Окрошка – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Окрошка — це найпопулярніший холодний суп, який можна приготувати в домашніх умовах. Влітку, у спеку, коли не хочеться їсти важку їжу, окрошка доводиться як не можна до речі. Окрошка за традицією готується влітку і подається в холодному вигляді. Особливо популярний цей суп був за часів Радянського Союзу і зараз господині знову починають до нього придивлятися. Ми підібрали 10 відмінних рецептів для того, щоб спробувати смачну окрошку.

Як приготувати класичну окрошку з ковбасою на квасі?

Інгредієнти на
10 порц.

  • Картопля 500 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Редис 200 гр.
  • Огірок 300 гр.
  • Цибуля зелена 30 гр.
  • Кріп 15 гр.
  • Петрушка 15 гр.
  • Варена ковбаса 300 гр.
  • Квас 1.5 л.
  • Сметана 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати окрошку в домашніх умовах? Картоплю помийте і зваріть в мундирі.
  2. Яйця помийте і зваріть круто.
  3. Редис і огірки помийте і наріжте тонкими часточками.
  4. Ковбасу наріжте кубиками. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
  5. Варені картоплю і яйця очистіть і наріжте кубиками.
  6. Всі подрібнені інгредієнти складіть в об’ємну ємність, посоліть і приправте, перемішайте. Потім додайте охолоджений квас і сметану, перемішайте окрошку і розливайте по тарілках.

Приємного апетиту!