Холодні супи йдуть на ура в жарку пору року. Наприклад, знаменита окрошка. До її складу входить багато овочів. Таке блюдо бадьорить і втамовує спрагу. 10 рецептів окрошки на кефірі, які зібрані в цій статті, дозволять вам приготувати це смачне блюдо.
Класична окрошка на кефірі з ковбасою
З приготуванням окрошки здатний впоратися кожен. Це універсальне блюдо, яке можна приготувати в літній день і нагодувати всю сім’ю. За класичним рецептом основу окрошки становить кефір.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кефір-1 л
- Варена ковбаса 150 гр.
- Картопля 3 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Квашена капуста 150 гр.
- Огірок 1 шт.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Кріп 10 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати окрошка на кефірі за класичним рецептом? Ковбасу очистити від оболонки і наріжте невеликими кубиками.
- Варену картоплю наріжте кубиками.
- Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
- Огірок помийте, наріжте тонкими часточками.
- Зелена цибуля і кріп помийте, струсіть воду і дрібно наріжте.
- Складіть всі інгредієнти подрібнені в миску, додайте квашену капусту, сметану, перемішайте.
- Залийте окрошку холодним кефіром, посоліть за смаком і можна подавати страву на стіл.
Приємного апетиту!
Освіжаюча річна окрошка на кефірі з мінералкою
Зазвичай окрошку готують на основі кефіру. Однак, за своїм смаком можна додати мінеральну воду, це зробить страву більш рідким і освіжаючим.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Ковбаса варена – 150 гр.
- Гірчиця – 20 мл
- Картопля варена – 2-3 шт.
- Яйця варені – 3 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Кефір – 500 мл
- Вода мінеральна – 500 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Варені ковбаси, яйця і картоплю наріжте дрібними кубиками.
2. Огірок і зелень помийте. Огірок наріжте кубиками, зелень дрібно порубаєте ножем.
3. В об’ємну ємність всипте всі підготовлені інгредієнти перемішайте їх.
4. Можна відразу розкласти нарізку по порціях, додати гірчицю і сіль за смаком.
5. Окремо змішайте охолоджені мінералку і кефір, потім розлийте її по тарілках. Кількість рідини визначайте виходячи з бажаної консистенції окрошки.
Приємного апетиту!
Ситна окрошка на кефірі з картоплею та ковбасою
Найбільш ситний варіант окрошки включає в себе такі інгредієнти, як ковбаса і картоплю. Щоб ваша окрошка вийшла густою і однорідною, картоплю можна розім’яти в пюре і тільки потім додати його в суп.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля варена – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Редис – 70 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Яйця варені – 2 шт.
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Кефір – 400 мл
- Вода – 250 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірок помийте і наріжте невеликими кубиками.
2. Редиску помийте і дрібно наріжте.
3. Кріп і цибулю помийте і дрібно порубаєте ножем.
4. Варену ковбасу очистити від оболонки і наріжте кубиками.
5. Яйця і картоплю також наріжте кубиками.
6. Нарізку перекладіть в об’ємну миску або каструлю, влийте холодний кефір і воду, перемішайте. Посоліть і поперчіть окрошку за своїм смаком, додайте лимонний сік і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дієтична окрошка на кефірі з курячим філе
Окрошку на кефірі можна віднести до дієтичних страв. Якщо ви дбаєте про свою фігуру і вважаєте калорії, то цей варіант окрошки точно повинен потрапити в книгу ваших улюблених рецептів. Окрошка виходить легкою і багатою вітамінами.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Вода – 1 л
- Філе куряче – 300 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кислота лимонна – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Огірки – 2-3 шт.
- Кріп – 20 гр.
- Кефір – 1 л
Процес приготування:
1. Відварити курячу грудку в підсоленій воді. Остудіть м’ясо в бульйоні, потім наріжте кубиками.
2. Огірки помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
3. Курячі яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Білки наріжте невеликими кубиками.
4. У каструлю влийте воду, додайте туди куряче філе, огірки і яєчні білки. Жовтки натріть на дрібній тертці прямо в каструлю.
5. В кінці додайте подрібнену зелень і холодний кефір, перемішайте, посоліть за смаком і можна подавати окрошку на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування окрошки на кефірі з огірком
Спекотна літня пора – найкращий час для окрошки. Це холодне перше блюдо здатне нагодувати, освіжити і вгамувати вашу спрагу. Готувати його дуже просто: необхідно нарізати інгредієнти, залити їх кефіром і охолодити.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Картопля варена – 1 шт.
- Яйце варені – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Ковбаса варена – 100 гр.
- Ковбаса сирокопчена – 50 гр.
- Кріп – пучок.
- Кефір – 500 мл
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
- Кислота лимонна – за смаком.
Процес приготування:
1. Варену і копчену ковбасу наріжте кубиками.
2. Яйця наріжте кубиками. Огірок помийте і натріть на тертці. Складіть подрібнений інгредієнти в каструлю.
3. Зелень вимити і дрібно наріжте.
4. Варену картоплю наріжте кубиками.
5. Заправте окрошку охолодженим кефіром, перемішайте, додайте гірчицю, сіль і лимонну кислоту.
Приємного апетиту!
Дуже смачна окрошка на кефірі з куркою в домашніх умовах
Легке куряче м’ясо відмінно гармонує з кефіром. Тому окрошка виходить такою приємною на смак. Холодна окрошка прекрасно різноманітить ваше літнє меню.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Картопля – 2-3 шт.
- Курка – 250 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірки – 4-5 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Кріп – півпучка.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Кефір – 1,2 л.
- Вода мінеральна – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Варену картоплю наріжте кубиками.
2. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте кубиками.
3. Огірки і редис помийте і натріть на крупній тертці.
4. В об’ємної ємності змішайте нарізані інгредієнти.
5. Зелень вимити і дрібно наріжте.
6. Варені яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки роздушіть виделкою і змішайте з гірчицею.
7. Приготуйте заправку для окрошки. Потім в жовткову масу додайте зелень, холодну мінеральну воду і кефір.
8. Додайте заправку в нарізку, перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачну окрошку на кефірі з буряком?
Це блюдо – шось середнє між холодником і окрошкою. Воно готується з нарізки овочів і охолодженого кефіру. Щоб зробити страву більш пікантним в нього завжди можна додати трохи столового хрону або гірчиці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Буряк – 150 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Огірок – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Кріп – 10 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю і буряк відварити у мундирі. Яйця зваріть круто.
2. Буряк і картопля очистіть від шкірки, наріжте їх кубиками.
3. Огірки помийте і наріжте кубиками.
4. Яйця очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
5. Додайте до нарізаним інгредієнтів подрібнену цибулю і кріп.
6. Залийте нарізані інгредієнти кефіром і поставте окрошку на деякий час в холодильник, щоб вона охолола. Потім можна подавати першу страву на стіл.
Приємного апетиту!
М’ясна окрошка на кефірі в домашніх умовах
В м’ясну окрошку можна додати будь-яке м’ясо від вареної курятини до молочних сосисок, або зробити нарізку з м’ясного асорті. Ми розповімо, як приготувати смачний варіант цієї страви.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4—6.
Склад:
- Кефір – 600 мл
- Вода – 600 мл
- Яловичина відварна – 70-80 гр.
- Окорок відварний – 70-80 гр.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Картопля варена – 200 гр.
- Яйця варені – 2 шт.
- Цукор – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – 10 гр.
Процес приготування:
1. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте. Цибуля перекладіть в каструлю, посоліть і притисніть його товкачиком.
2. М’ясо наріжте кубиками.
3. Огірки помийте і наріжте кубиками. Якщо шкурка гірчить, то її необхідно зрізати.
4. Варену картоплю наріжте кубиками.
5. Варені яйця дрібно наріжте.
6. Перекладіть нарізані інгредієнти в каструлю, додайте кефір, посоліть і перемішайте.
7. Додайте холодну воду, цукор за смаком і рубаний кріп. При необхідності поставте окрошку в холодильник на деякий час.
Приємного апетиту!
Ніжна і ароматна окрошка на кефірі і сметані
Окрошка готується з кисло-молочних продуктів, квасу, мінералки або кип’яченої води. Кожен з цих варіантів гарний і смачний по-своєму. Окрошка на основі кефіру виходить дуже ніжною і ароматною з приємним солодко-кислим смаком.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Картопля варена – 2-3 шт.
- Огірки – 3-4 шт.
- Яйця варені – 2-3 шт.
- Зелень – за смаком.
- Кефір – 0,5 л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Варену ковбасу наріжте кубиками.
2. Огірки помийте і наріжте кубиками.
3. Зелень можна взяти будь-яку за смаком, помийте її і дрібно наріжте.
4. Варені яйця дрібно наріжте або подрібніть за допомогою спеціального пристосування.
5. Картоплю наріжте кубиками.
6. Складіть всі нарізані інгредієнти в каструлю, залийте їх охолодженим кефіром, додайте сметану, перемішайте і посоліть за смаком. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!
Корисна овочева окрошка на кефірі
Овочева окрошка – це страва багата вітамінами та поживними речовинами. Цікаво, що спочатку це блюдо подавалося, як салат, заправленим невеликою кількістю кефіру. Пізніше господині стали подавати його на обід в якості першої страви.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Картопля – 1 шт.
- Редис – 100-150 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля зелена – 5 гр.
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Кріп – 5 гр.
- Кефір – 200 мл
- Вода мінеральна – 200 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля добре промийте, відваріть в мундирі, остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
2. Яйце зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
3. Огірок помийте і дрібно наріжте.
4. Редис помийте і наріжте тонкою соломкою.
5. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
6. Всі нарізані інгредієнти змішайте в каструлі, посоліть за смаком.
7. Додайте кефір, мінеральну воду і окрошка готова.
Приємного апетиту!