Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями – одне з найсмачніших перших блюд для сімейного обіду. Інгредієнти прості, доступні і бюджетні, але суп них завжди апетитний і з насиченим смаком копчених реберець, хоча вариться він не швидко. Для супу важливо вибрати свіжі реберця, горох підходить будь-який, а інші інгредієнти додаються згідно з обраним рецептом.

Ророховый суп з копченими свинячими реберцями і картоплею

У багатьох сім’ях постійно готують супи в різних варіантах, а в холодну пору року дуже актуальне гарячий ситний суп, який в цьому рецепті будемо готувати з сухого гороху, копчених свинячих реберець і картоплі. Класичний набір овочів для такого супу – картопля, цибуля та морква. Горох вибираємо жовтого кольору і колотий, щоб краще розварився. Свинячі реберця беремо гарячого копчення.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Ребра свинячі копчені 500 гр.
  • Вода 2.5 л.
  • Горох 250 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Селера 1 гілка
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Зелень 1 жменя
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Гороховий суп з копченими реберцями зварити дуже просто. Колотий горох заздалегідь і не менш ніж на 3 години замочується в холодній волі. Потім на друшляку промивається і залишається для стікання зайвої рідини.
  2. Реберця ополіскують холодною водою і по міжреберних проміжків нарізаються шматочками.
  3. У каструлю наливається 2,5 літра чистої води і покласти реберця, очищені і промиті цибулина, одна морквина і стебло селери. Бульйон на великому вогні доводять до кипіння, шумівкою знімається з поверхні піна і суп вариться на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
  4. За закінчення цього часу всі інгредієнти з бульйону витягуються. Потім в бульйон перекладається підготовлений горох і варять 1 годину. У реберець м’ясо відділяється від кісточки і дрібно нарізається, і перекладається назад в каструлю, але цей крок можна пропустити і залишити реберця з м’ясом.
  5. Другі очищені цибулина і морква дрібно нарізати шматочками довільної форми.
  6. Ця овочева нарізка трохи обсмажується до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.
  7. Картопля очищається, промивається і нарізається кубиками або брусочками. Горох пробується на ступінь разваренности, що регулюється часом варіння. У бульйон до гороху перекладається картопляна нарізка, зажарка з цибулі і моркви, доливається вода до потрібної кількості, насипається сіль за смаком, кладуть лавровий лист і суп вариться до повної готовності картоплі.
  8. У зварений суп насипається жменю зелені. Вогонь вимикається. Суп залишається під закритою кришкою на 15 хвилин для настоювання.
  9. Приготований гороховий суп з копченими реберцями розливається по тарілках і подається до обіду. Приємного апетиту!

Смачний гороховий суп з реберцями і картоплею

найпопулярнішим з усіх рецептів горохових супів є суп з копченостями, а в цьому рецепті – з копченими реберцями, адже саме вони в тандемі з горохом створюють неповторний смак цього блюда. Гороховий суп сам по собі досить густий, але в класичному варіанті до нього додається картопля. Інгредієнти для супу доступні, бюджетні і процес готування нескладний.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Ребра копчені – 500 гр.
  • Горох – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний для супу горох пересипається в окремий посуд, заливають літром холодної води і залишають на 2 години для набухання. Замочування обов’язково, щоб горох розварився.

Крок 2. Замочений горох добре промивається, перекладається в каструлю для варіння супу. Горох заливають чистою водою з розрахунку на кількість порцій супу. Сіль в суп поки не додається.

Крок 3. Потім до гороху кладуться копчені реберця цілим шматком або розрізані за міжреберних проміжків. Суп вариться на невеликому вогні протягом однієї години від початку кипіння.

Крок 4. За цей час очищаються і промиваються картопля, цибуля та морква. Овочі нарізати невеликими шматочками довільної форми та без обсмажування перекладаються в зварений до напівготовності суп.

Крок 5. Суп з додаванням овочів вариться ще півгодини на невеликому вогні і під прикритою кришкою.

Крок 6. У готовий суп кладуть лавровий лист, насипається сіль зі спеціями по особистому смаку і страва нудиться до потрібної міри разваренности гороху.

Крок 7. Приготований гороховий суп з копченими реберцями розливається в тарілки. До нього в кожну тарілку додається нарізка свіжої зелені з шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!

Гороховий суп-пюре з копченими реберцями

Суп-пюре з гороху в поєднанні з копченим жирним м’ясом реберець або бекону стає все більш частим стравою на обідньому столі, і його ніжна, бархатиста текстура до смаку і дорослим, і дітям. Для насиченості смаку горох розварюється повністю і додатково подрібнюється блендером або береться разваривающийся горох. Для супу-пюре, у реберець м’ясо відділяється від кісточки і обсмажується. Суп доповнюється вершками.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • М’ясо копчених реберець – 200 гр.
  • Горох – 1 склянка
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарики – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для супу-пюре вибирається горох, не вимагає замочування. Горох промивається холодною водою, кладуть у каструлю для варіння супу, заливається двома літрами чистої води і вариться до готовності і без додавання солі. Час варіння такого гороху вказано на упаковці.

Крок 2. Картопля очищається від шкірки, промивається, нарізають невеликими шматочками будь-якої форми і перекладається на звареному гороху і вариться до готовності.

Крок 3. Очищені цибулина з морквою, дрібно нарізають, обсмажують до легкого золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі і перекладаються в зварений суп.

Крок 4. Потім суп подрібнюється за допомогою заглибного блендера до стану однорідного пюре. Каструля з супом-пюре ставиться на вогонь. До нього наливаються вершки, і суп доводиться до кипіння.

Крок 5. М’ясо копчених реберець нарізають маленькими шматочками, обсмажується на сковорідці і відразу перекладається в суп-пюре.

Крок 6. Приготовлений суп розливають у тарілки, доповнюється будь сухариками і подається до столу. Приємного апетиту!

Гороховий суп з копченими реберцями та беконом

Копчені реберця і бекон додадуть яскраві цікаві нотки до спокійної комбінації гороху і овочів в супі. Вони дарують супу ситність, що не дозволяє переїсти й зіпсувати фігуру. Рецепт такого супу перевірений часом, а готується він нескладно.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Копчені реберця – 500 гр.
  • Бекон – 100 гр.
  • Горох – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Часник – 3 зубки.
  • Гірчиця – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний для супу горох промивається на друшляку і у окремої посуді на 4 години заливається холодною водою для замочування.

Крок 2. Копчені реберця рубаються на шматочки, кладуть у каструлю для варіння супу, заливаються 2,5 літра чистої води, на великому вогні доводять до кипіння. З бульйону знімається піна. Потім на маленькому вогні реберця варяться протягом 1-1,5 годин, щоб м’ясо вільно відокремлювалося від кісточки.

Крок 3. Після закінчення цього часу реберця витягуються з каструлі, м’ясо відділяється і нарізати невеликими шматочками. Бульйон проціджують через сито. Каструля миється. В неї переливається проціджений бульйон, на великому вогні доводять до кипіння і у нього перекладається замочений горох. Горох вариться на маленькому вогні протягом однієї години від початку кипіння.

Крок 4. Очищається картопля, цибуля та морква. Овочі дрібно нарізати шматочками довільної форми.

Крок 5. Нарізану картоплю відразу додається до гороху і вариться до готовності, тобто ще 20 хвилин. Цибулю і моркву обсмажують на розігрітому маслі. Зажарка перекладається до супу і все вариться ще 5 хвилин.

Крок 6. Нарізається свіжа зелень. Часник дрібно рубається ножем. Бекон нарізати тонкими смужками.

Крок 7. Потім ці інгредієнти перекладаються до супу і варяться ще 5 хвилин. У суп насипаються за особистим смаком сіллю і чорним перцем, кладуть гірчиця і нарізане м’ясо реберець. Суп перемішується і вогонь вимикається.

Крок 8. Суп з гороху з копченими реберцями та беконом готовий. Він залишається на гарячій плиті на 30 хвилин для настоювання і потім подається до столу. Приємного апетиту!

Гороховий суп з реберцями і ковбасою

Горохові супи готують на різних бульйонах, але особливий смак і аромат виходить на копчених реберцях. Нерідко такий суп доповнюють ковбасою, сосисками, окостом, іншими видами копченостей, але копчені реберця – інгредієнт незмінний, а смак, поживність і ситність супу збільшуються, що важливо в зимовому меню. У цьому рецепті для пікантного смаку додамо до супу прянощі томатну пасту.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Копчені реберця – 250 гр.
  • Ковбаса з салом – 200 гр.
  • Горох – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Кмин – 1 трісок.
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь на пару годин замочується горох в холодній воді. Підготовлені інгредієнти для супу згідно з рецептом.

Крок 2. Замочений горох промивається, кладуть у каструлю для варіння супу, і відразу кладуть копчені реберця. Потім наливаються два літри води. Суп на великому вогні доводять до кипіння, знімають піну з поверхні і вариться суп вже на маленькому вогні до готовності гороху.

Крок 3. Ковбаса очищається від оболонки і нарізати невеликими кубиками.

Крок 4. Очищена цибулина нарізається також невеликими кубиками.

Крок 5. У сковорідці розігрівається рослинне масло. В ньому трохи обсмажується ковбаса і додається цибульна нарізка.

Крок 6. Очищену моркву нарізають, як і цибуля, невеликими скибочками.

Крок 7. До смаженій до м’якості цибулі з ковбасою перекладається морквяна нарізка і смажиться при помішуванні 5 хвилин. Потім у сковорідку кладуть томатна паста з подрібненими зубками часнику. Все обсмажується ще хвилину і вогонь вимикається.

Крок 8. З звареного супу дістаються реберця і третя частина гороху. Потім в каструлю перекладається зажарка. М’ясо відділяється від зварених реберець і нарізати невеликими шматочками.

Крок 9. Ці інгредієнти з допомогою заглибного блендера пюрируются.

Крок 10. Потім в каструлю перекладається віднятий горох і шматочки м’яса.

Крок 11. У суп за особистим смаком насипаються сіль з чорним перцем і спеціями. Кладеться дрібно нарізана зелень. Суп добре перемішується, вариться ще 2 хвилини від початку кипіння і вогонь вимикається. Приготовленому супу дається 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою.

Крок 12. Потім суп розливають по тарілках, доповнюється за бажанням сухариками і подається до обіду. Приємного апетиту!

Гороховий суп з копченими реберцями та грибами

Варіантом горохового супу з копченими реберцями буде у вас суп, доповнений грибами. Гриби в тандемі з копченостями додадуть супу особливий і неповторний аромат і смак. Для супу береться кілька видів м’яса або копченостей, і в цьому рецепті варимо суп на свіжих і копчених реберцях. Гриби підійдуть будь-які, як свіжі печериці, так і лісові гриби.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Копчені реберця – 300 гр.
  • Свіжі реберця – 300 гр.
  • лісові Гриби – 200 гр.
  • Горох – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Петрушка – 3 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу залежно від його сорту, заздалегідь замочується в холодній воді, а перед варінням добре промивається проточною водою. Горох разваривающегося сорти відразу готовий до варіння.

Крок 2. У каструлю для варіння супу кладуть свіжі свинячі реберця, заливаються чистою водою з розрахунку на 5 порцій, доводять до кипіння і після зняття пінки варяться на невеликому вогні до готовності. У бульйон додаються спеції за смаком і зазвичай цибулина і запашний перець. Зварені реберця витягуються з бульйону.

Крок 3. У каструлю до бульйону пересипається підготовлений горох, кладуться копчені реберця і все вариться до готовності гороху.

Крок 4. За цей час чистяться і промиваються овощі і гриби. Картоплю нарізати кубиками, гриби невеликими шматочками. Нарізка картоплі і грибів перекладається в суп. Суп вариться до готовності гороху та картоплі. До кінця варіння в суд кладуться відварені реберця.

Крок 5. Очищені цибулю, часник і морква дрібно нарізають і обсмажують до легкого золотистого кольору в розігрітій олії.

Крок 6. Зажарка перекладається в суп. І все вариться ще 3 хвилини. Потім в суп насипаються насіння кропу, та додається рубана зелень. Приготовленому супу дається 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою.

Крок 7. Готовий гороховий суп з копченими реберцями та грибами розливається по тарілках і подається до обіду. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт горохового супу з реберцями і грудинкою

Гороховий суп з копченими реберцями – страва наваристое і поживне. Але при цьому багато калорій не містить і за поживністю перевершує гречку. Кожна господиня по своєму смаку доповнює такий суп іншими м’ясними продуктами. У цьому рецепті, додамо свіжу грудинку, правильніше сказати – засмажку на основі грудинки, що додасть насиченість смаку. Можна використовувати грудинку або бекон, адже вони відрізняються лише товщиною м’ясної прошарку.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Копчені реберця – 400 гр.
  • Грудинка/бекон – 300 гр.
  • Горох – 230 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для варіння супу відразу підготовляються відповідно до вказаного в рецепті кількості.

Крок 2. У каструлю для варіння супу перекладаються копчені реберця, заливаються двома літрами води, доводять до кипіння на великому вогні плити або варильної поверхні, знімається пінка з поверхні і реберця варяться протягом 30 хвилин на середньому вогні. Зварені ребра витягуються з бульйону, і після охолодження м’ясо відділяється від кісточки.

Крок 3. У бульйон пересипається заздалегідь замочений і промитий горох і вариться протягом приблизно однієї години на невеликому вогні.

Крок 4. Очищені і промиті цибулини і моркву дрібно нарізати і обсмажуються до м’якості на розігрітому рослинному маслі.

Крок 5. Грудинка/бекон нарізати тонкими смужками, перекладається в сковорідку до овочів, посипається сіллю з чорним перцем і обсмажується протягом 10 хвилин.

Крок 6. Очищену картоплю нарізати невеликими кубиками і перекладається до гороху.

Крок 7. Суп вариться до готовності картоплі. Потім у зварений суп перекладається нарізане м’ясо і зажарка з грудинкою.

Крок 8. Вогонь вимикається, і суп залишається під прикритою кришкою на 10-15 хвилин для настоювання. Потім гороховий суп з копченими реберцями і грудинкою розливається по тарілках, декорується зеленню і подається до столу. Приємного апетиту!

Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці

Гороховий суп з різними видами копченостей лідирує серед безлічі інших супів. Сам горох не має виразного смаку, але в тандемі з копченими реберцями і приготований з допомогою мультиварки відрізняється особливою наваристостью, смаком і простотою приготування. Для варіння супу потрібні програми «Смаження» і «Гасіння» або «Суп», які є в кожній моделі мультиварки.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Копчені реберця – 300 гр.
  • Горох колотий – ½ мультистакана.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готується вказане в рецепті кількість продуктів для супу. Заздалегідь замочений горох колотий добре промивається проточною водою. Овочі очищаються і промиваються. Картопля й цибуля нарізати невеликими кубиками. Морква подрібнюється на тертці.

Крок 2. У чашу мультиварки наливаються дві ложки рослинної олії, і включається програма «Смаження» по замовчуванню. У гаряче масло перекладається цибульна нарізка.

Крок 3. З копчених реберець м’ясо зрізається і нарізати маленькими шматочками. До смаженій луку перекладаються шматочки м’яса і натерта морква і обсмажують при помішуванні до закінчення програми.

Крок 4. Потім до цих інгредієнтів наливається трохи чистої води. Включається програма «Гасіння» і овочі з м’ясом тушкуються 5 хвилин під відкритою кришкою.

Крок 5. Через п’ять хвилин у мультічашу кладуть підготовлений горох, картопляна нарізка і кісточки від реберець.

Крок 6. Ці інгредієнти заливаються окропом з розрахунку на кількість порцій. До супу насипається сіль зі спеціями по особистому смаку. Кришка приладу закривається. Включається програма «Гасіння» або «Суп» на 1 годину.

Крок 7. Після завершення програми, суп на деякий час залишається під закритою кришкою для настоювання і потім подається до обіду. Приємного апетиту!