Окрошка – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Окрошка — це найпопулярніший холодний суп, який можна приготувати в домашніх умовах. Влітку, у спеку, коли не хочеться їсти важку їжу, окрошка доводиться як не можна до речі. Окрошка за традицією готується влітку і подається в холодному вигляді. Особливо популярний цей суп був за часів Радянського Союзу і зараз господині знову починають до нього придивлятися. Ми підібрали 10 відмінних рецептів для того, щоб спробувати смачну окрошку.

Як приготувати класичну окрошку з ковбасою на квасі?

Інгредієнти на
10 порц.

  • Картопля 500 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Редис 200 гр.
  • Огірок 300 гр.
  • Цибуля зелена 30 гр.
  • Кріп 15 гр.
  • Петрушка 15 гр.
  • Варена ковбаса 300 гр.
  • Квас 1.5 л.
  • Сметана 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати окрошку в домашніх умовах? Картоплю помийте і зваріть в мундирі.
  2. Яйця помийте і зваріть круто.
  3. Редис і огірки помийте і наріжте тонкими часточками.
  4. Ковбасу наріжте кубиками. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
  5. Варені картоплю і яйця очистіть і наріжте кубиками.
  6. Всі подрібнені інгредієнти складіть в об’ємну ємність, посоліть і приправте, перемішайте. Потім додайте охолоджений квас і сметану, перемішайте окрошку і розливайте по тарілках.

Приємного апетиту!

Дуже смачна окрошка з ковбасою і картоплею на кефірі

Смачне і поживне перше блюдо, окрошку, зазвичай подають в теплу пору. Окрошка готується за лічені хвилини, просто наріжте інгредієнти, додайте спеції і залийте холодним кефіром.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Огірок – 250 гр.
  • Редис – 150 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кефір – 1,5 л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кріп – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця зваріть до готовності, очистіть і наріжте кубиками. Варену ковбасу також наріжте кубиками.

2. Редис і огірки помийте і наріжте тонкою соломкою.

3. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

4. Всі інгредієнти складіть в каструлю, залийте холодним кефіром, додайте сіль, цукор і лимонний сік, перемішайте.

5. Далі влийте холодну кип’ячену воду, її може знадобиться трохи більше або менше, залежно від бажаної консистенції супу. Готову окрошку розлийте по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт приготування окрошки з ковбасою на майонезі

Запорука успіху в приготуванні смачної окрошки – це вибір свіжих і якісних продуктів. Редис і огірок перед нарізкою обов’язково перевірте на відсутність гіркоти. Ковбасу краще брати з максимально натуральним складом. І добре, якщо в ній буде багато зелені

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редиска – 5-6 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Зелень – 50 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Ковбасу наріжте дрібними кубиками.

2. Картоплю і яйця зваріть окремо. Потім остудіть, очистіть і наріжте кубиками.

3. Огірки і редис помийте і наріжте кубиками, краще, якщо вся нарізка буде однакового розміру, але редис за бажанням можна нарізати кружечками або напівкружечками.

4. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

5. Перекладіть все подрібнені продукти в каструлю, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

6. У каструлю додайте майонез і така кількість охолодженої кип’яченої води, щоб суп був потрібної вам консистенції, перемішайте і можна подавати окрошку на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування смачної окрошки на воді

Це найпростіший спосіб приготувати смачну окрошку. У вас вийде чудовий літній суп, насичений вітамінами та поживними речовинами. Така їжа не обтяжує шлунок, але втамовує голод.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Вода очищена – 2 л
  • Ковбаса варена – 350 гр.
  • Картопля варена – 4-5 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця і картоплю попередньо відваріть до готовності. Овочі та зелень вимити. Наріжте ковбасу, картоплю, яйця і огірки дрібними кубиками.

2. Редис і зелень також дрібно наріжте.

3. Змішайте всі інгредієнти в одній ємності, додайте сметану і гірчицю, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

4. Потім влийте воду і доведіть окрошку до потрібної густоти.

5. При бажанні перед подачею окрошку можна охолодити в холодильнику. Потім розлийте її по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ситна і дуже смачна окрошка на сметані

Для приготування окрошки можна використовувати квас, воду або кисломолочні продукти. В якості основи для супу в цьому рецепті буде використана сметана. Окрошка виходить в міру солоною, з невеликою кислинкою.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Ковбаса варена – 350 гр.
  • Огірки – 2-3 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Вода – 2 л
  • Кислота лимонна – 6 гр.
  • Сіль –за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця заздалегідь відваріть до готовності. Очистіть і наріжте ці інгредієнти кубиками.

2. Ковбасу очистіть від шкірки, наріжте кубиками.

3. Огірки промийте, зріжте краю і наріжте дрібними кубиками.

4. Зелень вимити і дуже дрібно порубаєте ножем. Перекладіть нарізані інгредієнти в каструлю.

5. В окремій мисці змішайте сметану з невеликою кількістю води. отриману суміш вилийте в каструлю і перемішайте.

6. Воду, що залишилася, влийте в миску, розчиніть в ній сіль і лимонну кислоту, потім перелийте цю рідину в каструлю і перемішайте.

7. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!

Освіжаюча річна окрошка не кефірі з мінералкою

Літо – прекрасний час для смачною, освіжаючої окрошки. Пропонуємо вам спробувати оригінальний варіант цього супу на кефірі і мінералці. Окрошка вгамує одночасно і голод, і спрагу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Редис – 8 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Вода мінеральна – 1,5 л.
  • Кефір – 2 л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і моркву відваріть в мундирі. Потім остудіть, очистіть і наріжте кубиками.

2. Курячі яйця зваріть круто, остудіть їх, очистіть і наріжте кубиками.

3. Овочі помийте і також наріжте невеликими кубиками.

4. З ковбаси зніміть оболонку і дрібно наріжте її.

5. Перекладіть інгредієнти в каструлю, додайте сіль, охолоджений кефір і мінералку, перемішайте.

6. Зелень дрібно порубаєте ножем і додайте в окрошку, перемішайте і подавайте суп на стіл.

Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою на воді з майонезом і оцтом

Окрошка повинна бути бадьорою і освіжаючої. Тому зазвичай в неї додають трохи оцту для пікантності і перед подачею її наполягають в холодильнику.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Огірки – 2-3 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет столовий – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і наріжте кубиками.

2. Варену ковбасу очистити від оболонки і дрібно наріжте.

3. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте кубиками.

4. Картоплю слід попередньо відварити в мундирах, очистити і також нарізати кубиками.

5. Зелень вимити і дрібно порубаєте. Змішайте всі інгредієнти в каструлі. Додайте сіль, оцет, майонез і очищену воду. Перемішайте і подавайте окрошку на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування окрошки на сироватці

Окрошка – блюдо, яке має довгу історію та відоме далеко за межами Росії. Вона не тільки освіжає в літній день, але бадьорить і наповнює енергією, так як містить велику кількість свіжих овочів і зелені.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Зелень – 10 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сік лимонний – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сироватка молочна – 1 л

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

2. Огірки вимити, якщо шкірочка гірчить, то зріжте її. Наріжте овочі кубиками.

3. Картопля зваріть в мундирі”, очистіть і наріжте.

4. Варену ковбасу очистити від оболонки і наріжте дрібними кубиками.

5. Зелень вимити і порубаєте ножем. Змішайте всі нарізані інгредієнти.

6. Далі влийте сироватку, лимонний сік і додайте сметану.

7. Окрошку перемішайте, при необхідності охолодіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

ПП дієтична окрошка в домашніх умовах

Дієтична окрошка вгамує ваш голод і не принесе шкоди фігурі. Приготувати її можна в будь-який час, тим більше, що це дуже легко. Відсутність м’яса в складі дозволяє включати окрошку навіть у вегетаріанське меню.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Редис – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сироватка – 1 л
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Редис і огірки помийте, наріжте соломкою.

2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

3. Яйце відварити круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.

4. Влийте охолоджений сироватку, додайте сіль і перемішайте окрошку.

5. Подавайте окрошку зі сметаною.

Приємного апетиту!

Ситна і неймовірно смачна окрошка з курячою грудкою

Що тільки не пробують господині в якості основи для окрошки, від звичайної ковбаси до осетрини, від води до натурального йогурту. Ми пропонуємо спробувати усереднений варіант і дуже доступний з курячим філе і кефіром.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Огірки – 250 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Кефір – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, потім охолодіть в бульйоні і дрібно наріжте.

2. Зелень вимити і порубаєте ножем.

3. Огірки помийте, наріжте невеликими кубиками або соломкою.

4. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

5. Картоплю відваріть в мундирі, остудіть, очистіть і наріжте кубиками, додайте до решти інгредієнтів.

6. Додайте холодний кефір. Розведіть окрошку до бажаної консистенції охолодженою водою і посоліть за смаком.

7. Подавайте окрошку в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!