеною капустою – 7 покрокових рецептів борщу з буряками й капустою

Борщ з квашеною капустою – краще рішення для вашого сімейного обіду. Приготуйте поживна страва з буряком і квашеною капустою. Є кілька варіантів його приготування: на курячому, яловичому, свинячому бульйоні або зовсім без м’яса. Пропонуємо 7 яскравих і простих у виконанні рецептів.

Класичний рецепт борщу із буряка з квашеною капустою

Домашній борщ з буряком і кислою капустою стане відмінним рішенням для домашнього обіду. Страву можна приготувати за перевіреним класичним рецептом. Порадуйте рідних яскравим смаком і ароматом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Буряк 2 шт.
  • Квашена капуста-400 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Яловичина 200 гр. на кістки
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 60 гр.
  • Оцет яблучний 6% 50 мл
  • Масло рослинне 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 5 зуб. для подачі
  • Сало свиняче 120 гр. солоне для подачі
  • Кріп за смаком для подачі
  • Сметана за смаком для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний борщ з квашеною капустою? Яловичину заливаємо водою і ставимо на плиту. Поки вариться бульйон, підготуємо інші інгредієнти. Подрібнюємо цибулю і смажимо його до прозорості на олії.
  2. Додаємо до цибулі квашену капусту. Розмішуємо вміст і тушкуємо під кришкою 20-30 хвилин.
  3. буряк Очищаємо, натираємо її на тертці і викладаємо в сковороду з олією. Додаємо сіль і оцет. Тушкуємо 15 хвилин.
  4. Окремо обсмажуємо терту моркву. Додаємо до неї томатну пасту, розмішуємо і готуємо на тихому вогні 5-10 хвилин.
  5. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і опускаємо його в готовий м’ясний бульйон.
  6. Коли картопля стане м’яким, відправляємо блюдо інші підготовлені продукти.
  7. Доповнюємо сіллю і перцем. Варимо під кришкою 15 хвилин до повної готовності.
  8. В цей час можна підготувати продукти для подачі. Солоне сало подрібнюємо в блендері з зубчиками часнику. Отриману масу можна намазувати на чорний хліб.
  9. гарячий суп Розливаємо по тарілках. Доповнюємо його зеленню, хлібом і подаємо до столу!