Холодний борщ з буряків з ковбасою – 5 рецептів класичного холодника з фото покроково

Холодник – це прекрасне блюдо, яке особливо добре освіжає в жарку пору року. Пропонуємо вам класичний варіант приготування, на воді, на кефірі, з маринованої буряків і з вареним буряком і ковбасою.

Класичний холодний борщ з буряків з ковбасою

Для приготування нам знадобиться буряк, картопля, морква, цибуля, огірки, кріп, яйця, ковбаса і вода. Всі овочі, крім буряків ріжуться кубиками і змішуються один з одним. Далі готується буряковий відвар. Для подачі овочі кладуть у тарілку і заливаються бурякової водою.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Буряк 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Варена ковбаса 250 гр.
  • Вода кип’ячена 2 л
  • Лимон ⅕ шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати холодний борщ (холодник) з буряка з ковбасою за класичним рецептом? Для початку варимо картоплю з морквою. Зварені овочі нарізаємо кубиком і відправляємо в зручну ємність. Також чистимо, ріжемо ріпчасту цибулю і відправляємо його до овочів.
  2. Далі нарізаємо кубиками варену ковбасу. Можна використовувати шинку. Головне вибрати якісний продукт, так як від нього напряму залежатиме смак готового блюда.
  3. Свіжі огірки теж нарізаємо кубиком. Якщо у них дуже тверда шкірка, то зрізаємо її.
  4. Варимо яйця круто. Даємо їм повністю охолонути і також нарізаємо кубиком, як і всі інші інгредієнти.
  5. Свіжий кріп ретельно промиваємо під прохолодною водою і даємо висохнути на паперовому рушнику. Дрібно нарізаємо зелень.
  6. Тепер відправляємо всі інгредієнти в глибоку ємність і акуратно все перемішуємо.
  7. Далі готуємо буряк. Добре миємо, чистимо і натираємо на тертці.
  8. Перекладаємо її в каструлю з товстим дном. Поливаємо лимонним соком і ставимо каструлю на конфорку і готуємо приблизно 15 хвилин на маленькому вогні. Також можна це зробити в мультиварці на програмі «радість» або «гасіння».
  9. Кип’ятимо воду і заливаємо їй буряк. Додаємо сіль за смаком і щільно закриваємо кришку. Даємо настоятися відвару.
  10. Зберігаємо нарізані овочі і буряковий відвар окремо. При бажанні його можна трохи підігріти.
  11. Для подачі кладемо на дно тарілки овочеву суміш і заливаємо відваром з буряків. Додаємо сметану або майонез і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати холодний борщ з буряків з ковбасою на воді?

В цьому рецепті всі овочі нарізаються кубиками, а буряк натирається на тертці, заливають водою і варять до готовності. Потім все змішується один з одним і суп готовий.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Буряк – 5 шт.
  • Оцет яблучний 4% – 5 ст. л.
  • Огірки свіжі – 5 шт.
  • Ковбаса варена – 500 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Вода питна – 3 л

Процес приготування:

1. Для початку варимо яйця і картоплю в мундирі до повної готовності. Даємо повністю охолонути. Буряк ретельно миємо під проточною водою і чистимо.

2. Буряк натираємо на крупній тертці і перекладаємо в каструлю об’ємом 4 літри. Заливаємо її водою так, щоб вона була повністю їй покрита. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім включаємо маленький вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Далі додаємо воду і даємо охолонути.

3. Свіжі огірки миємо, чистимо й нарізаємо невеликими кубиками.

4. Таким же чином нарізаємо варену ковбасу. Замість неї можна використовувати шинку.

5. З вареної картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Головне робити це тоді, коли він повністю охолоне, інакше він буде склеюватися.

6. Варимо яйця круто, даємо повністю охолонути, чистимо й нарізаємо на невеликі кубики. Можна використовувати яйцерезку.

7. Зелена цибуля миємо й нарізаємо його білу частину.

8. Відправляємо його в ступку і додаємо трохи солі. Все добре перетираємо.

9. Беремо глибоку ємність і відправляємо туди всі інгредієнти разом з розтертим з сіллю зеленою цибулею. Також дрібно нарізаємо кріп і відправляємо до овочів.

10. Все акуратно перемішуємо.

11. Наш борщ майже готовий. Для подачі спочатку кладемо в тарілку суміш з овочів і заливаємо це все рідиною з буряком. Додаємо сметану за смаком і перемішуємо. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Холодний борщ з буряків з ковбасою на кефірі

Цей суп чудово підходить в жарку пору року. Він певною мірою схожий на окрошку, але з-за буряків набуває зовсім інший смак. Разом зі свіжими овочами і сметаною, він стане освіжаючим і дуже смачним.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Буряк – 3-4 шт.
  • Огірки свіжі – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кефір – 1 л
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода питна – 200 мл

Процес приготування:

1. Починаємо готувати борщ з підготовки буряків. Ретельно її моєму під проточною водою і ставимо варитися до повної готовності. Перевіряємо це з допомогою виделки. Готовий продукт повинен бути повністю м’яким. Перекладаємо з каструлі на тарілку і даємо повністю охолонути.

2. Тепер варимо круто яйця, даємо їм охолонути й нарізаємо невеликими кубиками. Таким же чином нарізаємо свіжі огірки. Кріп миємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо ножем.

3. Остиглу буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.

4. Тепер нарізані огірки, яйця і кріп відправляємо в глибоку каструлю. Додаємо сіль за смаком і 4 столові ложки сметани. Ретельно все перемішуємо.

5. Потім заливаємо інгредієнти кефіром і додаємо холодну воду. Її кількість залежить від відсотка жирності кефіру і бажаної густоти готового борщу.

6. Далі додаємо натерту буряк і ще раз все перемішуємо.

7. Відправляємо борщ в холодильник приблизно на півгодини. За цей час він повинен настоятися і охолодитися.

8. Тепер розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з вареною картоплею. Приємного апетиту!

Смачний холодний борщ з маринованої буряків з ковбасою

Завдяки такій буряках цей суп виходить дуже насиченим і смачним. Також у нього йде картопля, яйця, огірки, ковбаса, зелень і сметана. Всі інгредієнти нарізати і заправляються буряком.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Буряк маринована – 200 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 500 мл
  • Сметана – за смаком.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Петрушка свіжа – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля ретельно промиваємо під проточною водою і кладемо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на середньому вогні приблизно 40 хвилин. Готової картоплі даємо повністю охолонути, потім знімаємо шкірку і ріжемо на невеликі кубики.

2. У той час поки вариться картопля можна зварити яйця. У воду додаємо трохи солі і варимо 12-15 хвилин. Готові яйця опускаємо в холодну воду і знімаємо шкаралупу.

3. Далі їх можна порізати на кубики з допомогою ножа, натерти на тертці або розім’яти виделкою.

4. Огірки чистимо, якщо у них товста шкірка, і нарізаємо кубиками.

5. Також дрібно нарізаємо варену ковбасу.

6. Маринований буряк виймаємо з банки і нарізаємо соломкою або натираємо на крупній тертці. Якщо вона маринувалася нарізаною, то нічого робити не треба.

7. Свіжий кріп, петрушку і зелений лук добре промиваємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо.

8. Відправляємо все нарізані інгредієнти в глибоку ємність.

9. Все ретельно перемішуємо. Повинно вийде схожим на салат.

10. Тепер беремо тарілку і на її дно кладемо змішані інгредієнти. Додаємо при бажанні невелику кількість холодної кип’яченої води і буряк разом з маринадом. Солимо за смаком і перемішуємо.

11. Також додаємо сметану або майонез за смаком і ще раз перемішуємо. Наш холодний борщ готовий. Можемо подавати до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт холодного борщу з вареного буряка і ковбаси

Для приготування нам знадобиться буряк, ковбаса, яйце, картопля, огірки, вода, оцет, зелень, сіль і сметана для подачі. Готовий холодник виходить дуже смачним і освіжаючим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 35 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Буряк – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Вода питна – 2 л
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп свіжий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк ретельно промиваємо під холодною водою, чистимо і тремо на крупній тертці. Перекладаємо її в глибоку каструлю і наливаємо воду. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Додаємо столову ложку оцту, щоб вона залишилася такого ж червоного кольору. Знову даємо закипіти, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності приблизно 15 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.

2. Варимо картоплю в мундирі до повної готовності. Коли він повністю охолоне, знімаємо шкірку і ріжемо його на невеликі шматочки.

3. Також варимо круто яйця, занурюємо їх у холодну воду і дрібно нарізаємо за допомогою ножа або яйцерізки.

4. Варену ковбасу нарізаємо на кубики середньої величини.

5. Свіжі огірки миємо й ріжемо кубиком. Якщо у них занадто товста шкірка, то зрізаємо її теж.

6. Свіжий кріп і зелений лук промиваємо під прохолодною водою, даємо висохнути на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.

7. В окрему ємність відправляємо всі нарізані інгредієнти і ретельно все перемішуємо. Додаємо сіль за смаком.

8. Для подачі беремо тарілку для супу, кладемо туди суміш з інгредієнтів, заливаємо все буряковим відваром разом з буряком і перемішуємо. Додаємо сметану або майонез і подаємо до столу. Приємного апетиту!