Суп з лисичками – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп з лисичками – це дуже смачне і ароматне обідня страва, яке нікого не залишить байдужим. Яскравий суп можна приготувати по-різному: з картоплею з додаванням м’яса або без нього. Кращі кулінарні варіанти ви знайдете в нашій перевіреної збірці з десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Грибний суп з свіжих лисичок

Грибний суп з свіжих лисичок порадує вас апетитним виглядом і дивним ароматом. Його можна подавати до столу з хлібом, сметаною і зеленню за смаком. Приготувати апетитний грибний суп нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лисички свіжі 350 гр.
  • Вода 1.2 л.
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо продукти для приготування грибного супу з лисичок.
  2. Відміряємо потрібну кількість свіжих грибів, перебираємо їх і добре промиваємо під водою.
  3. Перекладаємо лисички в каструлю для варіння супу. Заливаємо зазначеною кількістю води.
  4. гриби Варимо близько 20-25 хвилин. При необхідності, знімаємо пінку.
  5. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо невеликими кубиками.
  6. Відправляємо картоплю до грибів.
  7. Варимо до повної готовності овочів.
  8. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо його ножем.
  9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди ріпчасту цибулю і тушкуємо його до рум’янцю.
  10. Відправляємо цибулю в каструлю. Додаємо сіль.
  11. Варимо все разом близько 5-7 хвилин.
  12. Вимикаємо вогонь і опускаємо в суп, шматочок вершкового масла для більш ніжного смаку.
  13. Перемішуємо вміст каструлі.
  14. Грибний суп з свіжих лисичок готовий. Можна подавати до столу, доповнивши ароматною зеленню і сметаною.