Окрошка на кефірі – 10 рецептів класичної окрошки з ковбасою покроково

Холодні супи йдуть на ура в жарку пору року. Наприклад, знаменита окрошка. До її складу входить багато овочів. Таке блюдо бадьорить і втамовує спрагу. 10 рецептів окрошки на кефірі, які зібрані в цій статті, дозволять вам приготувати це смачне блюдо.

Класична окрошка на кефірі з ковбасою

З приготуванням окрошки здатний впоратися кожен. Це універсальне блюдо, яке можна приготувати в літній день і нагодувати всю сім’ю. За класичним рецептом основу окрошки становить кефір.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір-1 л
  • Варена ковбаса 150 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Квашена капуста 150 гр.
  • Огірок 1 шт.
  • Цибуля зелена 30 гр.
  • Кріп 10 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати окрошка на кефірі за класичним рецептом? Ковбасу очистити від оболонки і наріжте невеликими кубиками.
  2. Варену картоплю наріжте кубиками.
  3. Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
  4. Огірок помийте, наріжте тонкими часточками.
  5. Зелена цибуля і кріп помийте, струсіть воду і дрібно наріжте.
  6. Складіть всі інгредієнти подрібнені в миску, додайте квашену капусту, сметану, перемішайте.
  7. Залийте окрошку холодним кефіром, посоліть за смаком і можна подавати страву на стіл.

Приємного апетиту!